Уносіць змены ў маладога хрысціяніна

Аўтар: Frank Hunt
Дата Стварэння: 13 Марш 2021
Дата Абнаўлення: 27 Чэрвень 2024
Anonim
Жертвы пыток и убийств зверски убиты в «худшем преступ...
Відэа: Жертвы пыток и убийств зверски убиты в «худшем преступ...

Задаволены

Спрабуючы змяніць сітуацыю як малады хрысціянін, памятайце, што гэта прадугледжвае не толькі наведванне царквы альбо чытанне Бібліі (хаця гэтыя рэчы, безумоўна, маюць значэнне). Вы можаце змяніць штодня, жывучы хрысціянскім жыццём. Як малады хрысціянін ёсць мноства спосабаў вярнуць і зрабіць нешта лепшае.

Крок

Частка 1 з 3: Правільнае стаўленне

  1. Дайце добры прыклад іншай моладзі. Як малады хрысціянін, вы павінны даць добры прыклад. Гэта азначае, што вы павінны прытрымлівацца хрысціянскіх вучэнняў. Усё, што вы робіце ў жыцці, павінна адлюстроўваць дабрыню Бога.
    • Будзьце пазітыўныя, усміхніцеся і паспрабуйце рабіць дабро. Не размаўляйце за спіной людзей. Будзьце добразычлівыя да ўсіх, у тым ліку і да непапулярных. Любі бліжняга, як сябе. Рабіце замест размовы.
    • Будзь лідэрам. Не ўдзельнічайце ў грэшных справах і не смяйцеся з грэшных прадметаў. Проста сыходзь. Але паспрабуйце спыніць людзей. Калі вы бачыце здзекі, вам трэба ўмяшацца. Будзь чалавекам у школе, які не будзе цярпець плётак і лаянкі.
    • Не піце, не курыце, не гуляйце, не падманвайце тэсты, не пляткарыце і не захапляйцеся іншымі негатыўнымі паводзінамі. Будзьце тым, хто праводзіць свае пятнічныя вечары, молячыся на каленях, замест таго, каб ісці на вечарыну і напівацца.
  2. Будзьце цярплівыя і добрыя. Калі людзі сваімі дзеяннямі і словамі не могуць зразумець, што вы хрысціянін, значыць, вы робіце няправільна. Штодня трэба жыць з правільнымі адносінамі.
    • Любіце і будзьце карысныя іншым, нават за свой кошт. Гэта асноўная запаведзь, якую Ісус даў падчас свайго прабывання тут, на зямлі. Любіць такіх, як ты, так важна. Не дазваляйце свайму эга альбо статусу перашкаджаць абыходзіцца з іншымі, як з братамі і сёстрамі.
    • Будзьце вольныя ад духу. Любіце ўсіх людзей любой рэлігіі, расы, сэксуальнай арыентацыі і перакананняў. Не лайце і не гаварыце недарэчных рэчаў. Акрамя таго, не рабіце фанатычных заяў. Нельга станоўча змяніць сітуацыю, калі лаешся альбо расказваеш брудныя жарты. Будзьце паважныя, ганаровыя і чыстыя.
    • Кожны дзень паказвайце прыклад хрысціянства ў школе ці на працы. Будзьце сціплымі, добрымі, цярплівымі і паважлівымі ў зносінах з нехрысціянамі.
  3. Звяртайцеся да людзей, якіх іншыя пазбягаюць. Ісус падзяліўся сваёй любоўю з людзьмі, на якіх іншыя глядзелі негатыўна альбо ў грамадстве. Ніколі не дазваляйце нікому падаць і асабліва ніколі не дазваляйце Богу падаць ні ў добрыя, ні ў дрэнныя часы.
    • Вы сустрэнеце астравы ў школе і ў іншых месцах. Гэта азначае, што ёсць людзі, якія боўтаюцца з некаторымі іншымі людзьмі, таму што яны нікога не ведаюць і не хочуць ісці на праблему, каб пазнаёміцца ​​з кімсьці іншым. Гэта тое, што робяць усе. Вам трэба зрабіць крок наперад і сфармаваць мост, таму вам прыйдзецца выйсці са сваёй зоны камфорту.
    • Вы можаце пасядзець з кімсьці сам-насам падчас абеду і проста стаць сябрам гэтага чалавека. Ці вы можаце пазычыць таму чалавеку вуха. Пабудова асабістых адносін - гэта выдатны першы крок у прывядзенні чалавека да Хрыста. Тонкі, але эфектыўны спосаб распаўсюджвання веры - гэта пасадзіць насенне і дазволіць Святому Духу прыжыцца ў іншых людзей.
    • У вас ужо ёсць адносіны з навакольнымі, і вы можаце падбадзёрваць іх, узносіць малітвы і жыць Бібліяй, каб вы маглі быць прыкладам любові і ласкі Божай. Ставіцеся да ўсіх як да роўных. Незалежна ад іх статусу ў жыцці ці працы, памятайце, што кожны чалавек з'яўляецца часткай Божага стварэння, і кожны заслугоўвае магчымасці быць зразуметым.
  4. Умець разумець разуменне непрыняцця альбо страты. Вы павінны быць рады рабіць добрыя справы, якія робіце. Аднак праяўляць пазітыўнае стаўленне можа быць больш складана, калі ў вашым жыцці адмаўляюцца альбо іншым чынам сутыкаюцца з негатывам.
    • Не збянтэжыцеся, калі хто-небудзь сутыкнецца з вамі наконт вашых перакананняў. Памятайце, што ў кожнага свая гісторыя пра тое, як яны сталі хрысціянамі, гэта магло адбыцца праз вялікае навяртанне ці проста праз іх выхаванне. Але незалежна ад таго, як вы сталі хрысціянінам, гэта ваша асабістая гісторыя. Дайце зразумець людзям, чаму вы верыце, нават калі гэта робіць іх смешнымі.
    • Прапануйце другую сківіцу. Калі хтосьці грубіянскі альбо жорсткі з вамі, вы павінны праявіць прабачэнне і любоў. Дараванне - гэта хрысціянская якасць. Усе нараджаюцца грэшнікамі, і мы ўсе змагаемся, а часам і падаем. Не дазваляйце гэтаму перашкаджаць. Калі хто-небудзь прычыніць вам боль, вы павінны знайсці спосаб дараваць.
    • Калі вы падаеце, вы таксама павінны дараваць сябе і падняць сябе, каб паспрабаваць яшчэ раз. Богу важна тое, як часта вы ўстаеце. Заўсёды старайцеся расці ў пазітыўным ключы. Вы ўнікальныя, у вас ёсць уласныя дары, таленты, моцныя і слабыя бакі, сімпатыі і антыпатыі. Развівайце станоўчыя бакі вашай асобы.

