Як пакаяцца ў адпаведнасці з Бібліяй

Аўтар: Gregory Harris
Дата Стварэння: 9 Красавік 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Свидетельство бывшего верховного сатаниста, который покаялся и уверовал в Иисуса Христа
Відэа: Свидетельство бывшего верховного сатаниста, который покаялся и уверовал в Иисуса Христа

Задаволены

Праз усю Біблію людзі пакліканы да пакаяння. Нам сказана, што "і сёння Бог загадвае ўсім людзям пакаяцца". Пакаянне - гэта працэс, які вядзе да адносін з Богам.

дзеі 03:19 Такім чынам, пакайцеся і звярніцеся, каб загладзіліся грахі вашыя, хай прыйдуць часіны лагоды ад аблічча Гасподняга.

Пакаянне (у грэцкай - метанойя) вядзе да ператварэньня. Рашэнне вусеня стварыць кокан вядзе да цудоўнага з'яўлення новага тварэння - матылі. Тое ж і з людзьмі: цудоўным канчатковым вынікам пакаяння з'яўляецца новае стварэнне (2-ы да Карынфянаў 05:17). )

крокі

  1. 1 Паслухайце прапаведнікаў: першыя запісаныя словы, вымаўленыя Янам Хрысціцелем ((Матфея3: 2), Езусам (Матфея 04:17, Марк 01:15) і дванаццаццю, калі іх пасылалі на служэнне, былі словы закліку да пакаяньня (Марка 06:12), што яшчэ раз прагучала ў прамове Пятра на Пяцідзесятніцу. (Дзеі 02:38)
  2. 2 Знайдзіце значэнне: пакаянне ў Новым Запавеце заўсёды азначае абнаўленне розуму і ніколі проста шкадаванне, хоць у сучасным свеце назіраецца менавіта такая падмена паняццяў.
  3. 3 зменіцца: пакаянне мае на ўвазе агіду ад старога і адкрытасць новаму. Калі хто хоча ісці за Мною, няхай адрачэцца ад сябе, возьме крыж свой і ідзе за Мною. (Jesus). (Матфея 16:24)
  4. 4 Пакаянне вядзе да веры. Ісус сказаў: "пакайцеся і верце ў Евангелле."Марка 01:15)
  5. 5 Прызнайце, што вы зграшылі. Маладыя Ці вы або ў старэчым узросце, ці былі вы "добрым" чалавекам ці "дрэнным", вам трэба зразумець, што ніхто не адпавядае Славе Бога. Падобна Іёву (Стары Запавет), мы выпусцілі пакліканне, і нам варта прызнаць свае хібы. Бо ўсе зграшылі і пазбаўлены славы Божай. (Рымлянаў 3:23)
  6. 6 Смутак Божая. Смутак можа прывесці да пакаяньня (рашэнні прытрымлівацца Божаму шляху) альбо да расчаравання. (2-ы да Карынфянаў 07:10) Бо смутак дзеля Бога прыносіць нязьменнае пакаяньне на збавеньне, а смутак зямны чыніць сьмерць. Смутак дзеля Бога вядзе да пакаяння.
  7. 7 Будзьце пакорлівыя: пакаянне мае на ўвазе прызнанне сваёй няправасць перад Богам. Бог ганарлівым пярэчыць, а пакорлівым дае мілату. (Якава 4: 6)
  8. 8 Ня будзьце пасіўныя:І ўсклікнеце Мне, і пойдзеце, і памаліцеся Мне, і Я пачую вас. І пашукаеце Мяне, і знойдзеце, калі пашукаеце Мяне ўсім сэрцам вашым. (Ерамія 29: 12-13)
  9. 9 Чакайце ўзнагароды:Але бязь веры дагадзіць Богу немагчыма; бо трэба, каб прыходзіць да Бога, верыў, што Ён ёсьць, і шукальнікам Яго дасьць. (Евреям11: 6)
  10. 10 Прыгатуйцеся да хросту: хрышчэнне - гэта знешні знак таго, што чалавек гатовы слухаць Божае Слова і выконваць яго. Такім чынам, якія прыхільна прынялі слова ягонае, ахрысьціліся (Дзеі 02:41) І ўвесь народ, які слухаў, і мытнікі ўзьнесьлі Богу славу, ахрысьціўшыся хрышчэньнем Янавым; а фарысэі і законьнікі адверглі волю Божую пра сябе, ня хрысьціўшыся ў яго. (Лукі 7: 29-30)
  11. 11 Просіце, шукайце і стукайцеся: гэта Божая воля. Пакаяцца, як хоча таго Ісус, мы робім тое, пра што гаворыць. У прыватнасці гэта тычыцца імкнення прыняць Святога Духа І Я (Ісус) скажу вам: прасеце, і дадзена будзе вам; шукайце, і знойдзеце; стукайцеся, і адчыняць вам, бо кожны, хто просіць, атрымлівае, і хто шукае, знаходзіць, і стукаецца, таму адчыняць. Які з вас бацька, калі сын папросіць у яго хлеба, падасць яму камень? Або, калі папросіць рыбы, падасьць яму зьмяю, замест рыбы? Ці, калі папросіць яйка, дасць яму скарпіёна? Такім чынам, калі вы, ліхія, умееце дары добрыя даваць дзецям вашым, тым больш Айцец Нябесны дасць Духа Святога тым, хто просіць у Яго. (Лукі 11: 9-13)
  12. 12 Працягвайце ісці за Хрыстом. Пасля таго як Бог прыме ваша пакаянне, заставайцеся ў пакоры і працягвайце ісці за Хрыстом (1Петра 4: 1-11)

