Як быць хрысціянінам

Аўтар: Eric Farmer
Дата Стварэння: 5 Марш 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Гайд по Як-9. World of Warplanes
Відэа: Гайд по Як-9. World of Warplanes

Задаволены

Ці адчувалі вы калі-небудзь у жыцці падахвочванне духу і любові да Бога ўнутры сябе? Калі вы спавядаеце веру ў Ісуса Хрыста як свайго Госпада і Збаўцы і любоў да бліжняга свайго, вы пачалі жыццё хрысціяніна па веры. Вера - значная частка асабістай жыцця, падобна таму як вы давяраеце сваё жыццё кіроўцу, які імчыць на хуткасці 120 км / ч па двухбаковай трасе, калі толькі маленькая палоска аддзяляе вас ад катастрофы. Вера ў Бога не такая палохалая як прыведзены прыклад. Калі вы вырашылі стаць хрысціянінам, але не ведаеце, што гэта значыць і што варта рабіць, гэты артыкул пралье святло на вашу новае жыццё ў любові Хрыста.

Стаць хрысціянінам лёгка, гэта не патрабуе асаблівых рытуалаў. У большасці пратэстанцкіх цэркваў прапануецца прыняць хрышчэнне як сімвал вашага звароту пасля пакаяння перад Богам і ў падзяку за смерць і ўваскрасенне Хрыста, які ўзяў на сябе вашыя грахі. У каталіцкай і праваслаўнай цэрквах больш увагі надаецца сакрамэнтаў як спосабу далучэння да Сусьветнай царквы, а таксама ў гэтых цэрквах вам неабходна здабыць духоўнае настаўніцтва (напрыклад, у выглядзе канфірмацыі з боку святара). Ваша новае нараджэнне ў любым выпадку вядзе да асобаснага развіцця праз служэнне людзям і жыццё ў Хрысце, пра што вы зможаце даведацца ніжэй.


крокі

Метад 1 з 2: Зварот

  1. 1 Задумайцеся пра тое, што вы маеце патрэбу ў Хрысце. прачытайце ўважліва дзесяць запаведзяў. Вы калі-небудзь хлусілі? Блюзьнерыць? Кралі (хоць бы нешта маленькае)? Глядзелі на каго-то з памаўзлівыя думкамі і жаданнямі? Хрысціянства мяркуе, што мы ўсе народжаныя грэшнымі і на працягу ўсяго жыцця грахі выяўляюцца ў нас, нават пасля прыняцця Хрыста. Як сказаў Ісус: І калі хто паглядзіць на жанчыну з пажадаю, ужо ўчыніў пералюб зь ёю ў сэрцы сваім (Матфея 5: 27-28). Ён таксама сказаў: кожны, хто гневаецца на брата свайго марна, падпадае суду (Матфея 5: 21-22). У дзень Вялікага суда вы паўстанеце перад Богам, каб даць справаздачу за свае грахі. Калі вы памраце ў грахах сваіх, за парушэнне закона Богу прыйдзецца адправіць вас туды, дзе Яго няма, гэта значыць у пекла, і гэта завецца другі смерцю.
    • Усвядомце, галоўнае, што Ён паслаў Хрыста, каб той добраахвотна аддаў Сябе на крыжы за грахі чалавецтва, каб вы, вызнаючы веру, раскаўшыся ў сваіх грахах і прыняўшы Святога Духа, былі выратаваны і служылі людзям, як Богу.
    • Будучы Сынам Чалавечым, Ён сказаў: "Ойча, калі ёсць на тое воля Твая, хай абміне Мяне чара гэтая - але ', не Мая воля, а Твая хай будзе'. "І гэта Яго ахвяра за вас, каб вы не пайшлі ў пекла, Прыняўшы Яго. "... Такім чынам, пакайцеся і звярніцеся, каб загладзіць грахі вашы". (Дзеі 03:19)
  2. 2 Верце, што Ісус памёр на крыжы за вашыя грахі і уваскрос з мёртвых, каб выплаціць пакаранне за вашыя грахі і зрабіць вас правымі перад Богам.
  3. 3 Выкажыце Богу сваё пакаянне - проста выкажыце ў словах сваё шкадаванне пра ўсё, што вы зрабілі недастойнага Яго святасці. Гэта добры час прызнаць свае асабістыя памылкі і непаслухмянасьць Богу. Верце, што Ісус Хрыстос даруе вас. Пакаянне заўсёды выяўляецца ў зменах у жыцці; вы якія цураюцца граху і звяртаецца да Хрыста.
  4. 4 Выкажыце свой давер Богу - у асаблівасці, якія вызнаюць сваю духоўную патрэбу ў Ім і прызнайце Ісуса Хрыста сваім асабістым Госпадам і Збаўцам.
  5. 5 Вывучыце розныя хрысціянскія дэнамінацыі - баптысцкую, каталіцкую, лютэранскую, метадысцкай, внеденоминационную, праваслаўную, пяцідзесятніцкай і тд - каб вырашыць для сябе, чыё вучэнне бліжэй да таго, пра што казаў Хрыстос, згодна з Яго слоў у Святым Пісанні.

