Як стаць больш моцным хрысціянінам

Аўтар: Carl Weaver
Дата Стварэння: 26 Люты 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Джо Диспенза. Творчество в квантовом поле, мысли и практика. Joe Dispenza. Draw your future
Відэа: Джо Диспенза. Творчество в квантовом поле, мысли и практика. Joe Dispenza. Draw your future

Задаволены

Ідэальны хрысціянін - тытул, зарэзерваваны для нямногіх. Але развівацца як хрысціяне, станавіцца лепш мы не толькі можам, але і павінны да гэтага імкнуцца. Але як? Працуючы над сабой, паляпшаючы суполку, у цэлым, і абапіраючыся на сваю веру, вы можаце стаць хрысціянінам, натхняльным навакольных людзей.

крокі

Частка 1 з 3: Самаўдасканаленне

  1. 1 Чытайце Біблію. У Бібліі ёсць адказы на ўсе пытанні, яна заўсёды дапаможа і дасць савет адносна таго, як стаць лепш (адзін беглы погляд на дзесяць запаведзяў ўжо скажа многае). Акрамя таго, у кнігарнях можна купіць літаратуру, якая дапамагае лепш разабрацца ў сэнсе напісанага ў Святым Пісанні, калі вы самі знаходзіце складаным разуменне тэкстаў - а гэта тычыцца большасці з нас!
    • Удзел у групе па вывучэнні Бібліі можа ператварыць гэтую працу дзеля прыемнай і займальны занятак на доўгатэрміновай аснове. Больш за тое, вы здабудзеце мноства сяброў-аднадумцаў, з якімі зможаце дзяліцца Словам Божым.
    • У Евангеллі ад Матфея 24:35 Ісус сказаў: "Неба і зямля мінуцца, а словы Мае ня мінуць». Чытаючы Біблію, вы даяце новае жыццё Яго слоў.
    Адказ спецыяліста Пытанне

    Што значыць расці духоўна?


    Zachary Rainey

    Пасвячаны святар Вялебны Закарыя Б. Рэйн - пасвячаны святар з больш чым 40 гадамі пастарскай дзейнасці, уключаючы больш за 10 гадоў службы ў якасці капелана ў хоспісе. Скончыў Біблейскі каледж Нортпойнт і з'яўляецца членам Генеральнага савета асамблей Бога.

    САВЕТ СПЕЦЫЯЛІСТА

    Адказвае Закарыя Рэйн, пасвячаны святар: «Духоўны рост - гэта шлях да сталасці ў веданні Ісуса Хрыста і паслухмянстве Яму. Святы Дух пастаянна знаходзіцца з паслядоўнікам Хрыста, каб выгадаваць духоўны плён. У Бібліі можна прачытаць пра тое, як разумець волю Божую і падпарадкоўвацца ёй».


