Як паверыць у Бога

Аўтар: Virginia Floyd
Дата Стварэння: 5 Жнівень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Hercai Especial - ¿Cómo vengará Miran Aslanbey a Hazar Şadoğlu?
Відэа: Hercai Especial - ¿Cómo vengará Miran Aslanbey a Hazar Şadoğlu?

Задаволены

Паняцце пра Бога ў кожнай культуры і ў кожнага чалавека рознае. Як бы ні былі падобныя некаторыя погляды, пабудова адносін з Богам гэта пошук, які чалавек павінен здзейсніць самастойна. Гэты асабісты пошук не абавязкова азначае прыняцце хрысціянства, які-небудзь з аўраамічных рэлігій, або любы іншы канкрэтнай рэлігіі. Верыць у Бога проста азначае верыць у вышэйшыя сілы. Вось над чым варта задумацца, калі вы шукаеце веру ў Бога.

крокі

Метад 1 з 3: Майце веру

  1. 1 Аддзеліце фізічныя вымярэння ад веры. Спазнавайце Бога ня праз навукова вымерна падзеі, а праз нематэрыяльная прысутнасць ва ўсім, што вы робіце. Бог ёсць Дух, які вы адчуваеце некалькі інтуітыўна, амаль як каханне, паветра, гравітацыю ці шостае пачуццё.
    • Пазнанне Бога больш адносіцца да сэрца (глыбіннага веравання), чым да строгага лагічнага розуму або да галавы. Калі вы падыходзіце да веры з такой перадумовай, то вы зразумееце, што вера ў Бога гэта не проста збор рэальных фактаў, але і роздум над уплывам, якое Ён аказвае на вас і на іншых людзей.
    • Калі вы падыдзеце да пошуку Бога з пункту гледжання логікі або навукі, вы выявіце, што вера гэта не матэрыяльныя сродкі, а асобасны аналіз Духоўнасці. Паколькі Бог звычайна разглядаецца як дух, а не цела, Яго немагчыма вымераць грубымі фізічнымі сродкамі. Яго можна апісаць неахопным рэчамі, напрыклад, прызнанне яго прысутнасці, нашай веры, плюс эмоцыі і рэакцыі.
    • Падумайце пра ўсё, у што вы верыце. Вы можаце думаць, што ваш любімы футбольны клуб лепшы ў свеце, напрыклад. Але на якіх фізічных доказах вы засноўвае? Вам падабаецца гэтая каманда, таму што ў іх выдатная статыстыка і чэмпіёнскія кубкі? Хутчэй за ўсё, яны падабаюцца вам з-за якога-то асаблівага ўплыву, якое яны маюць на вас як на футбольнага фаната. Ваша ўдзячнасць заснавана на чым-то эмацыйным, індывідуальным і фізічна непамернай.
  2. 2 Заменіце доказ верай. Вераванне мяркуе безумоўную веру. Гэта значыць, што трэба рашуча даверыцца, без абсалютнай ўпэўненасці ў тым, дзе вы прызямліліся.
    • Безумоўная вера тычыцца не толькі Бога. Хутчэй за ўсё, вы прымаеце нешта на веру штодня. Калі вы калі-небудзь заказвалі еду ў рэстаране, то вы ўжо прымалі нешта на безумоўную веру. Гэты рэстаран можа мець высокі рэйтынг сярод кліентаў і славіцца сваёй здаровай кухняй, але, хутчэй за ўсё, вы не бачылі на свае вочы як рыхтуюцца стравы. Таму вы павінны даверыцца кухарам, што яны памылі рукі і правільна падрыхтавалі ежу.
    • Бачыць не заўсёды значыць верыць. Ёсць яшчэ некаторыя рэчы, якія навука не можа вымераць, але людзі ўсё ж у іх вераць. Напрыклад, астраномы не могуць рэальна ўбачыць чорныя дзіркі, паколькі тыя па азначэнні паглынаюць святло, які неабходны нам, каб іх убачыць. Але назіраючы за паводзінамі матэрыі і арбітамі зорак вакол чорных дзюр, мы можам прагназаваць, што яны існуюць. Бог, як і чорныя дзіркі, нябачны, але валодае адчувальнымі якасцямі і уплывам, якія прыцягваюць людзей да яго неспасціжнай любові і ласкі.
    • Падумайце пра выпадак, калі член сям'і сур'ёзна захварэў, а затым ачуняў. Вы калі-небудзь маліліся ці спадзяваліся на нешта вышэйшае дзеля яго ацаленьня? Можа быць, гэта падзея гэта зорка на арбіце, а Бог гэта чорная дзірка, якая прыцягвае да сябе ўсе рэчы.
  3. 3 Перастаньце спрабаваць усё кантраляваць. Ва ўсіх рэлігіях, дзе прысутнічае паняцце Бога, адно вераванне пастаянна: Бог ёсьць Творца ўсяго існага. А паколькі Бог з'яўляецца Творцам, то толькі Ён можа што-небудзь цалкам кантраляваць.
    • Адмова ад кантролю над некаторымі аспектамі свайго жыцця не значыць, што вы цалкам нямоглыя. Бог не лялькавод, які цягне за нітачкі, а бацька, які спрабуе вас засцерагчы. Вы ўсё ж самі выбіраеце кірунак у сваім жыцці, але жыццё не заўсёды ідзе так, як вы запланавалі. У такія часы вельмі важна памятаць, што Бог побач, каб дапамагчы вам.
    • Веданне таго, што вы не ў стане кантраляваць усе, павінна надаваць вам сіл, а не бянтэжыць. Праграмы аднаўлення, напрыклад Ананімныя Алкаголікі, былі заснаваныя на той перадумовы, што людзі не могуць кантраляваць усё ў поўнай меры, і на перакананні, што вышэйшыя сілы аднаўляюць баланс, прыносячы ў ахвяру эга чалавека. Калі мы прымаем той факт, што мы не ў стане кантраляваць усе, мы вучымся прымаць тое, што не можам кантраляваць.
    • Ўспомніце Малітву аб спакою: "Госпадзе, дай мне цярпенне прыняць тое, што я не ў сілах змяніць, Дай мне сілы змяніць тое, што магчыма, І дай мне мудрасць навучыцца адрозніваць першае ад другога". Ёсць пэўныя рэчы, якія вы можаце змяніць, а ёсць такія, якія не можаце. Хоць вы можаце і не верыць у Бога, верце ў вышэйшыя сілы, якія фарміруюць вынік вашай жыцця. Гэта добрая адпраўная кропка для здабыцця веры ў Бога.