парады

  • У Пасланні да Рымлянаў 10: 9 гаворыцца пра тое, што трэба вызнаваць вуснамі Ісуса Хрыста Госпадам і Збаўцам. Вызнаваць ў дадзеным выпадку азначае тое ж, што і згаджацца. Ваша пакаянне азначае, што вы пакідаеце ў баку іншыя ідэі і згаджаецеся з тым, што сказаў Ісус.
  • Вывучайце жыццё Хрыста і верце, што Ён памёр і уваскрос з мёртвых як ваш Збаўца. Маліцеся адзінаму сапраўднаму Богу патрабуюць навяртання, прыкладна так:

    "Бог Айцец, я хачу прытрымлівацца Тваім шляхам, але мне патрэбна дапамога. Я прашу ў Цябе памочніка, які, як Ты абяцаў, спаліць маё мінулае ў агні непагасным. (Матфея 3: 11-12) і дасць мне новы пачатак. І я праўдзіва дзякую Табе за ўсё, што Ты зрабіў, і чакаю поўнага прабачэння і выратавання ад пакарання за мае грахі - як дар новага жыцця. Дзякуй за тое, што Ты зрабіў гэта магчымым для мяне праз абяцаньне дару здабыцця Святога Духа. У імя Ісуса Хрыста. Амэн. "
  • Хадзіце ў каханні - кажаце іншым пра тое, што ёсць толькі адзін пасярэднік за нас, Гасподзь Ісус Хрыстос, Сын Божы, Гасподзь і Збаўца кожнага верніка, таго, хто пакаяўся і ідзе за Ім, прыняўшы Святога Духа.

    "Прытрымліванне за Хрыстом", уключае ў сябе наведванне хрысціянскіх мерапрыемстваў, дзе вы можаце сустрэць людзей, якія падзяляюць вашу веру,ахрышчаных, У імя Айца і Сына, і Духа Святога, як знак прыняцця новага жыцця ў імя Хрыста. Гэта сумесная малітва, чытанне Бібліі і праява Божай любові праз дабрыню, прабачэнне, прымірэнне, верныя і тыя, хто любіць адносіны з вернікамі
  • Рэлігійныя ідэі не заўсёды адпавядаюць з Бібліяй, так што забудзьцеся пра свае ранейшыя рэлігійныя ідэі (Матфея7: 9-13)
  • Нават калі вы не ўпэўненыя ў Богу, вы ўсё роўна можаце прыйсці да Яго і папрасіць дапамогі. Ён кажа пра тое, што хоча, каб кожны прыйшоў да пакаяння, і ён здольны дапамагчы. Пакліч да мяне, і я адкажу табе, пакажу вялікае і недаступнае, чаго ты не ведаеш. (Ерамія 33: 3)
  • Пакаянне перад Богам - гэта не аднабаковы працэс. Шчыра пакаяцца, вы можаце чакаць ад Бога цудоўных адказаў, як у гэтых прыкладах.
  • Не марнуйце час, спрабуючы вырашыць канфлікты з усімі, каму вы прычынілі крыўду. Скажыце пра гэта Богу і папытаеце ў Яго міласьці. У вас яшчэ будзе час выпраўляць памылкі. Лукі 18: 9-14, 2-ы да Карынфянаў 6: 2)
  • * Вера ў евангелле Хрыста, або Добрую Навіну, гэта вера ў сілу Бога цудоўным чынам зменьваць вашу жыццё (Рымлянаў 1:16, Дзеі 1: 8, 1-ы да Карынфянаў 2: 5)
  • Неабавязкова ўсё адразу разумець у Бібліі, дастаткова мець жаданне змяніцца і шукаць гэтых пераменаў у Бога. (Ісая 55: 6-9)
  • Не здавайцеся, пакуль не атрымаеце біблейскі адказ ад Бога праз Духа Святога аб тым, што атрымалі прабачэнне праз сваё пакаяньне. (Дзеі 11: 15-18)
  • Пакора - гэта ключ да ўсяго. Прызнаўшы тое, што вы не ведаеце ўсяго, але Бог ведае ўсё - добры пачатак. (Выслоўі 3: 5-10)

папярэджання

  • Не ўсякі які называе сябе хрысціянінам пакаяўся, так што давярайце Богу, а не людзям. (Ерамія 17: 5-11)
  • Калі вы лічыце, што пакаяліся, але не выпрабоўваеце неабходнасці ў хрышчэнні Духам Святым, гэта не пакаянне, паколькі гэта не адпавядае з Божым планам. (Іаана 3: 5; Іаана 6:63; Рымлянаў 8: 2; Рымлянаў 8: 9; 2 Карынцянаў 3: 6; Ціту 3: 5).
  • Пакаянне - гэта не адзін з варыянтаў. Ісус сказаў: "Не, кажу вам, але, калі не пакаецеся, усе гэтак сама загінеце. " (Лукі 13: 3)
  • Калі вы лічыце, што пакаяліся, але не выпрабоўваеце неабходнасці ў водным хрышчэнні, гэта таксама ня пакаянне, паколькі супярэчыць Божаму плану. Пакаянне - гэта згоду з Божым планам. (Лукі 7: 29-30)