Частка 2 з 3: Даведайцеся больш пра сваю веру

  1. Працягвайце вывучаць сваю веру. Працягвайце вывучаць і даведацца больш пра сваю веру па меры старэння. Ведайце, што нават дарослыя змагаюцца за складаныя праблемы.
    • Прыходзьце ў маладзёжную групу з сэрцам, адкрытым для навучання. Людзі заўважаць, што ў вашай групе чакаюцца змены. Пачніце адказваць на пытанні і выйсці са сваёй зоны камфорту. Выйшаўшы з зоны камфорту, іншыя пайдуць за вашым прыкладам.
    • Дэкламаваць вершы - гэта добра, але разуменне глыбокага сэнсу ўсяго, і таму, як усё гэта ўпісваецца ў гісторыю Бібліі, значна важнейшае. Вы можаце сказаць: "Бог так моцна палюбіў свет, што паслаў свайго Адзінароднага Сына ..." (Ян 3, 16), але пакуль вы не зможаце праявіць тую самую любоў да іншых, іншым будзе цяжка пазытыўна змяніцца бачачы сваю веру ў сябе.
  2. Чытайце Біблію. Вы можаце паспрабаваць чытаць Пісанне кожны дзень. Слова Божае мае вырашальнае значэнне для хрысціянскага жыцця, бо яно дае кіраўніцтва. Вы таксама можаце слухаць падкасты альбо глядзець відэа на YouTube, якія датычацца вашай веры.
    • Задаваць пытанні. Вы ніколі не даведаецеся ўсяго. Ёсць шмат хрысціян, якія ўсё жыццё вывучалі сваю веру і да гэтага часу не ведаюць усё. Памятайце, што гістарычны кантэкст, мова, пераклад, кантэкст альбо сэнс маюць значэнне пры чытанні хрысціянскіх вучэнняў.
    • Шукайце пажылых настаўнікаў і выказвайце ім вялікую павагу. Прыклады таму - пастар, пастар ці рэлігійны настаўнік. Папытаеце іх расказаць вам больш пра вашу веру. Пераканайцеся, што вы працягваеце вывучаць Біблію і прыцягваеце да жыцця і сваіх дзяцей. Гэта значна больш эфектыўна ў разуменні Бібліі, чым удзел у іншых традыцыйных набажэнствах.
  3. Маліцеся як мага часцей і хадзіць у царкву. Вы можаце пачаць з таго, што скажаце: "Божа, я не ведаю, што рабіць, але ў мяне ў сэрцы жаданне нешта змяніць". Богу ўсё роўна, што вы скажаце яму. Ён проста любіць цябе слухаць.
    • Вы можаце весці малітоўнік, каб памятаць, пра што маліліся, а потым, як Бог адказваў на вашыя малітвы. Акрамя таго, не забывайце маліцца за іншых, а не толькі за сябе.
    • Як мага часцей хадзіце ў царкву і прасіце бацькоў прывесці вас. Паспрабуйце запомніць важныя малітвы і прамаўляйце іх услых перад сном і перад кожным прыёмам ежы. Кожны дзень знаходзьце час, каб расслабіцца і падумаць пра Бога, за тое, за што вы ўдзячны, і за тое, што вы зрабілі і можаце палепшыць няправільна.
    • Памаліўшыся, спытай у Бога, што рабіць. Бог ведае ўсе вашы атрыбуты, моцныя і слабыя бакі, і Ён ведае, што вам трэба зрабіць, каб змяніць сітуацыю. Не дазваляйце ўзросту альбо зоне камфорту перашкаджаць рабіць тое, што Бог загадвае вам рабіць.

