Як маліцца Ісусу

Аўтар: Clyde Lopez
Дата Стварэння: 24 Ліпень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Той шчаслівы, хто з Хрыстом сябруе / Песня
Відэа: Той шчаслівы, хто з Хрыстом сябруе / Песня

Задаволены

Калі вы хочаце разумець, з чаго складаецца малітоўная жыццё, альбо проста цікавіцеся тым, якія існуюць віды малітвы, тут вы даведаецеся пра розныя спосабы таго, як можна зьвяртацца да Бога ў малітве. Вы знойдзеце мноства саветаў адносна таго, дзе і як маліцца, і зможаце будаваць сваю малітву ў адпаведнасці з тым, чаму пра гэта вучыць Сам Хрыстос на старонках Святога Пісання. Акрамя таго, вы даведаецеся, якім чынам малітва можа спрыяць таму, каб канструктыўна спраўляцца са сваімі эмоцыямі.

крокі

Метад 1 з 3: Гасподняга малітва

  1. 1 Вывучыце Гасподнюю малітву. Гэтая малітва звернутая да Бога, а ў Евангеллі ад Ян 10:30 гучаць словы Хрыста: «Я і Айцец - адно». Гасподнюю малітву можна знайсці ў Евангеллі ад Матфея 5-7. У гэтых ўрыўках таксама ўтрымліваецца Нагорная пропаведзь і Запаведзі асалоды (дабрашчасныя тыя, што плачуць, бо яны суцешацца). Галоўнае пасланне Нагорнай пропаведзі - важна месца Бога ва ўнутраным жыцці чалавека, а не знешняе выкананне рэлігійных прадпісанняў.
    • Ісус падвяргае асуджэнню рэлігійных дзеячаў, публічна дэманструюць сваю праведнасьць.
    • Хрыстос сцвярджае, што сапраўдная праведнасьць належыць найменшай гэтага свету: што плакалі, якія імкнуцца, пакорным - нават калі вонкава яны не выглядаюць праведнікамі.
    • Да прыкладу, у Евангеллі ад Матфея 6: 5 гучаць такія словы Хрыста: «І, калі молішся, ня будзь, як крывадушнікі, якія любяць у сынагогах і на рагах вуліц,, маліцца, каб паказацца перад людзьмі».
  2. 2 Лепш ідзеце ў свой пакой, зачынеце дзверы і памаліцеся. Гэта адно з настаўленняў Хрыста адносна малітвы ў Матфея 6: 6. І далей Хрыстос кажа: «і Айцец твой, Які бачыць тайнае, аддасьць табе на яве ..» Знайдзіце пакой ці іншае адасобленае месца і малецеся Богу там. Шукайце суцяшэння ў Бога, «які бачыць тайнае».
    • Гэта не адзінае месца, дзе можна маліцца. Маліцца можна «няспынна» (вы можаце маліцца ўсюды, дзе б вы ні былі), як піша ў 1-м Пасланні да Фесаланікійцаў апостал Павел.
