Шляхі пакаяцца

Аўтар: Louise Ward
Дата Стварэння: 6 Люты 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
It Seems Right/ Φαίνεται σωστό
Відэа: It Seems Right/ Φαίνεται σωστό

Задаволены

У вашым жыцці сумёты з-за таго, што вы калі-небудзь рабілі не так? Пакаянне - гэта акт прызнання Богу, адмовы ад граху і здабыцця міру. Пачніце з кроку 1, каб даведацца, як пакаяцца і ўнесці мір у вашу душу.

Крокі

Частка 1 з 3: Прыняцце граху

  1. Сціплы. Памятайце: вы можаце падмануць сябе і іншых, але вы не зможаце падмануць Бога. Калі вы сапраўды хочаце пакаяцца, вам трэба быць сціплым і гатовым прызнаць, што вы не заўсёды робіце добрыя рэчы. Будзьце пакорлівыя перад Богам і верыце, што Ён мае рацыю і што вы павінны жыць яго вучэннем.

  2. Адчуваць і верыць у Бога. Вам трэба верыць, што Бог можа дараваць вас і прывесці да лепшага жыцця. Калі вы не верыце, вы хутка страціце матывацыю выпраўляць свае памылкі. Змена шкодных звычак і выпраўленне памылак можа быць цяжкім, і вам трэба верыць, што Бог заўсёды побач з вамі, інакш будзе лёгка хістацца.

  3. Падумайце, што вы зрабілі. Падумайце аб грахах, якія вы зрабілі, і аб усіх памылках. Не абмяжоўвайце сябе вялікімі грахамі, такімі як падман ці крадзеж: усе грахі ў вачах Бога роўныя. Часам напісанне пра сваю віну - гэта таксама добры спосаб. Не трэба пералічваць кожны грэх адначасова. Лепш не спяшайцеся добра падумаць.

  4. Падумайце, чаму тое, што вы робіце, няправільна. Перш чым пакаяцца, трэба падумаць, чаму тое, што ты зрабіў, было няправільна. Сляпое падпарадкаванне вучэнням Бога паказвае Яму, што вы не па-сапраўднаму раскайваецеся. Падумайце пра людзей, якія пацярпелі ад вас падчас злачынства, і падумайце, як ваша віна ўплывае на вас (намёк: яны для вас не карысныя!). Падумайце пра дрэннае, да чаго вас прыводзіць грэх. Гэта даволі важны крок!
  5. Пакаяцца правільным чынам. Пераканайцеся, што, каючыся, вы робіце гэта з патрэбных прычын. Калі вы думалі, што вам трэба пакаяцца за гэта, Бог дасць вам некалькі пажаданняў, вы не пакаяліся належным чынам. Пакайцеся, бо гэта дзеянне карысна для вашай душы і зробіць ваша жыццё больш прыемным і прыгожым, а не таму, што вы хочаце, каб Бог даў вам багацце ў свеце ці іншае іншыя падобныя рэчы. Бог не за гэтыя рэчы.
  6. Чытанне Пісання. Пакаяўшыся, пачніце з чытання розных тыпаў святых кніг у залежнасці ад вашай рэлігіі (Біблія, Каран, Тора і г.д.). Прачытайце фрагмент пакаяння, але вы павінны прачытаць і ўвесь Пісанне, каб вы маглі адкрыць сваё сэрца Богу ў сваім сэрцы і весці вас. Калі мы грашым, мы грашым, бо заблудзіліся. Трэба знайсці Божы шлях, каб можна было правільна хадзіць.
    • У хрысціянскай Бібліі ёсць цытаты, звязаныя з пакаяннем, уключаючы Матфея 4:17 і Дзеі 2:38 і 3:19.
    • Важным урыўкам Карана, які тычыцца пакаяння, з'яўляецца Ат-Тахрым 66: 8.
    • Іудаізм можа знайсці ўрыўкі, якія датычацца пакаяння, у Асіі 14: 2-5, Прыказках 28:13 і Левіт 5: 5.
    рэклама

