Як хрысціць чалавека

Аўтар: Eric Farmer
Дата Стварэння: 6 Марш 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Ангелочки из бумаги. Как сделать ангела из бумаги.
Відэа: Ангелочки из бумаги. Как сделать ангела из бумаги.

Задаволены

Калі чалавек вырашыў папрасіць у Бога прабачэння за свае грахі і прыняць Ісуса як свайго Збавіцеля, то яму трэба прыняць хрышчэнне. Аднак да самога працэсу хрышчэння трэба загадзя падрыхтавацца. Калі вы абодва будзеце ўжо ў вадзе, вам трэба будзе павольна вымавіць вызнаньне веры, а той, хто прымае хрышчэнне, павінен паўтараць яго. Затым трэба блаславіць кандыдата і пагрузіць яго ў ваду. Калі вы зноў паднімеце ахрышчанага з вады, гэта будзе сімвалізаваць ўваскрасенне Хрыста з мёртвых, а чалавек здабудзе новае жыццё.

крокі

Частка 1 з 3: Як пачаць хрышчэнне

  1. 1 Загадзя напоўніце баптыстэрый цёплай вадой. Гэта трэба зрабіць загадзя, так як баптыстэрый будзе напаўняцца вадой даволі доўга, на гэта можа сысці 20-30 хвілін. Аднак не варта напаўняць яго і занадта рана, інакш вада астыне. Гэта неактуальна ў тым выпадку, калі ў вас баптыстэрый абсталяваны воданагравальнікам. Калі вы не карыстаецеся баптыстэрыя, не звяртайце ўвагі на гэты раздзел.
    • Хрышчэнне можна здзяйсняць у любым вадаёме, дзе чалавек можа ўстаць у поўны рост, напрыклад у акіяне, у рацэ ці ў басейне.
  2. 2 Паклапаціцеся пра тое, каб Ахрышчаны былі подобающе апранутыя. Перад тым як здзейсніць хрышчэнне, праверце, як апрануты кандыдатаў. Белая адзенне павінна быць з досыць шчыльнай тканіны, каб яна не прасвечвала. Калі адзенне вольнага крою, прасачыце, каб яна не раздзімалася і ўчасткі цела выпадкова не агаліліся. Шорты падыдуць лепш, чым штаны, так як яны ўбяруць у сябе менш вады.
    • Часта для хрышчэння лепш за ўсё падыходзіць цёмная абліпальная адзенне.У некаторых цэрквах існуе спецыяльная адзенне для хрышчэння.
  3. 3 Скажыце Ахрышчаны, каб яго не турбавалі. Чалавек можа напружыцца і пачаць супраціўляцца, калі вы будзеце скідаць яго назад і апускаць пад ваду, так што трэба загадзя яго папярэдзіць аб гэтым. Скажыце, каб ён расслабіўся як мага больш, нагадаеце, што вы будзеце яго падтрымліваць.
    • Гэта зручны момант, каб растлумачыць Ахрышчаны, як вы будзеце апускаць яго пад ваду, а потым падымаць назад. Растлумачце, што хрышчэнне - гэта сумесная праца, і Ахрышчаны трэба будзе дапамагчы вам, калі вы будзеце падымаць яго з вады.
  4. 4 А цяпер заходзьце ў ваду. Спачатку зайдзіце вы самі, а Ахрышчаны хай заходзіць ўслед за вамі. Хутчэй за ўсё, вы будзеце стаяць тварам да прысутных, а Ахрышчаны - бокам да іх. Станьце так, каб ваша грудзі была на ўзроўні яго плячэй.
    • У некаторых выпадках Ахрышчаны могуць стаяць тварам да прысутных. У любым выпадку вам трэба стаяць збоку ад ахрышчанага, каб падтрымаць яго.
    Адказ спецыяліста Пытанне

    Ці можа свецкага чалавек хрысціць каго-небудзь?


    Zachary Rainey

    Пасвячаны святар Вялебны Закарыя Б. Рэйн - пасвячаны святар з больш чым 40 гадамі пастарскай дзейнасці, уключаючы больш за 10 гадоў службы ў якасці капелана ў хоспісе. Скончыў Біблейскі каледж Нортпойнт і з'яўляецца членам Генеральнага савета асамблей Бога.

    САВЕТ СПЕЦЫЯЛІСТА

    Адказвае Закарыя Рэйн, пасвячаны святар: «Любы вернік можа хрысціць іншага верніка. Не патрабуецца ніякіх якасцяў або кваліфікацыі, акрамя веры ў Ісуса Хрыста ».