Метад 2 з 3: Даведвайцеся пра Бога

  1. 1 Хадзіце ў храм. Паспрабуйце наведваць габрэйскую або хрысціянскую царкоўную службу. Прыслухоўвайцеся да слоў, якія кажа рабін або святар, і старайцеся прывязаць іх да свайго жыцця.
    • Святары часта выступаюць з прамовай, якая называецца пропаведдзю, якая звязвае паўсядзённае жыццё з верай у Бога. Паглядзіце, закранае Ці вас тое, што кажа святар, на асабістым узроўні. Вы можаце не ведаць асаблівасцяў Бібліі, але, магчыма, пачуццё або меркаванне, выказанае святаром, знойдзе ў вас водгук (напрыклад, ставіцца да свайго суседа так, як ставіцеся да сябе).
    • Не хвалюйцеся, калі вы не хрысціянін і ня габрэй. Хоць вам можа быць забаронена ўдзельнічаць у пэўных практыках, напрыклад, у прычашчэнні (пласціны хлеба, якія сімвалізуюць цела Езуса), але няма ніякіх абмежаванняў для слухання службы. На самай справе, святарам звычайна падабаецца, калі нерэлігійныя людзі пачынаюць цікавіцца вучэннем Бога.
    • Царкоўныя службы прыпадаюць на нядзелю і звычайна доўжацца каля гадзіны. Службы ў сінагогах прыпадаюць на суботу. Пастаянныя прыхаджане звычайна прыходзяць своечасова і слухаюць усю службу, хоць гэта не заўсёды абавязкова для нерэгулярнага верніка.
    • Каталіцкія набажэнства гэта, як правіла, фармальнае або напаўафіцыйныя мерапрыемства. Абавязкова апраніцеся належным чынам. Кашулі, штаны і доўгія сукенкі будуць прымальным уборам. Таксама памятайце, што трэба быць пачцівым. Не карыстайцеся мабільным і ня жуйце жвачку падчас царкоўнай службы.
  2. 2 Пагаварыце з людзьмі, якія вераць у Бога. Магчыма, у кагосьці з вашых знаёмых ёсць цалкам абгрунтаваныя адносіны з Богам. Пагаворыце з гэтым чалавекам пра тое, чаму і як яго вера такая моцная.
    • Задавайце такія пытанні: "Чаму ты верыш у Бога?", "Што дазваляе табе быць такім упэўненым, што Бог ёсць?", "Чаму мне варта верыць у Бога?". У вашага сябра можа быць асаблівы погляд на ўсе гэтыя пытанні. Не забывайце праяўляць павагу і задаваць пытанні ў цікаўнай, а не агрэсіўнай манеры.
    • Са святаром можна пагаварыць не толькі падчас споведзі. Калі вы наведваеце імшу ў будні дзень, то вам, хутчэй за ўсё, атрымаецца пагаварыць з ім да або пасля службы. Святары гэта Божыя настаўніка, так што яны будуць рады адказаць на ўсе пытанні аб тым, чаму ў Бога трэба верыць.
  3. 3 Практыкуюць малітву. Многія рэлігіі лічаць, што добрыя адносіны з Богам пачынаюцца з сталых зносін з ім.Бог, верагодна, не адкажа вусна на вашыя малітвы, але ёсць і іншыя знакі, якія пакажуць, што Ён слухае.
    • Малітва асабліва важная ў цяжкую хвіліну. У многіх людзей складаецца няправільнае ўяўленне, што малітва гэта сродак здзяйснення жаданняў. На самай справе, малітва не з'яўляецца просьбай да Бога вырашыць усе праблемы за вас, гэта просьба дапамагчы вам справіцца з вашымі праблемамі.
    • Магчыма, перад вамі стаіць няпростае рашэнне: прасоўвацца ў кар'еры або працягнуць навучанне? Паспрабуйце памаліцца Богу і папрасіць парады. Паглядзіце, які выбар вы зробіце, і назірайце за вынікам. Хоць сітуацыя не заўсёды ў канчатковым выніку апынецца такі, як вы планавалі, але ўспрымайце гэта як яшчэ адну спрыяльную магчымасць, каб памаліцца. Не думайце, што дрэнныя наступствы гэта вынік таго, што Бога не існуе, ён адказвае на вашы малітвы такім чынам, які вы не разглядалі.
    • Біблія падкрэслівае ідэю, што шляхі Гасподнія невыведныя. Думайце пра Бога як пра настаўніка, які дапамагае вам вывучаць важныя жыццёвыя ўрокі, але не проста дае вам адказ, а дапамагае прыйсці да адказу самастойна. Ўспомніце школу і спытаеце сябе: "Настаўнікі проста даюць студэнтам адказы ці ж яны вучаць іх вырашаць задачы? ". Ўспрымайце падзеі ў сваім жыцці як "ўрокі", а не як "адказы".

