Як падлетку быць адданым хрысціянінам

Аўтар: Ellen Moore
Дата Стварэння: 13 Студзень 2021
Дата Абнаўлення: 2 Ліпень 2024
Anonim
Я открываю колоду, заказывая Strixhaven, Proclamation of Plumargent, Magic The Gathering.
Відэа: Я открываю колоду, заказывая Strixhaven, Proclamation of Plumargent, Magic The Gathering.

Задаволены

Выкажам здагадку, вы сталі хрысціянінам ў юным узросце, і цяпер гэтая рэлігія здаецца вам дзіцячай і наіўнай. Вы думаеце, што перараслі хрысціянства, і настаў час для чагосьці новага. Ведаеце, бо гэта проста куча авечак і хлопец у начной кашулі, так бо? Няма! Хрысціянства - гэта стаўленне з Езусам Хрыстом, сынам Божим. Часам падлеткі адчуваюць сябе па-сапраўднаму адданымі слугамі Хрыста, ходзяць у царкву і моляцца дома, але як толькі яны ідуць у школу, то вяртаюцца да старога. Працягвайце чытаць, і вы даведаецеся, як застацца верным Хрысту незалежна ад таго, дзе вы і які ваш шлях у хрысціянстве.

крокі

  1. 1 Чытайце! Дапусцім, вам напісаў блізкі сябар, якога вы даўно не бачылі. Што вы зробіце? Прачытаеце ліст, вядома!
    • Гасподзь напісаў вам некалькі лістоў, але хіба вы іх чыталі? Можаце не шукаць вашу зацёртую Біблію і не чытаць яе ад скарынкі да скарынкі сёння ноччу, бо так вы не зможаце зразумець асновы асноў.
    • Чытайце іншыя кнігі, такія як кароткія біблейскія разважанні, у якіх напісана пра Бібліі і прыведзены цытаты з яе; затым вам варта прачытаць кіраўніка Бібліі, прысвечаныя тым ці іншым пытанні, пра які вы прачыталі.
    • Што скласці план чытання і знайсці біблейскія разважанні на кожны дзень, зайдзіце на сайт 1way2god.net
    • дзяўчатам: Пачытайце тэкст песні «Girls of Grace» выканаўцы Point of Grace. У ёй распавядаецца пра ролю Бога ў нашым жыцці, пра сяброў, сям'і і адносінах з хлопцамі. Вы можаце таксама пачытаць «Faithgirlz». Там распавядаецца пра тое, як не аддаліцца ад Бога з узростам. Дзецям старэй рэкамендуецца да чытання навэла Мэлоди Карлсан «Снежныя анёлы». Ёсць кнігі, у якіх абмяркоўваюцца праблемы сучаснага грамадства ў шырокім хрысціянскім кантэксце. Зазірніце ў іх!
    • хлопцам: Пачытайце рэвалюцыйныя разважанні на кожны дзень.
    • Звычайна Біблію чытаюць 10-20 хвілін у дзень. Не менш. Але, вядома, вы можаце чытаць яе і даўжэй.
  2. 2 Набудзьце вопыт! Вы можаце выпрабаваць на сабе сілу Госпада ў вашай паўсядзённым жыцці і адчуць сябе шчаслівым; гэта будзе больш, чым рэлігія, бо так вы упусціце Дух Святы ў вашу жыццё. Затым вы можаце падтрымліваць веру шляхам малітваў ў імя Святога Духа.
  3. 3 Хадзіце на хрысціянскія сходу! Гэта азначае больш, чым запеканка і смажаны кураня ў царкве.
    • Гэта азначае размову. Гэта значыць сумесная малітва. Гэта азначае размовы пра Бога ў вашым жыцці і падтрымка тых, каго апаноўвае роспач.
    • Гэта таксама азначае адсутнасць плётак! Калі вы хрысціянін (асабліва калі вы хадзіце ў дзяржаўную школу), вам патрэбна дапамога іншых людзей. Вам неабходная падтрымка іншых людзей, якія з радасцю выслухаюць вас. Вам таксама патрэбен савет. І вы павінны самі даваць савет па магчымасці.
    • У многіх дзяржаўных школах вучыцца вельмі мала адданых хрысціян, таму лепшым месцам здабыцця новых сяброў-хрысціян, вядома, з'яўляецца царква. Выбірайце сяброў разумна. Кантактуйце толькі з тымі, хто выглядае і паводзіць сябе як сапраўдны хрысціянін, а не з тымі, хто ходзіць на сходы толькі дзеля Dairy Queen.
  4. 4 Вучыцеся! Калі вы станеце па-сапраўднаму адданым Хрысту, ваша жыццё можа змяніцца. Як сказаў Стывен Керціс Чэпмен: «Што вы скажаце пра розніцу? Аб змене? Аб прабачэнні? Пра жыццё, якая паказвае нам на пастаянныя перамены? "
    • Час змяніць сваё жыццё ў дачыненні да супрацьлеглага полу і наладжвання адносін.
      • Хлопцам: прачытайце Барацьба кожнага маладога мужчыны: аб пераадоленні запалу ў свеце сэксуальнага спакусы.
      • дзяўчатам: Барацьба кожнай маладой жанчыны: аб абароне розуму, сэрца і цела ў разбэшчанай свеце.
  5. 5 жывіце! Адрозніваюцца ад іншых людзей ладам жыцця. Будзьце сталым і паводзьце сябе подобающе ўзросце.
    • Гэта не азначае, што вы павінны моцна адрознівацца ад іншых людзей, але гэта значыць, што вы не павінны насіць адкрытай адзення, уключаючы вопратку з надпісамі, якія выступаюць на грудзях. Слухайце добрую музыку і ня глядзіце непрыстойнай відэа.
    • Адзіны спосаб жыць па канонах хрысціянскай царквы - гэта ісці па жыццёвым шляху з Богам. Вы ніколі не спазнаеце Бога цалкам, але з цягам жыцця дзякуючы малітвам і чытання Бібліі, вы можаце пазнаць яго лепш.
    • Паводзьце сябе так, як паводзіў сябе Хрыстос. Памятаеце, што жыццё варта таго, каб жыць, калі вы ідзяце з Богам, бо так вы зразумееце як жыць правільна. Задумваюцца аб тым, як зрабіў бы Ісус у той ці іншай сітуацыі?

