Як звярнуць мусульманіна ў хрысціянства

Аўтар: Florence Bailey
Дата Стварэння: 25 Марш 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Як звярнуць мусульманіна ў хрысціянства - Грамадства
Як звярнуць мусульманіна ў хрысціянства - Грамадства

Задаволены

Звярнуць чалавека ў хрысціянства вельмі складана. Але ўсё хрысціяне ведаюць, што з Езусам Хрыстом няма нічога немагчымага. Наша галоўная абавязак - не сумаваць пасля памылак і няўдач. Неабходна проста даверыцца Госпаду Богу, а Ён накіруе нашы крокі.

крокі

  1. 1 Знайдзіце зразумелыя довады. Чаму вы хочаце звярнуць чалавека ў хрысціянства? Хочаце нешта даказаць іншым? Адчуваеце сябе абавязаным гэта зрабіць? Гэтае жаданне Госпада, якое вы адчуваеце сэрцам? Ці вы сапраўды любіце і турбуецеся пра гэтага чалавека, жадаеце яму / ёй патрапіць у Рай?
  2. 2 Разуменне хрысціянства. Вы вернік хрысціянін? Для вас Гасподзь на першым месцы ў жыцці? Вы з'яўляецеся прыкладным хрысціянінам? У вас павінна быць цесная сувязь з Богам. Ходзіце ў царкву кожную нядзелю, чытайце Біблію, жывіце пакорліва і вядома ...
  3. 3 Маліцеся. Малітва мае першарадную важнасць.Калі вы хочаце звярнуць вашага сябра-мусульманіна ў хрысціянства, то, перш за ўсё, паведаміце пра гэта Богу! Скажыце Яму пра свае пачуцці, адкрыйце Яму сваё сэрца, каб Ён убачыў вашу веру і дапамог справіцца з такой задачай. Маліцеся кожны дзень, у тым ліку за вашага сябра-мусульманіна. У вас павінна быць вера ў Бога і ў сябе.
  4. 4 Разуменне чужой рэлігіі. Такое веданне можа асабліва спатрэбіцца падчас дыскусій.
    • Кажаце пераканаўча, але выяўляйце павагу. Поспех будзе спадарожнічаць вам, калі ваш сябар не будзе адчуваць пагроз, таму не абражайце чужую веру, інакш чалавек зойме абарончую пазіцыю і праявіць упартасць (не таму, што ён мусульманін, а таму, што ён чалавек). Таксама не спрабуйце звярнуць чалавека сілай - такі спосаб ўжо выпрабаваны і ён не працуе.
  5. 5 Запрасіце аднаго ў царкву! Калі ён не хоча наведаць царкву, тады пазнаёмце яго з іншымі сваімі сябрамі-хрысціянамі, каб ён адчуў цеплыню і любоў, якімі вы дзеліцеся адзін з адным.
    • "Навошта мне хадзіць у царкву?" Падзяліцеся сваёй гісторыяй (як вы здабылі Ісуса Хрыста ці як Гасподзь паўплываў на вашу жыццё) або папытаеце пра гэта сяброў.
    • Кажаце пра выратаванне душы, але не звыш меры - нават сябру могуць не спадабаецца вашыя маралі. Зноў жа, усё пазнаецца праз прыклады. Не кажыце пра канец святла і пра будучыню.
  6. 6 Сейце дабро. Добры асабісты прыклад вельмі важны. Выяўляйце дабрыню ў адносінах да ўсіх! Заўсёды усміхайцеся і ня хавайце сваё шчасце, бо Гасподзь хоча гэтага. Нашы дзеянні маюць вялікі ўплыў на іншых людзей - ўчынкі заўсёды кажуць гучней слоў.
  7. 7 Будзьце самым лепшым сябрам. Заўсёды прыходзьце на дапамогу. У складанай сітуацыі недастаткова проста шкадаваць чалавека, трэба дзейнічаць! Хрысціянства гэта заўсёды клопат аб блізкім.
  8. 8 Не адчайвайцеся. Ваш сябар можа не хацець стаць хрысціянінам, асабліва калі даведаецца, што "Кніга кніг напісана чалавекам.... А ня Богам. Біблія не ўпала з нябёсаў цудоўным чынам. Яна створана чалавекам як летапіс смутных часоў, яна зведала незлічоная колькасць перакладаў, правак і рэдакцый. Ніколі ў гісторыі не існавала адзіна дакладнай версіі кнігі. Па праўдзе кажучы, гэта цытата з Кода да Вінчы (Спасылка ў эсэ ніжэй), але, як гаворыцца ў працы, гэта не павінна вас спыняць у намеры несці слова Божае або дапамагаць людзям (мусульманам і іншым) здабыць супакой.
    • Нават калі чалавек не прыме хрысціянства пасля вашай гутаркі, ваша споведзь акажа вялікі ўплыў на жыццё гэтага чалавека. Магчыма, ён прыме Ісуса Хрыста пазней.
    • Не адчайвайцеся. Як сказаў Ісус сваім апосталам ў Евангелле ад Лукі 10:16, "слухае вас, Мяне слухае, і хто вас Мяне цураецца; а хто цураецца Мяне, цураецца Таго, Хто паслаў Мяне".