Метад 3 з 3: Будзьце актыўным членам грамадства

  1. 1 Станьце валанцёрам. Старайцеся дапамагчы тым, каму пашанцавала менш вашага, дапамагаючы ў сталовай для бяздомных або збіраючы рэчы для дзіцячых дамоў.
    • Вера ў вышэйшыя сілы азначае зрушэнне акцэнту з самога сябе. Дапамогу іншым гэта выдатная магчымасць паглядзець на жыццё з іншага пункту гледжання.
    • Зносіны з людзьмі, якім пашанцавала менш, часта дапамагае вам шанаваць рэчы ў вашай жыцця, якія вы прымаеце як належнае. Такія асноўныя рэчы, як жыллё, ежа, або проста магчымасць спакойна спаць, гэта раскоша, даступная не ўсім. Усё гэта дапаможа вам паверыць, што Бог пра вас клапоціцца.
    • Звярніце ўвагу на тое, як людзі, пазбаўленыя пэўных рэчаў, усё ж могуць квітнець. Тоні Мелендэс, чалавек, які нарадзіўся без рук, нядаўна гуляў на гітары для Папы Яна Паўла II з дапамогай ног. Падзяку за тое, што ў вас ёсць, ссоўвае фокус з таго, чаго вам у жыцці не хапае. Засяродзьцеся на станоўчым, - аптымізм гэта прыступка на шляху да веры ў нешта большае, чым вы самі.
  2. 2 Рабіце добрыя справы. Паспрабуйце распаўсюдзіць свой добры дзеянні на паўсядзённае жыццё. Валанцёрства гэта і бескарысліва і шчодра, але не варта забываць аб дробязях.
    • Калі вы проста прытрымаеце для чалавека дзверы, вы можаце падняць яму настрой на ўвесь дзень. Такія дробязі, як ўсмешкі, саступіць месца старэйшаму чалавеку ў грамадскім транспарце, або простае "дзякуй", могуць наблізіць вас да Бога. Не варта недаацэньваць уплыў, які добрыя ўчынкі могуць аказваць на вашу веру ў вышэйшыя сілы.
    • Ўспомніце пра часы, калі хто-то, можа нават цалкам незнаёмы чалавек, рабіў нешта добрае для вас. Магчыма, вы выпусцілі свой мабільны, а чалавек спыніў вас, каб вярнуць вам яго. Вы калі-небудзь задумваліся над дзеяннямі гэтага чалавека? Магчыма, ён быў адказам на малітву: "Калі ласка, Госпадзе, проста дапамажы мне перажыць гэты дзень".
    • Ці было калі-небудзь, што вы дапамагалі чалавеку і чулі ў адказ: "Хай дабраславіць вас Гасподзь"? Паспрабуйце сапраўды асэнсаваць гэтыя словы. А што калі добрым учынкам Бог на самай справе кажа вам, што ён чуе і бачыць нас і ажыццяўляе вашыя намеры і мэты, каб выказаць сваю любоў?