парады

  • Вы можаце пасадзіць саджанцы веры і паліваць гэтыя саджанцы, але не рабіце гэтага праз сілу, проста верце і любіце Бога.
  • Памятаеце, што вы не адны, і што цуды здараюцца, калі ў вас у душы Бог.
  • Ніколі не бойцеся раскаяцца ў грахах перад Богам. Нават калі вы думаеце, што Ён зьненавідзіць вас і обречет на вечныя пакуты ў пекле. Ён не зробіць гэтага, бо вы раскаецца, а ён абяцаў ніколі не ўзгадваць грахі тых, хто раскаяўся.
  • Вас можа натхніць прыклад тых, хто ішоў Хрысту, на вашым шляху адданага хрысціяніна:
    • Гасподзь дапамог Коннору;
    • Гасподзь ацаліў Сымона.
    • Армита - самы шчаслівы чалавек.
    • Якаў быў вылечаны і пазбаўлены ад пакут.
    • Гасподзь выратаваў Іаана, нягледзячы на ​​страчаную маладосць.
    • Джоджи быў вылечаны ад раненняў.
  • Адступленне ад Госпада - гэта прыкмета таго, што вы занадта занятыя і адчуваеце, што спыніліся на вашым шляху ў Хрысце.
  • Старайцеся не занадта настойліва прапаведаваць хрысціянства сярод сяброў. Даваць савет - добра, але не рабіце гэтага занадта часта, бо вашыя сябры могуць падумаць, што вы спрабуеце іх гвалтам звярнуць у веру, і можа ўзнікнуць канфлікт.
  • Служыце іншым! Служэнне іншым людзям умацоўвае вашыя адносіны з Хрыстом і паказвае, што вы клапатлівы чалавек. Старайцеся як мага больш дапамагаць людзям, і Бог вас ўзнагародзіць!
  • Калі вы адчуваеце, што сталі абыякавыя на шляху да Бога, памятаеце, што ўсе хрысціяне праходзяць шлях сумневы і засмучэння, але з Божай дапамогай яны могуць пераадолець гэта перашкода. Чытайце адпаведны артыкул пра тое, што рабіць, калі чалавек занадта заняты для веры [1].
  • Акрамя правядзення часу з сябрамі-хрысціянамі, падпішыцеся на часопіс, напрыклад Brio для дзяўчат і Breakaway [2] для хлопцаў; гэтыя часопісы дапамогуць вам паглыбіць вашыя веды і веру. Не чытайце такіх часопісаў, як J14, Cosmo Girl і да таго падобнае. У іх шмат намоў і маса гараскопаў, а гэта нядобра. Памятаеце, што гэтыя часопісы ўжо не выпускаюцца, але рэдактар ​​Brio выпускае новы часопіс Susie [3].