  2. 2 Рэгулярна моліцеся. Важна ставіць Бога перш за ўсё астатняга і за ўсе Яго дзякаваць. Маліцеся, калі прачынаецеся (і чытаеце Біблію), маліцеся перад ежай, маліцеся перад сном (і чытайце Біблію). Заўсёды запрашайце Яго ў сваё жыццё, і прасцей за ўсё гэта зрабіць праз малітву.
    • Якава 1: 5 абвяшчае, што Бог хоча шчодра дараваць вам мудрасць, калі вы будзеце Яго пра гэта прасіць. Маліцца можна, на самай справе, пра што заўгодна, і незалежна ад таго, пра што вы моліцеся, Бог будзе адказваць вам, у адпаведнасці са Сваёй воляй. Просіце ў Яго савета, прабачэння, а часам проста рабіце прыпынак, каб сказаць Яму прывітанне!
  3. 3 Заўсёды праслаўляйце Пана. Будзь то праз тое, як вы размаўляеце з людзьмі ці то, як вы вядзеце сябе ў паўсядзённым жыцці, заўсёды праслаўляйце Пана. Дазвольце усім убачыць тое, што Бог прысутнічае ўнутры вас. Гэта азначае культываванне пазітыву і святла і імкненне паступаць так, як зрабіў бы на вашым месцы Ён сам. Дазвольце Яму жыць праз вас.
    • Збольшага гэта пытанне інтэрпрэтацыі. Што значыць праслаўляць Госпада? Рэгулярна маліцца? Спяваць? Расказваць пра Яго іншым? Усе гэтыя думкі ў дакладным напрамку! Праслаўляць Яго значыць жыць у Яго святле. Для гэтага не існуе няправільнага шляху.
    • «Гэты дзень стварыў Гасподзь; на радасць нам і весялосьць ».Падумайце: сённяшні дзень створаны Госпадам; як жа натхняе і магутна гэта гучыць! Ўсведамленне гэтай ісціны дапамагае нам любы момант жыцця ператварыць у момант праслаўлення.
  4. 4 Вучыцеся дараваць іншых і сябе самога. Гэта адна з самых складаных для нас рэчаў. Мы чытаем Пісанне, мы ходзім у царкву, мы стараемся жыць, як Ён, але, у рэшце рэшт, вінавацім кагосьці, нават калі гэты хтосьці - мы самі. Блізкасць да Бога дазваляе свядома дараваць сябе і іншых. Наколькі гэта ў нас атрымліваецца!
    • Замест таго каб збіраць гнеў і помсціць, падстаўце другую шчаку. Калі хто-то гладзіць вас супраць поўсці, пакажыце, што жывяце ў святле Хрыста, і ваш шлях вышэй. Даруйце ім іхнія грахі, як гэта зрабіў Ісус. Як ведаць? Магчыма, вашы ўчынкі зменяць іх да лепшага.
    • Калі ў наступны раз будзеце напады на сябе з абвінавачваннямі з нагоды ўсякіх дробязяў, ўспомніце пра тое, што для Яго вы дасканалыя. Ён пакутуе, гледзячы, як вы ставіцеся да самога сябе! Лепш сканцэнтруйце сваю ўвагу на тым, каб у наступны раз паступіць лепш, сканцэнтруйцеся на будучыні, а не на мінулым.
    • Эфесянаў 4:32 кажа: «Будзьце добрыя адзін да аднаго і спагадлівыя, даруючы адзін аднаго, як і Бог у Хрысце дараваў вас». Калі вы выпрабоўваеце спакусу паступіць процілеглым чынам, падумайце аб гэтым простым і ў той жа час вельмі прыгожым прызыве.
  5. 5 Будзьце сціплыя і пакорлівыя ў сваёй веры, нават калі яна вялікая. Ніколі не выхваляюцца тым, наколькі блізка вы маеце зносіны з Богам. Гэта толькі адвернецца людзей ад Евангелля, а вы страціце магчымасць абвяшчаць. Нікому не падабаецца самаздаволенне; Хрыстос ніколі не выяўляў падобнай рысы. У кнізе Пятра гаворыцца: «Упакорцеся пад моцнай рукою Божай, і падыме вас у свой час». Памятаеце: вы ўсе яго сыны і дочкі.
    • На жаль, многія хрысціяне дэманструюць пыхлівасьць, мяркуючы, што іх вера лепш, чым у іншых. Не забывайце пра тое, што Хрыстос прапаведаваў, што ўсе мы дзеці Бога і каханыя Ім у роўнай ступені. Памятаючы пра гэта, лягчэй зьмірыцца ў Яго вобраз.