Метад 2 з 2: Рост і паслухмянасць

  1. 1 Знайдзіце для сябе хрысціянскую суполку: мы не можам ісці па жыцці ў адзіноце. Важна, каб у вас як у хрысціяніна былі падтрымка і зносіны з іншымі хрысціянамі, якія маглі б наставіць вас у веры і дапамагчы вам жыць у даверы Богу.
  2. 2 прыміце хрышчэнне; хрышчэнне сімвалізуе злучэнне з Целам Хрыста. Гэта не значыць, што вы павінны нешта зрабіць, каб заваяваць выратаванне; гэта сімвал, знак таго, што Бог дзейнічае ў вашым жыцці. Можна ўявіць гэта, нібы злучэнне з Хрыстом у Яго смерці і ўваскрасення у вашым сэрцы (у самым цэнтры вашай сутнасці) і перад тварам сведак. Хрышчэнне апісвалася апосталам Паўлам так: "Такім чынам, мы і пахаваныя зь Ім хрышчэньнем у сьмерць, каб, як Хрыстос уваскрос з мёртвых славаю Айца, так і нам хадзіць у абноўленым жыцьці."
  3. 3 Працягвайце свой шлях - пасля таго, як вы прынялі Хрыста і атрымалі Святога Духа, кантактуйце з Ім у сваім штодзённым жыцці шляхам малітвы, чытання Бібліі і прытрымлівання прыкладу Хрыста.
  4. 4 Любіце - любіце Ісуса, любіце людзей любоўю, якую Ён дае вас. Гэта галоўнае адлюстраванне змяненняў у вашым сэрцы, каханне - адзін з самых важных аспектаў хрысціянскага жыцця.
    • Ня манеце - ніколі не манеце Богу, шукайце Яго ў пакаянні, прымайце Яго любоў, Яго дзеянне і выратаванне па ласкі. Адсутнасць пакаяння, вядучага да выратаваньня, вельмі дрэнна, і калі вы гэтага ня робіце, ваш шлях ляжыць у пекла - але ніхто не хоча, каб гэта адбылося - асабліва, калі вы хочаце сустрэць на нябёсах сваю сям'ю і сяброў. Хіба гэта не тое, чаго вы хочаце?
  5. 5 Захапіцца тым, пра што гаворыцца ў Пасланні да Эфесянаў 2: 8-10:

    "[Http://bible.cc/ephesians/2-8.htm 8. Бо вы збаўлены" вераю "," па ласцы "-

    і гэтае »не ад вас", "Божы дар" -

    9. "не ад дзеяў", каб ніхто не хваліўся.

    10. Бо мы Божае тварэнне

    "Створаныя" ў Хрысце Езусе »на добрыя справы",

    якія Бог прызначыў нам выконваць. "
    (Ephesians 2: 8--10)Такім чынам, калі вы збаўлены жывіце, робячы добрыя справы, згодна Божаму закону любові ...



