Як жыць верай

Аўтар: Virginia Floyd
Дата Стварэння: 7 Жнівень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
1221 Рисуем собаку из цифр
Відэа: 1221 Рисуем собаку из цифр

Задаволены

Паводле Пісання, хрысціяне павінны «хадзіць вераю, а не бачаннем» (2-е пасланьне да Карынцянаў, 5: 7). Але не так-то проста зразумець, што ж значыць жыць ці хадзіць вераю.

крокі

Частка 1 з 3: Першыя крокі

  1. 1 Верце ў абяцанні, якіх вы не бачыце. Мноства Божых абяцанняў тым, хто варта Яму, ня адчуваюцца, таму вы не зможаце ўбачыць доказаў такіх абяцанняў. Неабходна верыць, што Бог стрымае гэтыя абяцанні, спадзявацца на веру, а не бачанне.
    • Як сказана ў Евангелле ад Яна, 3: 17-18, "Бо не паслаў Бог Сына свайго ў свет, каб судзіць свет, але каб свет быў збаўлены праз Яго. Хто верыць у Яго, ня судзіцца, а хто ня верыць, ужо засуджаны, бо ня ўвераваў у імя Адзінароднага Сына Божага ».
      • Прасцей кажучы, прыняцце Хрыста ў якасці Збавіцеля і Сына Божага прывядзе вас да выратавання.
    • Як сказана ў Евангелле ад Матфея, 16:27, "Бо прыйдзе Сын Чалавечы ў славе Айца Свайго з анёламі Сваімі, і тады аддасьць кожнаму паводле спраў ягоных».
      • Калі вы жывяце па волі Божай - іншымі словамі, хадзіце ў веры і вераю - то вас чакае выратаванне, абяцанае вернікам і паслядоўнікам Хрыста.
  2. 2 Разгледзьце абмежаванні пры хадні бачаннем. Вы абмяжоўваеце свой вопыт толькі да адчуваюцца рэчаў. Толькі усвядоміўшы ўсю ступень такой абмежаванасці, перавагі жыцця вераю стануць куды больш відавочнымі.
    • Уявіце сваё жыццё, калі б вы ніколі не адважыліся адправіцца далей тых месцаў, якія відаць з акна вашай спальні. Стрымліваючы сябе, вы толькі схаваецца ад сябе ўсё багацце свету.
    • Сапраўды гэтак жа, калі вы не выйдзеце за межы гэтага матэрыяльнага свету, то вы далёка не пойдзеце і схаваецца ад сябе ўсё багацце свету духоўнага.
  3. 3 Адпусціце свае страхі. Свет можа быць вельмі страшным, таму часам з пачуцця страху вы можаце здзяйсняць учынкі, якія супярэчаць Божай волі. Каб жыць верай, адпусціце свае страхі і прыміце шлях, па якім Ён вядзе вас.
    • Вядома, прасцей сказаць, чым зрабіць. Вы не абавязкова станеце бясстрашным, але можаце здабыць адвагу і навучыцца рабіць паводле Божай волі, нават маючы страх перад будучыняй.