папярэджання

  • Ня трэба проста слухаць тое, што кажуць людзі; рабіце гэта з адданасці Хрысту.
  • Кожны хоць бы раз зграшыў у жыцці. Цалкам нармальна шукаць прабачэння былых грахоў. Але памятайце, што ёсць знакі папярэджання перш, чым вы перасячэ дарогу. Вас можа не збіць машына з першага разу (вы можаце не зацяжарыць адразу; вас, магчыма, не пакараюць пасля першага промаху і гэтак далей), але заўсёды існуе рызыка. Нават калі нічога з вамі не здарыцца з першага разу, у Госпада свой план (прабачэнне з пачуццём адказнасці, сіла Святога Духа, дабраславеньне Яго любові і ўсе вынікаючыя наступствы).
  • Ня паўтарайце памылак двойчы ці тройчы. Напэўна ў вашым жыцці ёсць хтосьці, хто вам блізкі, таму не падавайце дрэнны прыклад!

Што вам спатрэбіцца

  • Наступныя кнігі і музыка дапамогуць вам ўпусціць у сваё жыццё Хрыста. Яны не абавязковыя. У вас, магчыма, ёсць уласныя разважанні пра Бібліі, і гэта нармальна, але рэкамендуем вам праглядзець кнігу Падлетак-хрысціянскі, якую можна знайсці ў інтэрнэт-крамах, такіх як www.amazon.com:
  • Кніга Girls of Grace
  • Рэвалюцыйныя разважанні пра Бібліі на кожны дзень
  • Хлусня, якой вераць маладыя жанчыны
  • Малітвы Жабэ для падлеткаў
  • Размовы дзяўчат з Богам
  • Барацьба кожнага маладога мужчыны
  • Барацьба кожнай маладой жанчыны
  • Revolve (добрая Біблія для дзяўчат): выданне 2007 года
  • Выданне Псальмаў і Прыпавесць
  • Refuel (версія Revolve для хлопцаў) [4]
  • часопіс Breakaway
  • Выдатна спявае выканаўца Barlowgirl, [5] а таксама Крышталь Мейерс [6], Релиент Да [7]; Мэцью Вэст, MercyMe, Рэбека Джеймас і TobyMac.
  • Таксама дзяўчатам рэкамендуецца пачытаць «Сапраўдная прыгажосць» Леслі Луди і «Дар Божы жанчынам - здабыццё страчанай мужнасці» Эрыка Луди для мужчын. Акрамя гэтага, ёсць выдатнае збор кніг пра адносіны мужчын і жанчын «Бог піша вашу гісторыю кахання» і «Калі мары спраўджваюцца».
  • «Кароткая Біблія для студэнтаў».