парады

  • Калі сітуацыя здаецца безнадзейнай, не адчайвайцеся. У вас ёсць сваё прызначэнне, і Бог пра яго ведае!
  • Калі памірае блізкі чалавек, і вы пытаецеся "Чаму?", "Чаму ён памёр?", "Чаму я застаўся адзін?", Працягвайце пытацца. З часам прычына выявіцца. Да таго часу не забывайце "... хадзіць вераю, а не бачаннем" - пакуль Гасподзь не вырашыць, што вы гатовыя пачуць адказ, проста даверцеся Яму.
  • Гэты артыкул адносіцца толькі да традыцыйнага, асабістаму Богу, і мяркуе, што існаванне Бога неабходна і важна. Хоць розныя веры вызнаюць розныя погляды на Бога, усе яны пераўзыходзяць нашыя ідэі аб любым істоце, няхай гэта будзе мужчына, жанчына, і той і іншая ці ніхто з іх: Бог большы, чым гэта ...
  • Усё ў жыцці, кожны шлях, які вы выбіраеце, вы выбіраеце не проста так, калі вынікаеце волі Бога. Запішыце гэта і вынікайце гэтым шляху. Затым аднойчы прачытайце гэтую кнігу і адсочыце шлях, які вы прайшлі. Зразумейце, як першая дарога прывяла да старога шляху, прамой дарогай.
  • Перакананні, якія вы сфармавалі праз веру, і вера ў Вышэйшую Сілу не прыходзяць проста так. Вы не можаце проста прачнуцца зранку і, чысцячы зубы, сказаць "Сёння я буду верыць у Бога, сёння я здабуду веру". Нешта павінна адбыцца, каб вы мелі патрэбу ў пошуку і знайшлі гэтую веру.
  • Майце веру. Ня падайце духам і не адступайцеся, робячы дабро. Верце, і вы ніколі не будзеце самотныя. Не абавязкова верыць ці ўступаць у якую-небудзь пэўную рэлігію, каб здабыць веру ў Бога.
  • Не адмаўляйцеся ад сваёй веры толькі таму, што на вашым шляху з'явіліся перашкоды. Калі жыццё ставіць вас на калені, паглядзіце ўверх і памаліцеся. У Бога была прычына даць нам свабоду волі і выбар. Мы не робаты і ня запраграмаваныя інстынктамі і неизменимыми намерамі, як жывёлы. Калі шукаеце Яго, то знойдзеце. Дзверы будуць адчыненыя. Калі Бог закрывае адны дзверы, Ён адкрывае іншую ...
  • Калі набудзеце веру, моцна за яе трымаецеся, не дазваляйце ёй выслізнуць, ня пераставайце верыць. У адзін дзень вы можаце зразумець сутнасць веды "У мяне ёсць прызначэнне ў жыцці", а калі вы ўсё яшчэ шукаеце, вы можаце знайсці яшчэ больш важнае прызначэнне, магчыма нават тады, калі вы менш за ўсё гэтага чакаеце.
  • Шмат хто кажа, што "бачыць значыць верыць", але ці так гэта з Богам? Калі вы кажаце "Я хрысціянін", але не верыце ў рэальнага Бога, вывучыце значэнне хрысціянства і зразумейце, што вашы адносіны з Богам грунтуюцца на вашым шчырым сардэчным пошуку і прыняцці Ягонай празь веру. Ісус казаў: "Калі вы бачылі мяне, вы бачылі Айца".
  • Наведайце вэб-сайт, які раскажа вам больш аб тым, чаму вам патрэбен Бог, і сёння ж пачніце новае жыццё з Богам.

папярэджання

  • Людзі могуць быць з вамі шмат у чым не згодныя, але не надаваў гэтаму асаблівага значэння. Паважайце рэлігіі іншых людзей, яны вераць у іншае, чым вы. Гэта выбар кожнага асабіста. Гэта нармальна.