Частка 2 з 3: Удасканаленне супольнасці

  1. 1 Дапамагайце бедным і немаёмным. Няхай гэта будзе аддаючы вопратку ў царкву або купляючы хлеб бяздомнаму, рабіце добрыя справы. У прытчах 19:17 напісана: «Міласэрны да беднай пазычае Госпаду, і Ён аддасьць па справах іх».
    • Па сутнасці, у любым супольнасці ёсць людзі, якія маюць патрэбу ў дапамозе. Калі вам некамфортна даваць грошы, гэта не страшна. У вас ёсць старыя рэчы, якія вы ўжо не носіце? Вы можаце постряпать печыва для знаёмай вам сям'і або прапанаваць начлег бяздомным? Вы можаце зрабіць падарунак сваімі рукамі самотнаму чалавеку? Грошы далёка не адзіны шлях да шчасця!
  2. 2 Распаўсюджвайце Яго слова. Раскажыце ўсім свеце пра славу Ягоную! Самы просты спосаб стаць лепшым хрысціянінам - ганарыцца сваёй верай і расказваць пра тое, як гэта ўзрушаюча - быць каханым. Вы робіце ўклад ва ўдасканаленне свету праз пропаведзь Евангелля? Хто ведае, бо вы можаце змяніць чыю-то жыццё!
    • Вам неабавязкова рабіць гэта наўпрост (некаторыя людзі дрэнна ўспрымаюць нават найменшы намёк на пропаведзь). Вы можаце прапаведаваць пра Яго сваім шчасцем і поспехам. Увасабляючы Яго ў сваім жыцці, вы прапаведуеце Яго сілу.
    САВЕТ СПЕЦЫЯЛІСТА

    «Езус загадаў кожнаму з Яго паслядоўнікаў знаходзіць сабе новых паслядоўнікаў».


    Zachary Rainey

    Пасвячаны святар Вялебны Закарыя Б. Рэйн - пасвячаны святар з больш чым 40 гадамі пастарскай дзейнасці, уключаючы больш за 10 гадоў службы ў якасці капелана ў хоспісе. Скончыў Біблейскі каледж Нортпойнт і з'яўляецца членам Генеральнага савета асамблей Бога.

    Zachary Rainey
    пасвячаны святар

  3. 3 Будзьце шчырыя ў сваёй рэлігійнай практыцы. Не рабіце выгляд, што вы такі, якім Ён бы вас пахваліў, калі ўнутры вы так сябе не адчуваеце. Праўдзівае і супрацьлеглае сцвярджэнне: не апраўдвае Яго ласкай благія ўчынкі, спадзеючыся пазней папрасіць прабачэння. У практыцы сваёй веры будзьце шчырыя. Вам нічога не варта саромецца!
    • Будзьце шчыры і ў дачыненні да сваіх сумневаў. Іншыя змогуць вам дапамагчы ўмацавацца ў веры, толькі калі вы прызнаецеся ў сваёй слабасці.
  4. 4 Рабіце ахвяраванні ў царкву і дабрачынныя арганізацыі. Плаціце дзесяціну ў царкву, як наказана ў Пісанні, дзеля росквіту тых, каму пашанцавала менш, каб царква магла дапамагчы там, дзе адзін чалавек дапамагчы не ў стане. Гэта тычыцца і вашай уласнасці, і вашага часу. Іншыя арганізацыі таксама могуць атрымаць благаславенне вашым часам і сродкамі, так што распаўсюджвайце сваю любоў, наколькі гэта магчыма!
    • У Карынфянаў сказана: «Кожны хай дасьць па сэрцы свойму, не неахвотна ці пад прымусам, бо, хто самахоць дае любіць Бог". Не плаціце дзесяціну з пачуцця абавязку; плаціце дабрахотна, ведаючы, што ўносіце значны ўклад.
  5. 5 Ідзеце ў царкву '' і '' станьце актыўным вернікам. Апроч наведвання нядзельных набажэнстваў, дапамагайце! Бяздумнае прытрымліванне рытуалаў - гэта не тое, чаго хоча Бог. Сьпявайце ў хоры, чытайце семінары або проста вітайце усіх што прыходзяць у царкву; цэніцца любы старанне. Дзякуючы гэтаму і вы самі адчуеце сябе часткай абшчыны.
    • Даведайцеся, як вы можаце дапамагчы. Заўсёды патрэбаў больш, чым вольных рук. У вас ёсць якія-небудзь асаблівыя таленты? Падрыхтоўка ежы? Гульня на гітары? Шыццё? Праца па дрэву? Прапануеце свае ўменні царквы. Дзе-небудзь яны абавязкова спатрэбяцца!
  6. 6 Удзельнічайце ў галасаванні. Выдатны спосаб сапраўды паўплываць на свет - удзельнічаць у выбарах у адпаведнасці са сваёй верай. Будзь то выбары прэзідэнта або кіраўніка маленькага раёна, ваш голас мае значэнне, асабліва для Яго. А вы, такім чынам, ўносіце свой уклад у усовершенстование грамадства, у цэлым.
    • Паколькі Біблія часцяком мае патрэбу ў інтэрпрэтацыі, задумайцеся, што значыць для вас Яго слова? Калі мы ўсе Яго дзеці, што ж будзе лепш для ўсіх нас, мужчын і жанчын, белых і чорных, маладых і старых?