  3. 3 Не захапляйцеся ў сваіх малітвах цытаваннем. У Евангеллі ад Матфея 6: 7 Ісус вучыць: «А молячыся, не кажыце лішняга, як язычнікі, бо яны думаюць, што ў шматслоўі сваім будуць пачутыя». У наш час людзі часта выкарыстоўваюць у малітве пэўныя рытуалы, цытаты і спевы, але ў сутнасці ўсё гэта неабавязкова для таго, каб маліцца Хрысту.
    • Да таго ж, чытаючы Гасподнюю малітву, зусім неабавязкова пералічваць усе свае праблемы. Пра іх можна маліцца ў больш агульнай малітве ці проста ў іншы час.
    • Далей ідуць словы Хрыста, якія змяшчаюць папярэджанне: "не будзьце падобныя да іх; бо ведае Айцец ваш, у чым вы маеце патрэбу, раней, ў Яго папросіце».
  4. 4 Разважайце над Гасподняй малітвай. Можна прачытаць яе ўголас або сам сабе. Паспрабуйце прачытаць яе вельмі павольна, так, каб кожнае слова пранікла ўнутр вас. У Матфея 6: 9-13 Хрыстос вучыць: «Маліцеся ж так: Ойча наш, які ў нябёсах! свяціся імя Тваё; ды прыйдзе Царства Тваё; будзь воля Твая і на зямлі, як на небе; хлеб наш надзённы дай нам на гэты дзень; і даруй нам даўгі нашы, як і мы адпускаем вінаватым нашым; і ня ўводзь нас у спакусу, але збаў нас ад злога. Бо Тваё ёсць Царства і сіла і слава на вякі. Амэн ».
    • «Ойча наш, каторы ёсьць у нябёсах! свяціся імя Тваё »- гэтыя словы дапамагаюць нам засяродзіцца на Богу, праўзыходны наша разуменне і ўяўленні.
    • «Ды прыйдзе Царства Тваё; будзь воля Твая і на зямлі, як на небе »фармуе ў нас гатоўнасць прыняць і падзяліць усё тое, што адбываецца вакол нас у гэтым свеце.
    • «Хлеб наш надзённы дай нам на гэты дзень; і даруй нам даўгі нашы, як і мы адпускаем вінаватым нашым »значыць, што вы належыце на добрую волю Бога і Яго здольнасць забяспечыць вас усім неабходным. Акрамя таго, вы адпускаеце усе даўгі маюць патрэбу людзей у адносінах да вас і гатовыя больш не патрабаваць кампенсацыі. Непрощение даўгоў бедным не даспадобы ў вачах Бога, бо вам быў дараваны такі доўг за грэх, за які вы ніколі б не змаглі расплаціцца.
    • «І ня ўводзь нас у спакусу, але збаў нас ад злога» мае рознае значэнне для розных людзей. Не ўсе здзяйсняюць адны і тыя ж ўчынкі, пра якія шкадуюць. Аднак, перад тварам якога б з спакусаў вы ні стаялі, прасіце ў Бога дапамогі ўсё пераадолець.
    • «Бо Тваё ёсць Царства і сіла і слава на вякі» - гэтая фраза не згадваецца ў больш ранніх рукапісах. У той жа час яна ўяўляе годнае завяршэнне гэтай малітвы і дазваляе яшчэ раз засяродзіцца на якая выклікае глыбокая павага прыродзе Бога.