Частка 2 з 3: Выпраўленне памылак

  1. Парайцеся з рэлігійным дарадцам. Рэлігійныя дарадцы, такія як пастары, святары, духавенства і рабіны, змогуць дапамагчы вам прызнацца і выправіць свае памылкі перад Богам. Памятайце, што іх праца - дапамагчы вам на шляху да Бога! Яны з задавальненнем дапамогуць вам і разумеюць, што ні адзін чалавек не ідэальны: яны не будуць вас судзіць! Нават калі вы афіцыйна не далучаецеся да іх рэлігіі, вы можаце папрасіць іх меркаванне і дамовіцца аб сустрэчы з імі, таму вам не трэба саромецца размаўляць з кансультантам. вы ніколі не ведаеце.
    • Аднак не думайце, што вам трэба пайсці да Бога, каб пакаяцца, альбо вам трэба пагаварыць з дарадцам, каб Бог мог вас пачуць. Бог можа слухаць тое, што вы кажаце непасрэдна, а таксама праз рэлігійнага лідэра. Вы можаце прызнацца ў сабе, калі хочаце.
  2. Зменіце сваё стаўленне. Калі вы каяцеся, важна змяніць сваё стаўленне. Вам трэба спыніць здзяйсняць грахі, у якіх вы хочаце пакаяцца. Мы ведаем, што гэта будзе цяжка зрабіць, але вы можаце зрабіць гэта! Звычайна гэта займае крыху часу і некалькі памылак, але калі вы сапраўды хочаце пакаяцца, вы зможаце пераадолець спакусу.
  3. Звяртайцеся па дапамогу. Змяніць сябе можа быць складана. Гэта нармальны стан, калі вам патрэбна большая дапамога, чым проста ўтрымліваць Бога ў сваім сэрцы! Прызнанне, што вам патрэбна дапамога, радуе Бога, бо гэта сведчыць пра тое, што вы сціплы чалавек. Вы можаце далучыцца да групы падтрымкі, пагутарыць з рэлігійным кансультантам, далучыцца да пэўнай рэлігіі альбо звярнуцца па дапамогу да ўрача ці іншага спецыяліста. Звяртанне па дапамогу да людзей, якія не ўваходзяць у царкву і не займаюцца рэлігіяй, не пакрыўдзіць Бога: Ён чамусьці даў ім магчымасць дапамагчы!
  4. Выпраўце свае памылкі. Важнай часткай пакаяння з'яўляецца выпраўленне зробленых вамі памылак. Нельга проста сказаць "прабачце", а потым не панесці наступстваў. Калі вы нешта скралі, вам трэба сказаць праўду ўладальніку скрадзенага і вярнуць ім прадмет. Калі вы хлусіце, зрабіўшы кагосьці цяжкім з-за хлусні, вам трэба сказаць праўду і дапамагчы ім. Калі вы падманваеце падчас здачы тэсту, вы павінны сказаць праўду настаўніку і прыняць належнае пакаранне настаўніка. Рабі тое, што трэба, каб дапамагчы таму, хто цябе пакрыўдзіў. Гэта спадабаецца Богу.
  5. Карыстайцеся досведам, які вы даведаліся. Вучыцеся на грахах, якія вы спрабуеце выправіць, каб пазбегнуць падобных памылак у іншых праблемах. Зрабіце свае памылкі больш значымымі, дапамагаючы пазбегнуць жыццёвых праблем. Напрыклад, калі вы хлусіце аб тэставым падмане і вам вельмі хочацца атрымаць важны ўрок з гэтага дзеяння, пераканайцеся, што вы не хлусіце пра іншыя рэчы.
  6. Дапамажыце іншым пазбягаць паўтарэння вашых памылак. Іншы спосаб, якім вашы грахі могуць служыць большай мэты, - дапамагчы іншым вучыцца на вашай памылцы. Часам гэта азначае пагаварыць з людзьмі пра тое, што вы зрабілі, але вы таксама можаце актыўна дапамагчы вырашыць праблему, якая прывяла да той самай памылкі, якую вы зрабілі. Напрыклад, калі вы здзейсніце злачынства, звязанае з ужываннем наркотыкаў, падумайце аб валанцёрстве ў мясцовай клініцы альбо аб аказанні юрыдычнай дапамогі для барацьбы з гэтымі сацыяльнымі заганамі ў вашым грамадстве. рэклама