Частка 3 з 3: Паглыбленне сваёй веры

  1. 1 Выяўляйце творчасць у пошуках Бога. Наведванне царквы раз на тыдзень - гэта не «час для Бога». Час для Бога - 24 гадзіны ў суткі, 7 дзён на тыдзень. Так выкарыстоўвайце ж гэты час для стварэння чаго-небудзь у імя Яго. Няхай гэта будзе карціна, песня, гісторыя ці страва, Ён будзе вамі ганарыцца.
    • Такое «творчасць» карысна і для вас саміх. Яно дапамагае развіць у сабе цэласнасць, здабыць спакой і, у цэлым, больш пазітыўна бачыць сітуацыю. Нам усім трэба час ад часу здымаць стрэс, а гэта можа быць тая самая кропка апоры, неабходная каб падрыхтавацца да самаўдасканалення як хрысціяніна.
    • Прыпавесці 22:29 сцвярджаюць: «Ці бачыў ты чалавека, ўвішнага ў сваёй справе? Ён будзе стаяць перад царамі, ён не будзе стаяць перад простымі ». Шукайце падтрымкі і ў моцных свету гэтага!
  2. 2 Аказвайце добраахвотную дапамогу. Біблія настойліва сцвярджае неабходнасць дапамогі братам і сёстрам па веры. Пра гэта ясна гаворыцца ў Пасланні да Габрэяў 13:16: «Не забывайце таксама дабрачыннасьці і шчырай супольнасьці, бо такія ахвяры падабаюцца Богу». А ў нашы дні гэта рабіць лягчэй, чым калі-небудзь.
    • Удзельнічайце ў якасці добраахвотнікаў у арганізацыі харчавання або начлегу для бяздомных, у шпіталях. Дапамагайце кінутым дзецям, якія маюць патрэбу ў клопаце і выхаванні, арганізуйце пікнік для адзінокіх ці проста выгуляць некалькі сабак з гадавальніка, дзе бяздомныя жывёлы чакаюць сваіх гаспадароў! Існуе бясконцае мноства спосабаў ў імя Яго дапамагаць свайму грамадству.
  3. 3 Наведвайце '' іншыя '' царквы. Гэта можа прагучаць па-дурному, але наведванне іншых цэркваў дапамагае нам вучыцца разумець іншых людзей, сустракацца з іншымі хрысціянамі і апускацца ў жыццё царквы як Цела Хрыстова, а не асобнай абшчыны. Чым больш вы будзеце пазнаваць аб сваёй веры, тым мацней яна будзе.
    • Эксперыментуйце з іншымі дэнамінацыямі. Наведванне праваслаўнай царквы можа даць вам захапляльны вопыт. І не саромейцеся вывучаць іншыя рэлігіі, якія сыходзяць каранямі да Абрагаму, такія як іслам і юдаізм.Наведванне сінагогі або мячэці можа таксама прынесці свой плён. У рэшце рэшт, у нас агульныя карані!
  4. 4 Дасьледуйце біяграфіі вялікіх хрысціянаў. З жыцця тых, хто жылі да нас, можна шмат чаму навучыцца. Правядзіце даследаванне і абярыце некалькі цікавых вам асоб. Як вам прыйсці да такой жа веры і ўпэўненасці? Як вам навучыцца жыць падобна да іх?