Частка 2 з 3: Акунуцца глыбей

  1. 1 Засяродзьцеся на тым, што мае нязменную важнасць. Вельмі проста думаць толькі аб праблемах зямнога жыцця - грошы, маёмасць і іншае. Але гэта ўсё знікае разам са смяротным целам і не нясе працяглай духоўнай каштоўнасці.
    • Вялікі дом або новая машына могуць цаніцца ў гэтым свеце, але ў царства Божае яны не будуць значыць нічога.
    • Зямныя поспехі не абавязкова з'яўляюцца спараджэннем зла.Можна жыць спакойным жыццём ва ўтульным доме, мець добрую працу і пры гэтым прытрымлівацца веры. Праблема не ў тым, чым вы валодаеце; яна ўзнікае тады, калі гэтыя сымбалі мірскага поспеху становяцца важней Святога Духа.
    • Замест навакольнага жыцця, засяродзьцеся на нябачных сутнасць, Езусе і небе. Будуйце сваё жыццё вакол гэтых сутнасцяў, а не вакол бачных пераходзячых радасцяў тленнага свету.
    • Назапашвайце багацце на Нябёсах, выконваючы волю Божую, як павучае Евангелле ад Матфея, 6: 19-20, а не тросся над сваімі зямнымі пажыткамі.
  2. 2 Шануйце Біблію і Божыя запаведзі. Каб жыць верай у Бога, вы павінны прытрымлівацца закону Божаму, які вызначае шляхі чалавечыя.
    • Для вывучэння і разумення Божых законаў варта вывучаць Слова Божае.
    • Трэба разумець, што будуць выпадкі, калі свет будзе спрабаваць пераканаць вас у дапушчальнасці парушэнні закона Божага. Людзі схільныя прытрымлівацца шляхах мірскім, але каб ісці вераю, вы павінны прытрымлівацца шляхах Гасподнім. Вам непадуладны кантроль над дзеяннямі іншых, але сваё жыццё вы павінны пражыць паводле таго, што Гасподзь лічыць правільным і справядлівым.
  3. 3 Прыгатуйцеся выглядаць дурнем. Для людзей, якія ідуць бачаннем, дзеянні і вераванні таго, хто ідзе вераю, могуць здавацца дурняў. Вы павінны навучыцца працягваць свой шлях незалежна ад крытыкі навакольных.
    • Дарогі Гасподнія - гэта не шляху чалавечыя. Вашым натуральным парывам будзе прытрымлівацца свайму разуменню і цяперашняй філасофіі чалавечага грамадства, але яна не зможа накіраваць вас на шлях Божы. Прыпавесці 3: 5-6 тлумачаць: «Спадзявайся на Госпада ўсім сэрцам тваім і не кладзі надзеі на розум твой. Ва ўсіх шляхах тваіх спазнавай Яго, і Ён накіруе сьцежкі твае ".
  4. 4 Чакайце выпрабаванняў на сваім шляху. Ўсякая дарога не пазбаўленая выбоін, а дадзеная ўжо дакладна не стане выключэннем. Выпрабаванні, з якімі вы сутыкнецеся, напоўняць вас сіламі, а абраны шлях - сэнсам.
    • Гэтыя выпрабаванні вы можаце наклікаць на сябе самі альбо яны сустрэнуцца зусім і не па вашай віне.
    • Вы можаце спатыкнуцца і паддацца спакусе і паступіць няправільна, а ўладжванне наступстваў вашых дзеянняў можа ўскладніць ваша становішча. Але і ў гэтым выпадку Бог не пакіне вас. Ён можа нават выкарыстоўваць гэтую бяду вам на карысць, калі вы Яму дазволіце.
    • З іншага боку, у вашу жыццё можа ўварвацца стыхійнае бедства небудзь іншая непрадбачаная і няўхільная сіла. Гасподзь можа і выкарыстоўвае гэтую трагедыю для большага дабра, калі вы будзеце адкрыты яму.
  5. 5 Не чакайце азарэнняў. У некаторых выпадках вы можаце вельмі відавочна адчуваць прысутнасць Госпада, але таксама будуць выпадкі, калі адлегласць паміж вамі і Богам будзе ўзрастаць. Працягвайце ісці вераю скрозь змрочныя часы, не чакаючы азарэння або цуду, якое б асвяціла ваш шлях.
    • Варта разумець, што Бог заўсёды з вамі, нават калі вы не адчуваеце Яго прысутнасьці ці не разумееце, навошта Ён дазваляе трагедый і катастрофам адбывацца ў вашым жыцці. Адчуванне таго, што вас пакінулі - гэта пытанне чалавечага ўспрымання, а не пытанне ісціны.
    • Гасподзь гаварыў з духам, але пакуль вы застаяцеся ў цялеснай форме, ўспрымання цела перыядычна будуць заглушаць ўспрымання вашага духу.
    • Калі вы адчайна маеце патрэбу ў прысутнасці Госпада, але вы гэтага не адчуваеце, варта спадзявацца на абяцанні з Пісання і чэрпаць сілы ва ўжо наяўным вопыце. Працягвайце маліцца і паступаць згодна з воляй Госпада.
  6. 6 Праслаўляйце Бога усімі сваімі справамі. Ня трэба станавіцца вядомым евангелістам, каб ісці вераю і узносіць славу Госпаду. Проста рабіце ўсё, што ў вашых сілах пры абставінах, якія Бог паслаў вам.
    • У першым пасланні да Карынцянаў, 10:31, гаворыцца: "Дык вось, ясьце, ці п'яце, ці іншае што робіце, усё рабіце ў славу Божую".
    • Калі нават такія звычайныя рэчы, як прыём ежы і пітво, здзяйсняюцца ў славу Божую, дык славіць яго могуць і іншыя, больш складаныя справы.
    • Калі вы пакуль яшчэ вучыцеся, то ставіцеся да вучобы сур'ёзна і ўкладайце ў яе ўсе сілы. Працуючы ў офісе, будзьце адказным, этычным і працавітым работнікам.Будзьце самым лепшым сынам, дачкой, маці, бацькам, сястрой ці братам для сваіх блізкіх.

