Як праводзіць абрад прычашчэння ў каталіцкай царкве

Аўтар: Sara Rhodes
Дата Стварэння: 15 Люты 2021
Дата Абнаўлення: 28 Чэрвень 2024
Anonim
Як праводзіць абрад прычашчэння ў каталіцкай царкве - Грамадства
Як праводзіць абрад прычашчэння ў каталіцкай царкве - Грамадства

Задаволены

У хрысціянскіх вераваннях, веравызнанне - важная частка рэлігіі. Кожнае працягу мае свае адметныя спосабы, як гэта рабіць, але ў гэтым артыкуле апісваецца, як праводзяць прычашчэння ў каталіцкіх цэрквах.

крокі

  1. 1 Станьце каталіком. Хрышчоныя дзеці праходзяць гэта ў нядзельных школах, але калі вы ўжо дарослыя чалавек, вы будзеце наведваць групавыя занятак, якія называюцца ОПХВ (Абрад прыняцця хрысціянства для дарослых), пройдзеце праз працэс згоды, першага дзеепрыметнікі, і пацверджання пераходу ў каталіцкую веру.
  2. 2 Пераканайцеся, што вам рады ў царкве. У кожнай царкве існуе свой рытуал запрашэння. Вас павінны запрасіць перад тым, як вы прыміце веравызнанне.
  3. 3 Прымайце прычасце ў стане душэўнай ласкі. Дзеепрыметнік не можа быць прынята, калі ў чалавека на душы смяротны грэх. Калі вы здзейснілі грэх, вы павінны пакаяцца, а пасля гэтага ўжо прычашчацца.
  4. 4 Наведвайце сходу. Думках падрыхтуйце сябе да прыняцця дзеепрыметнікі (калі дух змяняецца ў кроў і цела Хрыста).
  5. 5 Падыдзіце да алтара, калі сьвятары праводзяць службу. Пачакайце, пакуль надыдзе чаргу вашага шэрагу. Калі адыходзіце ад лавы, няма неабходнасці станавіцца на калені. Стойце ў чарзе і не прапускайце людзей. У гэты час вы павінны падрыхтаваць сябе да адданасці.
  6. 6 Атрымаеце хлеб. З'ешце ўсяго, калі вам пакладуць яго на мову ці ў рукі. Падчас Традыцыйнага абраду, вас кормяць хлебам, а не кладуць яго ў рукі. Зачыніце рот і дазвольце хлебу растварыцца ў вас на мове, у гэты момант думайце пра прынесенай ахвяры.
    • Калі хочаце, каб хлеб паклалі вам у рукі, працягніце абедзве рукі, адну пакладзеце на іншую. Хоць, у Традыцыйных абрадах гэта забаронена.
    • Калі вы хочаце з'есці хлеб, адкрыйце рот і выцягніце мову так, каб з яго не ўпаў хлеб. Гэты спосаб адпавядае форме гэтых традыцый і ўсё яшчэ з'яўляецца «звычайнай» (гэта значыць, што не «экстраардынарнай», не забароненай, але і не заахвочваецца) формай.
    • Калі вы атрымаеце цела Хрыста, святар скажа «Цела Хрыстова» і вы павінны адказаць «Амэн».
  7. 7 Выберыце, выпіць Ці вам з чары, ці не, калі вы ўдзельнічаеце ў Новым парадку. Калі святар ці галоўны за прыняцця дзеепрыметнікі прапануе вам выпіць Кроў Хрыста, вы павінны таксама адказаць «Амэн», перад тым як атрымаць Яго Кроў.
  8. 8 Калі вы наведваеце царква візантыйскага абраду, падыдзіце да тетраподы (маленькаму століка каля святара), Дабраслаўляйце сябе, і скрыжаваўшы рукі на грудзях. Нахіліце галаву назад і адкрыйце рот. Святар / дыякан возьме лыжку, каб змясціць Камунію ў ваш рот (не бойцеся заражэння, усё будзе зроблена акуратна, лыжка ня дакранецца да вашай мовы). Святар будзе маліцца замест вас; НЕ адказвайце.
  9. 9 Вярніцеся на сваё месца і станьце на калені. Прыйшоў час падумаць. Вярніцеся на месца і малецеся, пакуль святар не скончыць прапанову Таямнічага Звеставання.
  10. 10 У візантыйскім абрадзе е ніхто не становіцца на калені. Рабіце так, як і ўсе астатнія.

парады

  • Калі вы хочаце, каб хлеб далі вам у рукі, пакладзеце левую руку па-над правай. У Каталіцкім Веры левую руку лічаць «чыстай».
  • Калі што рабіць з рукамі пры атрыманні Камуніі, прывядзіце іх у парадак, пакуль стаіце ў чарзе.
  • У візантыйскім абрадзе існуюць мясцовыя змены з нагоды таго, ці будзе сьвятар / дыякан / памочнік класці нешта вам пад язык, калі нешта раптам пойдзе не так.

папярэджання

  • Некаторыя Каталіцкія напрамкі маюць розныя традыцыі для прыёму Камуніі. Некаторых люде, асабліва пажылыя прыхаджане, лічу непавагай жаваць хлеб. Каб не пакрыўдзіць іншых людзей на службе, лепш за ўсё - вывучыце традыцыі пэўнай царквы.