Метад 2 з 3: Эмацыйная карысць малітвы

  1. 1 Падзяліцеся з Богам тым, што перажываеце гнеў або іншыя складаныя эмоцыі. У малітве можна расказваць Богу аб усіх сваіх цяжкасцях. Малітва дапамагае справіцца з такімі эмоцыямі, як боль і адчай. Калі вы зможаце выплюхнуць свой гнеў у малітве, а не ў штодзённых справах або са сваімі блізкімі, гэта стане вашай эмацыйнай падтрымкай і спосабам у цяжкую хвіліну супакоіцца.
    • Калі адбылося нешта дрэннае, напрыклад, вы страцілі працу, можна прасіць у Хрыста дапамогі перажыць ўсе адпаведныя эмоцыі і здабыць суцяшэнне ў Яго. Выкажыце Яму ўсё сваё расчараванне і гнеў, прагаворыце усе свае страхі і асцярогі.
    • Псальмы - цудоўны даведнік у малітве ў часы выпрабаванняў. Да прыкладу, у 4 Псальмы Псалмаспевец моліць Бога аб суцяшэнні ў часы бедстваў.
  2. 2 Нагадвайце сабе пра тое, што Бог любіць вас. Вы створаны Богам на Яго вобраз і падабенства, Хрыстос палюбіў вас да крыжовай смерці, а Святы Дух суправаджае вас на ўсім жыццёвым шляху. Воля Бога ў тым, каб вы абралі пакаянне і пошук таго, што заўгодна Яму, пачыталі Яго ва ўсіх сваіх справах і прыходзілі да Яго такім, як ёсць: свабодным зрабіць уласны выбар прытрымлівацца Яго волі і здзяйсняць выратаванне. Калі вам цяжка палюбіць сябе, ўспомніце пра тое, што Хрыстос прыйшоў на гэтую зямлю і памёр зь вялікае да вас любові. Яго ласку пераўзыходзіць усякае разуменне.
    • Узгадайце словы у Іаана 15: 11-13: «Гэта сказаў Я вам, каб радасьць Мая ў вас заставалася і радасьць вашая была поўная. Гэта ёсьць запаведзь Мая,
      • Ды любіце адзін аднаго, як Я палюбіў вас. Няма большае за тую любоў, як калі хто пакладзе душу сваю за сяброў сваіх ».
  3. 3 Паспрабуйце пераасэнсаваць усе свае цяжкасці ў новым святле. Звяртаючыся да Бога ў малітве, вы атрымліваеце магчымасць пераасэнсаваць усё, што з вамі адбылося або адбываецца. Магчыма, калі вы ўбачыце свае абставіны з другога боку, вам стануць зразумелыя, якім чынам Бог можа звяртаць нешта дрэннае ў шчасце для чалавека.
    • Да прыкладу, страціўшы працу, вы змагла больш часу правесці са сваімі дзецьмі.
    • Паразважайце над запаведзямі асалоды. У Сваёй Нагорнай пропаведзі (Матфея 5: 1-12) Хрыстос кажа: «Дабрашчасныя тыя, што плачуць, бо яны суцешацца. Блажэнныя лагодныя, бо яны ўспадкуюць зямлю ».
  4. 4 Сканцэнтруйцеся на тым, каб у цяжкіх жыццёвых сітуацыях не страціць сваёй сувязі з Богам. Звяртайцеся ў самыя складаныя моманты да Хрыста - і Ён стане вашай абаронай ад негатыўных эмоцый, звязаных з тым, праз што вы праходзіце. Да прыкладу, калі каму-небудзь з вашых блізкіх чакае аперацыя, магчыма, вам спатрэбіцца ў нейкі момант спыніцца і засяродзіцца на Хрысце, каб ў Яго прысутнасці здабыць сілы і суцяшэнне.
    • Нягледзячы на ​​тое, што Хрыстос - ваша галоўная падтрымка, не забывайце падтрымліваць іншых людзей і, у сваю чаргу, прымаць ад іх падтрымку. Праводзіце больш часу са сваімі блізкімі, дзеліце з імі штодзённыя клопаты, радасці і трывогі - усё, што вы перажываеце разам.
  5. 5 Падумайце аб тым, як бы паспрабаваў справіцца з сітуацыяй Хрыстос, будзь Ён на вашым месцы. Пераймаць Хрысту карысна, а Яго праявы любові і спагады могуць стаць велізарнай падтрымкай перад тварам розных жыццёвых сітуацый. Прыносячы свае перажыванні ў малітве, разважайце над тым, што можа стаць для вас адказам звыш.
    • Калі вы выпрабоўваеце цяжкасці на працы, дзе нейкі чалавек атрымаў павышэнне і заняў пасаду, на якую вы планавалі рушыць наперад, падумайце аб тым, што б мог сказаць Хрыстос аб падобнай сітуацыі. Да прыкладу, у Евангеллі ад Лукі 06:27 Хрыстос кажа: «Але вам, хто слухае, кажу:

      "Любіце ворагаў вашых, дабро ненавісьнікам вашым".