  6. 6 Чытайце Святое Пісанне як мага больш: так вы пачнеце разумець, што вам трэба, каб жыць у Хрысце. каб быць Хрыстаианином, трэба расці ў Хрысце.
    • Вам трэба Евангелле: добрая вестка Ісуса Хрыста аб тым, што нягледзячы на ​​тое, што вы парушылі закон, Хрыстос панёс пакаранне за вас. Гэта нічым не заслужана, гэта ў чыстым выглядзе праява Боскай ласкі. Ён дорыць нам магчымасць пакаяння і веры ў свайго Сына, каб здабыць выратаванне ад вечных пакут.
    • Верце ў асноўныя дактрыны аб збаўчую смерць Хрыста і Яго ўваскрасення.
    • пакайцеся ў сваіх грахах і прыміце Хрыста як свайго Госпада і Збаўцы.
    • прыміце свой дар ад Бога у штодзённым хадні з Хрыстом: "Мілатой выратаваны вы па веры, і гэта не ад вас, Божы дар. Ці не ад спраў, каб ніхто не хваліўся." (Эфесянаў 2: 8-9)

Два простых сакрэту

  1. Пазнавайце больш пра Хрыста, верце ў тое, што Ён памёр і уваскрос з мёртвых як ваш Збаўца, а затым звярніцеся ў малітве пакаяння да Адзінай, Праўдзіваму Богу: "Бог Айцец, я адварочваюся ад сваіх грахоў, ад усіх сваіх благіх спраў; я хачу зменаў і ад усёй душы дзякую Табе за ўсё, што Ты зрабіў, за тое, што я дараваны і выратаваны ад пакарання за грэх - як дарунак - і за тое, што Ты даеш мне новае жыццё. Дзякуй за дар прыняцця Святога Духа, у імя Ісуса Хрыста. "
  2. Выяўляйце любоў; прытрымлівайцеся за Хрыстом, вучачы іншых пра тое, што "ёсць толькі адзін Пасрэднік паміж намі і Богам, Гасподзь Ісус Хрыстос, Сын Божы. Ён Гасподзь для ўсіх, хто верыць у Яго, раскайваецца і ідзе за Ім у Духу:"

    Прытрымліванне за Хрыстом ўключае ў сябе наведванне сходаў з людзьмі, якія маюць тую ж веру, ахрышчанымі, У імя Айца, і Сына, і Духа Святога ў знак прыняцця новага жыцця, з людзьмі, якія звяртаюцца да Бога ў малітве, якія чытаюць Святое Пісанне і праяўляць Божую любоў праз дабрыню, прабачэнне, міратворчасць, вернасць і каханне ў адносінах з вернікамі. (Не водзіцеся пачуццямі; не судзіце нікога строга, нават самога сябе; жывіце Духам Хрыстовым, у веры, надзеі і дабрачыннасці. Такім чынам, жывіце па Духу, і ніхто ня вырве вас з рукі Маёй: у гэтым бяспеку). Але адчуўшы дакоры ў граху, у чаканні наступстваў граху, просіце прабачэння (каб быць дараваныя), і зможаце працягваць жыць як Дзіцё Божае, праз імя Ісуса Хрыста - бо Бог ёсць адзіны праўдзівы Судзьдзя за ўсё, дрэннага і добрага. Любоў Божая дасканалая і выганяе ўсялякі страх.

парады

парады

  • Бог не памыляецца. Ніколі не думайце, што Ён зрабіў нешта дрэннае. Ён дакладна ведае, што робіць, і ўсё, што ён робіць, мае свае мэта і сэнс. :) :) Напрыклад: у хлопца памерла маці. Прыблізна ў той жа час у дзяўчыны таго ж ўзросту памёр бацька. Але яны не былі знаёмыя. Затым аднойчы адна жанчына запрасіла абедзве сям'і на вячэру. У той сям'і, што страціла сваю маці, было два хлопчыкі і дзяўчынка каля 13 гадоў. У іншай, якая страціла свайго бацькі, было 2 хлопчыка і 3 дзяўчынкі таго ж ўзросту. Яны пазнаёміліся і хутка адзін з хлопчыкаў і адна з дзяўчынак сталі сустракацца і затым пажаніліся. Пазней сустракацца сталі бацькі гэтых дзвюх сем'яў і таксама пажаніліся :) Яны сталі двума шчаслівымі хрысціянскімі сем'ямі. Некаторыя людзі былі б вельмі злосныя на Бога за страту блізкіх і каханых. І гэтыя людзі нейкі час перажывалі моцнае гора. Але сітуацыя змянілася. Бог дазволіў ім перажыць страту і дараваў новае шчасце.