Частка 3 з 3: Адданне іншым

  1. Наладзьце збор сродкаў, каб дапамагчы таму, хто змагаецца. Магчыма, вы пачынаеце з таго, што збіраеце невялікія грошы альбо ахвяруеце свае кішэнныя грошы. Знайдзіце высакародную справу і дапамажыце сабраць на яе ахвяраванні. Або аддаць пэўную суму на дабрачыннасць.
    • Вы можаце выкарыстоўваць інтэрнэт-сайт ахвяраванняў. Вы таксама можаце дапамагчы, удзельнічаючы ў ініцыятыве, якая навучае людзей пра Бога і Яго Слова; існуе мноства арганізацый, якія працуюць на менш удачлівых па ўсім свеце, а таксама навучаюць іх пра Хрыста.
    • Магчыма, вы хочаце памыць машыны альбо прадаць ліманад. Прадай свае старыя кнігі. Не абавязкова, колькі менавіта вы ахвяруеце. Важна тое, што вы аддаяце шмат ці ўсё, што валодаеце.
  2. Далучайцеся да моладзевай групы альбо місіі. Гэта яшчэ адзін спосаб вярнуць: удзел у групавых мерапрыемствах, звязаных з вашай царквой. Паспрабуйце ўдзельнічаць у экскурсіях з мясцовай царквы; гэта можа быць мясцовым, нацыянальным ці міжнародным. Калі ваша царква не прапануе такіх выхадаў, паспрабуйце прадставіць ідэю суполцы.
    • Паспрабуйце аддаць 10% грошай царкве альбо ахвяраваць прадметамі, якімі вы больш не карыстаецеся. Запрасіць сяброў наведаць царкву альбо маладзёжную групу - таксама добрая ідэя.
    • Не лічыце маладзёжную групу школай і не рабіце выгляд, што вам сумна. Прысвяці сябе Богу і пакажы гэта, заўсёды будучы шчаслівым і жыццярадасным і даючы групе тое, што можаш. Вы таксама можаце ўступіць у хрысціянскі клуб у вашай школе альбо самастойна стварыць яго (калі можаце).
    • Памятаеце, місія не павінна пераадолець акіян. Вы можаце адправіцца ў місійную паездку ў мясцовы каледж ці сярэднюю школу і далучыцца да сяброў царквы, каб дапамагчы супрацоўнікам і паразмаўляць пра Ісуса з усімі, хто гатовы выслухаць.
  3. Будзьце адкрытыя наконт сваёй веры і перакананняў. Часам гэта можа быць вельмі складана. Вы можаце адчуваць сябе адзіным маладым хрысціянінам, які сумленна і адкрыта ставіцца да сваёй веры. Заставайцеся непахісным. Паспрабуйце актыўна развіваць свае адносіны з Хрыстом. Выходзьце туды і кантактуйце з людзьмі і наладжвайце адносіны.
    • Маладыя хрысціяне - паслы, а не сакрэтныя агенты. Каб змяніць сэрца іншых людзей, трэба спачатку звязацца з імі. Будзьце максімальна экстравертнымі ў сваёй веры. Напрыклад, вы можаце надзець кашулі, якія выклікаюць размовы.
    • Здзяйсняйце і фармулюйце свае маральныя перакананні. Рабіце гэта пазітыўна, а не адмоўна. Будзьце гатовыя здзейсніць тое, у што верыце. Будзьце сведкам таго, што Бог зрабіў для вас як хрысціяніна. Многія маладыя людзі мала вераць у Бога. Будучы жывым доказам таго, што можа прапанаваць Слова, вы дзесьці зменіцеся.