Частка 2 з 3: Як вымавіць вызнаньне веры

  1. 1 Скажыце, каб Ахрышчаны паўтараў за вамі словы вызнаньня веры. Фармулёўка вызнаньня веры можа адрознівацца ў розных цэрквах і пры хрышчэнні розных людзей. Але, як правіла, яно складаецца з некалькіх прапаноў. Падзяліце ўсе вызнаньне на кароткія фразы, якія Ахрышчаны будзе паўтараць услед за вамі.
  2. 2 Павольна і выразна прамаўляеце кожнае слова. Чалавек, якога вы хрысцілі, можа нервавацца, бо яму даводзіцца стаяць перад мноствам людзей. Таму вельмі важна, каб ён ясна чуў, што павінен паўтараць. Прамаўляеце кожнае слова выразна, каб ён яго зразумеў.
    • Кажаце павольна і спакойна. Гэта падкрэсліць сур'ёзнасць моманту.
  3. 3 Прамаўляеце вызнаньне веры па фразах. Калі чалавек будзе гатовы паўтараць вызнаньне веры ўслед за вамі, пачніце са словамі «Веру ў тое, што Ісус ёсьць Хрыстос». Затым зрабіце паўзу і хай Ахрышчаны паўторыць гэтую фразу ўслед за вамі. Затым скажыце: «Сын Бога Жывога». І няхай за вамі паўтораць. Далей скажыце: «І я прымаю Яго як свайго Госпада і Збаўцы».
    • Іншая версія вызнаньня веры можа выглядаць так: вы задаеце пытанні, а Ахрышчаны адказвае на іх.
    • Вось прыклады такіх пытанняў: «Верыш Ці ў тое, што Ісус Хрыстос ёсьць Сын Божы?», «Верыш ты, што Ён памёр і ўваскрос?», «Прымаеш ты яго як свайго Госпада і Збаўцы?». У адказ Ахрышчаны кажа "Так" ці "Веру, прымаю».
    • Пагаворыце са святаром сваёй ці іншай памеснай царквы, магчыма, яны прапануюць вам іншыя формы вызнаньня веры.
  4. 4 Блаславіце ахрышчанага перад тым, як пагрузіць яго ў ваду. Пасля таго як ён вызнае сваю веру, прамоўце над ім дабраславеньне, каб хрышчэнне атрымала афіцыйны характар. Можна сказаць: "Іван, я хрышчу цябе ў імя Айца і Сына, і Духа Святога, ды развітаюцца табе грахі і хай атрымаеш ты дар Святога Духа».

Частка 3 з 3: Як здзейсніць хрышчэнне

  1. 1 Падкажыце Ахрышчаны, каб ён заціснуў нос. Пасля вызнання веры прапануеце Ахрышчаны заціснуць нос, каб пры апусканні пад ваду яна не патрапіла туды. Гэта не абавязкова, але многія аддаюць перавагу так рабіць.
    • Калі чалавек не хоча заціскаць нос, прапануеце яму скрыжаваўшы рукі на грудзях.
  2. 2 Пакладзеце адну руку на спіну, а іншую спераду. Калі будзеце гатовыя пагрузіць яго пад ваду, абхапіце яго адной рукой ззаду. Пакладзеце руку на спіну або абхапіце яго за плечы.Іншы рукой вазьміцеся за руку, якой ён заціскае нос, або пакладзеце яе на яго скрыжаваныя рукі.
  3. 3 Опрокиньте ахрышчанага назад і пагрузіце яго ў ваду. Старажытнае разуменне хросту мае на ўвазе тое, што чалавек цалкам апускаецца пад ваду і ўсё яго цела пакрываецца вадой. Асцярожна опрокиньте чалавека назад і пагрузіце яго пад ваду так, каб усе яго цела аказалася пад вадой. Калі чалавек невысокага росту, яго ногі могуць адарвацца ад дна, калі яго цалкам пагрузіць у ваду.
    • Вы можаце прапанаваць чалавеку сагнуць ногі ў каленях, калі вам абодвум так будзе зручней.
    • У некаторых цэрквах ёсць традыцыя апускаць чалавека пад ваду тройчы, адзін раз у імя Айца, іншы раз у імя Сына і трэці - у імя Святога Духа. Гэта залежыць ад вас, царквы, пры якой вы знаходзіцеся, і жадання самога ахрышчанага. Але калі вы будзеце апускаць яго пад ваду тройчы, загадзя папярэдзьце яго.
  4. 4 Падніміце чалавека з вады. Чалавека можна трымаць пад вадой адну-дзве секунды. Затым яго трэба падняць рукой, якой вы абхапілі яго ззаду. Вам патрэбна будзе яго дапамогу. Калі вы будзеце падымаць ахрышчанага з вады, ён вымушаны будзе сам пастарацца ўстаць. Калі ён гэтага не робіць і пачынае тануць, абхапіце яго абедзвюма рукамі пад пахамі і падніміце яго.
    • Перад тым як Ахрышчаны выйдзе з вады, абніміце яго. Гэта будзе дэманстрацыяй любові Хрыста і пакажа, што гэты чалавек стаў членам сям'і Божай.

парады

  • Варта загадзя абмеркаваць з Ахрышчаны увесь працэс хрышчэння, каб ён выразна ўяўляў сабе, што з ім будзе адбывацца.
  • Пераканайцеся, што гэты чалавек сустрэўся са святаром і пагутарыў з ім пра тое, што значыць хрышчэнне. У многіх цэрквах праходзяць спецыяльныя заняткі або семінары для падрыхтоўкі да хросту, каб людзі цалкам ўсведамлялі, што азначае гэты працэс.