Частка 3 з 3: Прыняцце прабачэння

  1. Пражывайце жыццё, прыемнае Богу. Пасля таго, як вы пакаяліся, вам трэба скарыстацца гэтай магчымасцю і зрабіць усё магчымае, каб жыць прыемным Богу жыццём. У розных рэлігіях і канфесіях ёсць розныя спосабы размовы пра тое, што падабаецца Богу, але вы таксама павінны чытаць сутры і думаць пра свае пачуцці. Калі Бог у вашым сэрцы, ён прывядзе вас да правільнага адказу.
  2. Афіцыйна далучайцеся да вашай рэлігійнай супольнасці. Адно, што можна зрабіць, каб спадабацца Богу і не дапусціць вяртання да сваіх грахоў, - гэта афіцыйна і актыўна ўдзельнічаць у вашай рэлігійнай супольнасці. Напрыклад, ахрысціце, калі вы гэтага яшчэ не зрабілі (а вы хрысціянін). Рэгулярна наведвайце службу, ахвяруйце грошы вашай арганізацыі, каб яны маглі дапамагчы іншым, і размаўляйце з членамі супольнасці пра шляхі Бога. Дапамагайце і любіце сваіх братоў, і вы зможаце спадабацца Богу.
  3. Будзьце актыўныя ў абароне сваёй душы. Вам неабходна актыўна абараняць сваю душу ў будучыні. Пастаянна прызнавацца і сутыкацца з грахом. Сачыце за спакусамі і трымайцеся далей ад дрэнных людзей. Прачытайце святую кнігу і дайце Богу весці вас да лепшага для вас шляху.
  4. Прыміце, што ў будучыні вы зможаце памыліцца. Вы не ідэальныя, і будзеце рабіць памылкі. Бог гэта ведае. Калі вы таксама ўсведамляеце гэтую праблему, прыйшоў час зразумець, што вы сціплы. Не хвалюйцеся занадта пра дзеянні, якія могуць выклікаць незадаволенасць Бога. Яму важна, што вы спрабавалі выправіць свае памылкі, але ўсё яшчэ не можаце палепшыць.
  5. Добрага жыцця. Грэх - гэта памылкі, якія прымушаюць прычыняць шкоду іншым і сабе. Калі мы жывем жыццём без граху, мы не толькі дагаджаем Богу і захоўваем душу для будучага вечнага жыцця, але і робім наша жыццё больш шчаслівым. і больш поўна. Вось чаму так важна датэрмінова прызнаць віну. Калі вы робіце нешта, што робіць вас няшчасным альбо прычыняе боль камусьці іншаму, спыніцеся! Прыносячы мір у вашу душу праз прабачэнне, ваша жыццё становіцца больш шчаслівым. рэклама

Парада

  • Даруй сабе. Не асуджайце сябе. Суджэнне толькі адно: дараваць сябе - гэта тое, што трэба рабіць. Калі вы просіце прабачэння, але не прабачаеце сябе, вы заўсёды будзеце думаць пра тое, што зрабілі.
  • Памятайце, што прабачэння няма. Бог заўсёды любіць цябе. Нішто не прымусіць Бога пакінуць цябе.
  • Зменіце асяроддзе. Калі штосьці робіць вас вінаватымі, альбо змена абставінаў прымушае вас зграшыць.
  • Важна ведаць, што Бог пацярпеў з-за нашых грахоў, збіты нашай бязбожнасцю. Мы вылечваліся, таму што Ён трываў пакаранне, мы вылечваліся, таму што Ён трываў паласы ад нашага імя. (Ісая 53: 5). Цяпер Ён гатовы дараваць вам, калі вы сапраўды змянілі сябе, павярніце галаву і папытаеце Яго аб прабачэнні.
  • Ведай, што ты адзіны, хто можа змяніць сябе (з Божым святлом). Магчыма, вы захочаце змяніць сябе. Ваша сям'я ці сябры просяць вас змяніцца, але калі прыйдзе час, вы будзеце адзіным, хто прапануе сябе Богу, і адзіным, хто можа змяніць сябе.
  • Веру, што ўсё зменіцца. Чаму яны не бачаць сваіх змен? Калі вы залежныя ад наркотыкаў ці маеце шкодную звычку, ад якой хочаце пазбавіцца альбо перамагчы, давярайце, што зможаце пазбавіцца звычкі і пры неабходнасці звярнуцца па дапамогу.
  • Хрысціянства: Папытаеце благаслаўлёную Маці Марыю маліцца Ісусу за вас. Ён будзе слухаць малітвы маці ад імя грэшнікаў.