    • Вы чулі пра Хрыста, вы чулі пра Марціна Лютэра Кінга, але ці ведаеце вы пра Дждордже Уайтфилде, Дуайте Моуди або Уільяме Кэры? Так шмат людзей, у якіх мы можам вучыцца і чыімі прыкладамі можам натхняцца. А зараз усё, што для гэтага трэба, гэта націснуць некалькі кнопак!
  5. 5 Вядзіце дзённік сваёй веры. Прысвячаем некалькі хвілін у дзень вядзенню дзённіка. Вы можаце запісваць у яго ўсё, што заўгодна: за што вы ўдзячныя, пра што вы думаеце ў гэты дзень, да чаго Ён вас вядзе. Мэта - свядома прыходзіць да Яго і ў Яго прысутнасць.
    • З цягам часу, праглядайце старонкі свайго дзённіка. Вы будзеце здзіўлены асабістага развіцця!
    • Бярыце яго з сабой паўсюль; у вас можа з'явіцца зручны момант, калі можна правесці час у цішыні і роздуму, і вельмі зручна, калі дзёньнік у такі момант апынецца пад рукой.
    • Ісая 40: 8: «Трава жухне, кветка вяне, а слова Бога нашага жыцьме вечна». Гэта адносіцца не толькі да слоў са Святога Пісання, але і да слоў, сказаным Богам вам асабіста.
  6. 6 Калі трэба, адпусціце Яго. Давайце шчыра: часам складана заставацца моцнымі ў веры. Калі ў вас цяжкія часы, памятаеце, што Ён не трымае на вас зла за тое, што вы аддаліліся. Дайце сабе час здабыць сябе і растлумачыць свае каштоўнасці і перакананні. Чаму гэта нармальна? Гэта вопыт многіх, якія выявілі, да таго ж, што такія перыяды '' ўмацоўваюць у веры як ніколі ''. Часам пакуль не страціш, не разумееш, што маеш!
    • Калі вы адкрыты і сумленныя з Богам, Ён будзе з вамі ўсюды, дзе б вы ні апынуліся, моцныя вы духам ці не. Падобна таму як нельга выпрабаваць сапраўднае шчасце, ня перажыўшы пакуты, нельга ўсвядоміць, наколькі Ён выдатны, ня апынуўшыся ў пэўны момант часу без Яго дотыку. Нягледзячы на ​​тое, што гэта перыяд цяжкай барацьбы, у канчатковым выніку, вы станеце больш моцным хрысціяне.
    • У Пасланні да Рымлянаў 14: 1 гаворыцца: «Нямоглага ў веры прымайце». Падобна таму, як вы б прынялі нямоглага ў веры, прымайце і сябе самога. У рэшце рэшт, вы ж створаны на Яго вобраз і падабенства, хоць і застаецеся пры гэтым чалавекам!

парады

  • У сучасным свеце ідэя ахвяраванняў і дзесяціны часцяком заняхайваецца. Многія адчуваюць фінансавыя цяжкасці, і сама думка пра тое, каб аддаць частку сваіх зберажэнняў, здаецца далёкай ад здаровага сэнсу. Але ідэя не ў тым, каб хрысціянін аддаваў Богу свае грошы, а ў тым, каб вяртаў іх частка першапачатковага ўладальніку.
  • Ідэя пра ахвяраванні і прыняцці дароў па веры прадстаўлена Хрыстом у Евангеллі ад Лукі 06:38.