••• гэтыя людзі цяпер мае мама і тата і мае бабуля з дзядулем •••• :) :) Таму, калі ласка, не гневайцеся на Бога. Ён ведае, што робіць.



  • Памятаеце, што Бог заўсёды з вамі побач. Вы можаце ў малітве пагаварыць з Ім у любы час.
  • Калі ласка, не марнуйце гэту каштоўную жыццё дарма, у нас ёсць толькі адно жыццё, каб пражыць яе ў Хрысце.
  • Памятаеце, справа не толькі ў малітве. Пасля пакаяння трэба імкнуцца жыць, як Хрыстос.
  • Ведайце, што, стаўшы сапраўдным хрысціянінам, вы ўбачылі Бога па-новаму.
    • Вам варта зненавідзець, грэх, які раней вам падабаўся.
    • Калі вы пакаецеся і звярніцеся да Бога, ён дасць вам новае сэрца і новыя жаданні, а таксама Святога Духа для пераезду за Ім.
  • Для ўсіх сапраўдных хрысціян, хрысціянства - гэта не проста рэлігія любові чароўнай сутнасці; гэта асабістыя адносіны з Хрыстом, адзіным пасярэднікам паміж Богам і чалавекам. А Дух Божы стане вашым сябрам і суцяшальнікам на працягу ўсёй вашай жыцця жывучы ў вас, а вы ў Хрысце (бо Хрыстус абяцаў, што ніколі не пакіне вас).
  • Чытаючы Біблію, чытайце не проста словы.

    • Няма сэнсу чытаць старонку за старонкай толькі для таго, каб выглядаць пабожна і быць упэўненым у тым, што робіце правільна.
    • Проста раз за разам вывучайце невялікія урыўкі тэксту, столькі, колькі вы можаце "здужаць" розумам, ня перагрузілі яго.
  • Вы можаце знайсці карысным вывучэнне слоў Хрыста аб тым, Хто Ён і што Ён зрабіў.

    • Надзвычай важна даследаваць смерць і ўваскрасенне Ісуса Хрыста.
    • Вам трэба даведацца, якім чынам яго бязгрэшная сутнасць, несправядлівае пакаранне і ўваскрасенне з мёртвых дазваляюць здабыць прабачэнне тым, хто верыць у Яго.
  • Не чытайце проста артыкула. Нягледзячы на ​​тое, што вам можа здацца карысным чытанне рэлігійнай літаратуры, гэта толькі пачатковы этап. Вы можаце знайсці Бога, ідучы Яго запаведзяў. Ісус заклікаў ісці за Ім, сказаўшы "Я і Айцец Мой прыйдзем да вас і застанемся з вамі ..."
  • Вам можа быць карысна пагаварыць з хрысціянінам. Выберыце таго, чыя цэласнасць і веды выклікаюць у вас павагу.
  • Памятаеце, што Бог любіць вас, нягледзячы ні на што.
  • Калі хто-то сваімі словамі ўчыніў вам боль, не адступайцеся. У рэшце рэшт, сам Гасподзь быў вінавацім (хоць быўшы Святым, не зрабіў граху), і Ён не адступіў і нават не разгневаўся. Выконвайце Яго прыкладу.
  • Кожны раз калі вы будзеце прымаць святую Камунію - як Божы дар ўсім нам, тым, хто любіць Хрыста - рабіце гэта ў ўспамін пра тое, што Хрыстос аддаў за нас сваё Цела і праліў сваю кроў, як патлумачыў Ён Сам прысутнасць хлеба і віна падчас "Апошняй Вячэры". святую Камунію з'яўляецца літаральным прысутнасцю Хрыста ва ўсіх, яго прымаюць.
  • Не вымаўляеце праклёны без неабходнасці (г.зн., у гэтым няма неабходнасці).
  • Акрамя таго, Бог стварыў вас для радасці ў гэтым жыцці. Калі ласка, не ўспрымайце хрысціянства як нейкі звод маральных законаў, якія пазбаўляюць жыццё ўсіх яе радасцяў. Прымайце Бога як крыніца вышэйшай радасці, і хай гэта будзе галоўным. Бог больш за ўсё праслаўляецца тады, калі вы радуецеся ў Ім. Ён стварыў нас для пазнання, любові і служэння Яму ( "Што б вы ні зрабілі меншаму з маіх дзяцей, вы зрабілі гэта дзеля Мяне!" - сказаў Ісус) і асалоды жыцця з Ім, гэтай і будучай. Дасягаючы мэты, дзеля якой мы былі створаны, мы перажываем пачуццё глыбокага задавальнення, міру і радасці нават у самыя складаныя перыяды свайго жыцця.
  • Святое Пісанне сцвярджае, што "мы ўсе зграшылі і пазбаўлены славы Божай" (Рымлянаў 3:23). Іншымі словамі, кожны чалавек зрабіў у сваім жыцці нешта дрэннае.