Метад 3 з 3: Разнавіднасці малітвы

  1. 1 Маліцеся штодня ў пастаянным месцы ў адзін і той жа час. Выберыце час і месца, дзе вы зможаце адасобіўшыся прысвячаць час малітве. Да прыкладу, знайдзіце ціхае месца ў тым будынку, дзе вы працуеце, куды можна было б зазіраць падчас рабочых перапынкаў. Альбо знайдзіце месца на прыродзе, дзе-небудзь пад вялікім дрэвам у парку. Адзначце гэты час у сваім штодзённіку.
    • Усталюйце на гэты час будзільнік ў сваім тэлефоне або напамін ў электроннай пошце.
    • Ідзеце ў дамоўлены месца і пасядзіце трохі ў цішыні, пакуль не наладзіцеся на малітву.
  2. 2 Займіце зручнае становішча, каб спакойна засяродзіцца. Напрыклад, устаньце на калені, складзеце рукі перад сабой і зачыніце вочы - гэта класічная рэкамендуемая пастава для малітвы.
    • У залежнасці ад таго, дзе вы знаходзіцеся, можна выбіраць рознае становішча цела. Да прыкладу, калі вы знаходзіцеся ў парку, проста сядзьце на лаўку, скрыжаваўшы ногі і склаўшы рукі на калені.
  3. 3 Выкажыце сваю падзяку Богу і пагаворыце з Ім, як з клапатлівым Айцом..
    • Не патрабуйце нічога, але просіце ў Свайго Айца дапамогі, кіраўніцтва, міру і суцяшэння. У завяршэнне малітвы прамоўце «ў імя Ісуса Хрыста я малю».
  4. 4 Уявіце, што кожны палец на руцэ сімвалізуе сабой адну з важных для вас сфер жыцця, пра якія неабходна маліцца. Маліцеся аб сям'і, настаўнікаў, чыноўнікаў, якія маюць патрэбу і пра самога сябе.
    • Вялікі палец можа сімвалізаваць вашу сям'ю і ўсе блізкія адносіны, якія забяспечваюць вам падтрымку ў жыцці. Гэта самы дужы палец, менавіта таму ён уяўляе сабой сям'ю.
    • Паказальны палец можа сімвалізаваць кіраўніцтва ў жыцці і, адпаведна, тых, хто дапамагае вам выбіраць і прытрымлівацца пэўнага жыццёвага кірунку. Гэта могуць быць начальнікі, пастара, настаўнікі, настаўнікі, сябры і нават тыя, хто клапоціцца аб вашым здароўе, - лекары.
    • Сярэдні палец самы доўгі, таму ён можа нагадваць вам маліцца аб тых, хто стаіць пры ўладзе ў вашай краіне і ва ўсім свеце: дзяржаўных чыноўніках, сусветных лідэрах, палітыкаў і гэтак далей.
    • Чацвёрты палец - самы слабы, і таму можа быць прызваны нагадваць вам маліцца за тых, хто пераносіць пакуты ў хваробах, беднасці ці іншых цяжкіх абставінах.
    • Самы маленькі палец, мезенец, сімвалізуе вас саміх. Не забудзьцеся ўзгадаць у малітве і пра сябе.
  5. 5 Эксперыментуйце у ​​малітве, знайдзіце найбольш прымальны для вас фармат. Выкарыстоўвайце візуальныя прадметы або гуляйце музыку - гэта можа быць што заўгодна, галоўнае, каб вы маглі засяродзіцца на сваёй малітве. Напрыклад, калі вы ўспрымаеце свет візуальна, можна маліцца, разглядаючы прыгожую карціну. Можна чытаць кнігу, прысвечаную малітве, або весці духоўны дзённік. Не спрабуйце абмяжоўваць сябе рамкамі уяўленняў аб тым, якой павінна быць малітва.
    • Магчыма, ў часе малітвы вам неабходна жэстыкуляваць рукамі. Можна выкарыстоўваць ружанец і, перабіраючы пацеры, паўтараць адну і тую ж малітву. А можна за малітвай маляваць кветкі ў нататніку.
    • Можна пропевать свае малітвы.Малітоўныя песні - адно з самых натхняльных перажыванняў і цудоўны спосаб выказаць свае пачуцці.

Крыніцы і рэсурсы

  1. ↑ https://bible.org/seriespage/18-jesus-prayer-matthew-65-15
  2. ↑ https://www.biblegateway.com/passage/?search=1+Thessalonians+5%3A17
  3. ↑ https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew%206:9-13
  4. ↑ http://spq.sagepub.com/content/73/4/417.abstract
  5. ↑ https://www.ivpress.com/bible/study.php?study=46
  6. ↑ http://spq.sagepub.com/content/73/4/417.abstract
  7. ↑ http://spq.sagepub.com/content/73/4/417.abstract
  8. ↑ http://spq.sagepub.com/content/73/4/417.abstract
  9. ↑ http://spq.sagepub.com/content/73/4/417.abstract
  10. ↑ https://www.churchofengland.org/prayer-worship/learnpray.aspx
  11. ↑ http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/05/06/confused-by-how-to-pray-watch-some-examples/?tid=ptv_rellink
  12. ↑ https://www.churchofengland.org/prayer-worship/learnpray.aspx
  13. ↑ http://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2015/05/06/confused-by-how-to-pray-watch-some-examples/?tid=ptv_rellink