  4. Аддайце ахвотняй у вольны час. Вы можаце дапамагчы бяздомным, састарэлым альбо інвалідам альбо папрацаваць у прытулку. Дапамажыце царкве, школе і не забывайце сям'ю дома.
    • Вы таксама можаце вярнуць грошы простымі спосабамі, з'яўляючыся станоўчай сілай у вашым асяроддзі. Напрыклад, дапамагчы аднакласнікам у выкананні хатніх заданняў. Вы таксама можаце арганізаваць уборку ў парку альбо дабраахвотна дапамагчы ў зборы крыві.
    • Дапамажыце сваёй царкве. Валанцёр, каб дапамагчы вашай царкве. Гэта можа быць што заўгодна, напрыклад, нешта такое простае, як трымаць дзверы адчыненымі для людзей, якія прыходзяць у вашу царкву. Вы таксама можаце прапанаваць прыбраць царкву пасля службы.
  5. Распаўсюджвайце сваю веру, калі лічыце, што гэта можа дапамагчы іншым. Гэта не азначае, што вы павінны навязваць сваю веру іншым людзям. Аднак, калі хто-небудзь спытае, што робіць вас моцнымі ва ўсім, што вы робіце, ласкава скажыце ім, што вы верыце ў Бога і што ўсе свае клопаты / страхі / боль давяраеце Богу, каб Ён мог вам дапамагчы ў гэтым.
    • Акрамя таго, не бойцеся дзяліцца сваім досведам - ​​паразмаўляйце са сваім пастырам / святаром пра спосабы распавесці сваю гісторыю і спытаеце, як вы можаце дапамагчы Касцёлу. Тут важна памятаць, што часам можа быць дастаткова проста даць зразумець іншым, што ты хрысціянін, пакуль ты шчаслівы і не прымушаеш гэтага нікога.
    • Добра, калі вы выявіце, што хтосьці змагаецца і адкрыты для паведамлення, паведаміць большай колькасці людзей, што Бог стаіць за імі. Аднак вы павінны разумець, што быць хрысціянінам не мае нічога агульнага з разбурэннем іншых рэлігій. Хрысціянства - гэта мірная і любячая рэлігія. Навучыцеся любіць людзей вакол сябе такімі, якія яны ёсць, і ведайце, што вы не можаце змяніць іх, штурхаючы Біблію ў іх рукі. Калі вы хочаце паказаць, як хрысціянства зрабіла вас лепшым чалавекам, будзьце добразычлівыя да ўсіх вакол вас, незалежна ад іх перакананняў.

Парады

  • Калі вы калі-небудзь адчуваеце вялікую аддаленасць ад Бога, паспрабуйце правесці час, молячыся або думаючы пра Бога, у ціхім пакоі, не адцягваючы ўвагі.
  • Ніколі не дазваляйце таму, што кажуць іншыя, перашкаджаць вам. Будзьце непахісныя ў сваіх перакананнях.
  • Калі вы не ведаеце, як маліцца, паспрабуйце пагаварыць з Богам пра праблемы, якія ў вас на розуме.
  • Каб змяніць жыццё іншых людзей, трэба спачатку змяніць уласнае жыццё. Калі вы яшчэ не сканцэнтраваны на Богу і не разумееце ўласнай веры, зрабіць гэта будзе складаней.
  • Слухайце хрысціянскую музыку і чытайце хрысціянскія кнігі.