    • Рымлянаў 6:23 працягвае, "Адплата за грэх - смерць, але дар Божы - вечная жыццё ў Хрысце Ісусе, Госпадзе нашым."
    • З любові да нас Бог прынёс у ахвяру свайго Сына, Езуса Хрыста, як ахвяру ўміласціўлення за нашы грахі, каб мы маглі прыступаць да Бога з малітвай і мець з Ім асабістыя ўзаемаадносіны.
  • Святая Біблія апісвае адкупленчую дзеянне Бога ў гэтым свеце.

    • У пратэстанцкай Бібліі змяшчаецца 66 кніг, падзеленых на дзве катэгорыі: кнігі Старога Заветта і Новага Запавету. Каталіцкая Біблія складаецца з 73 кніг, а ў розных выданнях Усходняй Праваслаўнай Бібліі колькасць кніг можа быць розным.
    • Першыя чатыры кнігі Новага Запавету называюцца Евангелля, паколькі апісваюць "добрую вестку", складзеную ў жыцці і вучэнні Езуса Хрыста.
    • Евангелле ад Іаана прызнана добрай кнігай для пачаткоўцаў, прыдатнай для знаёмства з вучэннем Езуса Хрыста.
  • Разбярыцеся, у чым заключаюцца адрозненні паміж Праваслаўнай і пратэстанцкіх цэркваў.