Частка 3 з 3: Гадуйце свой дух

  1. 1 Маліцеся на ўсіх этапах жыцця. Малітва - гэта прамы канал зносін з Богам. Каб працягваць жыць вераю, вам неабходна мець зносіны з Богам у радасці і смутку.
    • Калі вы пачнеце забываць маліцца, то паспрабуйце зарэзерваваць для гэтага канкрэтны час кожнага дня - раніцай пасля абуджэння, у абедзенны перапынак, перад сном або ў любы час, калі ў вас будзе пару хвілін адзіноты і цішыні.
    • Вы можаце часам забываць аддаваць хвалу і падзякі ў часы радасці, але вы не забудзецеся звярнуцца да Бога за дапамогай у часы патрэбы. Таксама магчымая і зваротная сітуацыя. Выявіўшы слабыя месцы ў вашых малітвах, папрацуйце над іх ўмацаваннем.
  2. 2 Прыслугоўваць да пажаданне. Часцей за ўсё вам прыйдзецца ісці па жыцці і прымаць рашэнні, зыходзячы з таго, што вы ўжо разумееце пра прыроду Бога, і чаго Ён жадае для вас. Пры гэтым заставайцеся непрадузятым, каб умець тлумачыць пасланні і знакі, якія пасылае вам Гасподзь.
    • Вы можаце атрымліваць ўказанні, нават не ўсведамляючы гэтага. Напрыклад, калі вы страцілі працу, то, магчыма, гэта Гасподзь накіроўвае вас на лепшы шлях. Калі завяршаюцца адны адносіны, то гэта можа быць Божы спосаб накіраваць вас у больш здаровыя адносіны ці да мэты, якой вы б не дасягнулі з тым чалавекам.
  3. 3 Ня трэба прыспешваць Бога. Гасподзь адкажа на вашы малітвы, але адказ можа прыйсці не тады, калі вы гэтага чакаеце. Аналагічна, Бог пакажа вам сапраўдны шлях, але вы ўбачыце яго толькі тады, калі Гасподзь вырашыць, што час прыйшоў.
    • Вам будзе асоба складана ў тыя моманты, калі на вас навальваюцца неабходнасці паўсядзённым жыцці. Вам будзе складана паверыць у Божы задума, напрыклад, калі вы не можаце знайсці працу, а вам даўно пара аплачваць рахункі. Як бы вам ні было складана, нагадвайце сабе, што Гасподзь з вамі пройдзе ўвесь гэты шлях і прывядзе вас туды, дзе вы павінны быць у той момант, калі гэта трэба па Яго задуме.
  4. 4 Дзякуйце. Дзякуйце Богу за яго блаславення. Выдаткаваўшы час і звярнуўшы ўвагу на ўсё дабро, якое адбывалася ў вашай жыцця ў мінулым і сучаснасці, вы ўмацаваць сваю веру і заўсёды зможаце знайсці свой шлях.
    • Дзякаваць за відавочнае дабро можа здавацца дастаткова проста, але таксама варта дзякаваць Богу за выпрабаванні і цяжкасці на вашым шляху. Госпад жадае вам толькі лепшага, таму нават складанасці закліканы дапамагаць вам.
  5. 5 Беражыце усё тое, чым Бог дзеліцца з вамі. Засцерагайце ўсё добрае, што ў вас ёсць, як Божае благаславенне. Варта разумець - гэта не толькі відавочныя рэчы, але і тое, што вы прымаеце як належнае.
    • Калі вы доўга не маглі знайсці працу і раптам вам трапляецца выдатная вакансія, то гэта можа быць відавочнае дабраславеньне. Працуйце старанна і старанна, каб выказаць сваю падзяку.
    • Пры гэтым здаровае і моцнае цела многія прымаюць як належнае. Сачыце за сабой, правільна кармецеся і ўмацоўвайце свой арганізм.
  6. 6 Дапамагайце іншым. Як вучню Хрыста, вам загадана служыць і несці любоў Хрыстову іншым людзям. Дык вы не толькі дагаджаць Богу, але і ўзбагачае сябе духоўна.
    • Ахвяруйце грошы, ежу, адзенне і іншыя матэрыяльныя прадметы якія жывуць у нястачы - гэта адзін са спосабаў служыць і дапамагаць іншым.
    • Служыць іншым таксама мае на ўвазе марнаваць свой час на дапамогу вашым блізкім, незнаёмцам, нават тым, хто вам не падабаецца.
  7. 7 Знаходзіце аднадумцаў. Ніхто не пройдзе гэты шлях замест вас, але дарога будзе значна прасцей, калі ісці па ёй у добрай кампаніі.
    • Хадзіце ў царкву, там можна адшукаць сяброў і аднадумцаў. Калі вам трэба нешта большае, то паспрабуйце наведваць гурткі па вывучэнні Бібліі або рэлігійныя сходы.
    • Іншыя вернікі могуць дапамагчы вам заставацца адказным і не згортваць са шляху праўдзівага. Вы, у сваю чаргу, можаце аддзячыць іх тым жа.