папярэджання

  • Вакол вас шмат няверуючых людзей, але гэта не значыць, што вы не можаце быць з імі сябрамі. Будзьце прыкладам, ваша стаўленне павінна адлюстроўваць Хрыста. Нягледзячы на ​​тое, што Ісус сам сядзеў і еў з грэшнікамі, Ён вучыў іх таму, як стаць святымі. Усе мы часамі спатыкаюцца, не забывайце аб тым, з якой вышыні вы ўпалі! Бывайце, як і Хрыстос дараваў вам.
  • Рашэнне прыняць Хрыста і стаць хрысціянінам за вамі.Але не ўсе людзі, "якія называюць" сябе хрысціянамі, вераць у выкладзенае ў Бібліі і ў дадзеным артыкуле. Хтосьці не верыць у боскую сутнасць Хрыста, нехта ў пекла ці ў першародны грэх. Пры гэтым усе могуць называць сябе хрысціянамі, нават адмаўляючы ісціну. Самае галоўнае ў жыцці хрысціяніна - гэта вера ў сэнс жыцця паводле навучання Хрыста і прытрымліванне залатому правілу. Натуральна, Хрыстос вучыў верыць у Бога як у рэальнасць, верыць у Яго ўсемагутнасць, у Яго як у Судзьдзю. Адпаведна, жыць паводле вучэння Хрыста азначае верыць у рэальнасць Бога і ў Хрыста ...
  • Апошняя кніга Бібліі - кніга Адкрыцці, вельмі цікавая для чытання, але да яе нельга прыступаць занадта хутка. Яна можа быць палохалай і даць чытачу няправільнае ўяўленне містычнага характару больш, чым веры. Перш чым вы возьмецеся за складаныя кнігі Святога Пісання, пераканайцеся, што вы добра разумееце Евангелля.
  • Памятаеце, што ўсе людзі грэшныя і недасканалыя. Зграшаючы, прыходзьце да Бога з пакаяннем.
  • Будзьце вернымі сведкамі Хрыста. Кожны хрысціянін пакліканы абвяшчаць словам і справай, але выконваць гэта пакліканне варта мякка і паважліва. Хрыстос не прапаведаваў тое, што людзі хацелі ад яго пачуць. Калі б Ён паступаў так, Яго б не ўкрыжавалі. Людзі могуць абразіцца, але калі гэта адбылося, пераканайцеся, што гэта не следства крывадушнасці або несправядлівасці.
  • Вам трэба раскаяцца ў сваіх грахах. Без праўдзівага пакаяньня немагчыма стаць хрысціянінам. Споведзь свае грахі перад Хрыстом.
  • Магчыма, калі вы сталі хрысціянінам, вам сказалі: жыццё наладзіцца, ваш шлюб будзе ацалёны, вы больш ніколі не будзеце хварэць, усе праблемы ў жыцці вырашацца і гэтак далей. Гэта проста няпраўда. Ісус казаў, што вас будуць ненавідзець таксама, як людзі ненавідзелі Яго (Матфея 24: 9). Над вамі могуць кпіць, звонка і нават пераследваць. Хай вас гэта не збянтэжыць. Жыццё не так ужо доўгая, а на нябёсах вас чакае ўзнагарода.
  • Нягледзячы на ​​тое, што хрысціяне маюць праблемы, вы зможаце таксама перажыць дзіўную сілу прабачэння, мілата, ацаленне і цуды, уключаючы цуд выратавання і здабыцця жыцця вечнага. Ісус абяцаў дапамагаць, таму ніколі не здавайцеся і дзякуйце Богу за жыццё і вечную надзею, здабытую ў Ім.
  • Завядзіце дзённік, куды вы будзеце запісваць свой досвед з Богам у паўсядзённым жыцці. Да прыкладу, завядзіце малітоўны дзённік, куды вы будзеце запісваць свае малітвы і іх вынікі.
  • Калі вы выпрабоўваеце патрэба ў зменах у сваім жыцці, хочаце вызваліцца ад цяжару грахоў, хочаце навучыцца жыць без аглядкі на мінулае, пачніце наведваць хрысціянскую царкву, таксама вывучыце верш з Евангелля ад Іаана 3:16 "Бо так палюбіў Бог свет, што аддаў Сына Свайго адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, але меў жыццё вечнае ". Гэта значыць, што Бог паслаў Свайго Сына ўзяць на сябе цяжар нашых грахоў і вызваліць нас праз веру і давер Яму.
  • Не спрабуйце справамі заваяваць сабе шлях на нябёсы, паколькі выратаванне соершается "не ад дзеяў" (Эфесянаў 2: 9). Вашы справядлівыя ўчынкі "для Бога як не дужа адзенне" (Ісая 64: 6). Паспрабуйце ўявіць сабе, як можна ачысціцца з дапамогай запэцканай адзення ...
  • Ўнутры хрысціянства існуе разнастайнасць плыняў, дактрыны якіх могуць адрознівацца. Знайдзіце царква, якая абапіраецца ў сваім вучэнні на Біблію і набытак бацькоў ранняй царквы, а не на свае ўласныя інтэрпрэтацыі біблейскага вучэння (і не на традыцыі асобных дэнамінацыяў). Знайдзіце адпаведную літаратуру па тых багаслоўскіх пытаннях, якія вас цікавяць. Акрамя таго, вывучайце працы "ранняй царквы" і гісторыю хрысціянства.

Што вам спатрэбіцца

  • Біблія.
  • Вучэнні і працы Царквы і хрысціян на працягу ўсёй гісторыі, зычных з нагоды апісанага ў Бібліі евангельскага вучэння Хрыста.