Як пазбегнуць спакусы зграшыць

Аўтар: Ellen Moore
Дата Стварэння: 16 Студзень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
СЕПАРАЦИЯ ИНДИВИДУАЦИЯ. МОЛЧАНИЕ НАРЦИССА В ВАШЕМ РАЗУМЕ (интервью Сэма Вакнина и Ричарда Грэннона)
Відэа: СЕПАРАЦИЯ ИНДИВИДУАЦИЯ. МОЛЧАНИЕ НАРЦИССА В ВАШЕМ РАЗУМЕ (интервью Сэма Вакнина и Ричарда Грэннона)

Задаволены

Людзі па прыродзе сваёй схільныя грашыць. кожны у нейкія моманты свайго жыцця адчуваюць патрэбнасць здзейсніць грэх, таму што грахі прыносяць нам якое адчуваецца, хоць і мімалётнае задавальненне за кошт маральных і духоўных прынцыпаў. Жаданне зграшыць - гэта спакуса. Нас судзяць па ступені таго, як мы спраўляемся са спакусамі. У гэтым артыкуле вы знойдзеце парады, як пазбягаць спакусы і як змагацца з ім, калі яно вас наганяе.

крокі

Частка 1 з 3: Складзіце план, як пазбегнуць спакусы

  1. 1 Вызначыце свае спакусы і асабістыя недахопы, якія ствараюць іх. Ва ўсіх ёсць уласныя спакусы. Выявіце іх і тыя асабістыя якасці, з-за якіх вы ўпадаеце ў спакусу - магчыма, вам не хапае ўпэўненасці ці вы заўсёды незадаволеныя сабой. Магчыма, вы схільныя ставіць задавальнення вышэй абавязкаў. Няма двух абсалютна аднолькавых людзей. Вы можаце адчуваць такія ж спакусы, як вашыя родныя, сябры ці знаёмыя, але можа быць і так, што яны ўнікальныя. Святар, псіхолаг або іншы чалавек, якому вы давяраеце, можа дапамагчы вам выявіць свае унікальныя спакусы і тыя недахопы, з якіх яны развіліся.
  2. 2 Паводле хрысціянскага вучэння, хоць Хрыстос ніколі не грашыў, але нават ён адчуваў спакусу (Гбр. 04:15). Знайдзіце час, каб паразважаць, якія спакусы выпрабоўваеце асабіста вы.
    • Калі вам нялёгка вызначыць, якія спакусы ўласцівыя вам, пачніце з выяўлення тых рэчаў у вашым жыцці, ад якіх вам сумна. Затым паспрабуйце зразумець, якія думкі або звычкі прыводзяць да гэтых рэчаў. Напрыклад, вы знаходзіцеся ў сур'ёзных адносінах з жанчынай, якую вы любіце, але вы часта адчуваеце за сабой віну, таму што флиртуете з іншымі жанчынамі. Зазірніце ў сваю душу. Спытаеце сябе: «Якія думкі ці дзеянні прымушаюць мяне паводзіць сябе падобным чынам?» Пасля некаторых разважанняў, вы, да прыкладу, можаце высветліць, што хвалюецеся з нагоды таго, ці захавалі вы сваю прывабнасць. Крыніца вашага спакушэньня ў гэтым выпадку - гэта ваша адчуванне няўпэўненасці.
  3. 3 Усталюйце разумныя мэты для барацьбы са спакусаю. Ставячы мэту, вы павінны прымаць да ўвагі той факт, што вы чалавек, а значыць, не можаце быць ідэальным. Не стаўце недасяжных мэтаў, такіх як «я больш ніколі не буду грашыць». Калі вы так зробіце, то абавязкова расчаруецеся. Зразумейце, што вы абавязкова будзеце грашыць зноў (і зноў, і зноў). Пастаўце перад сабой рэалістычную мэту з улікам гэтага.
    • Напрыклад, калі вы не хадзілі на школьныя канцэрты, дзе выступаў ваш дзіця, аддаючы перавагу сядзець дома і глядзець тэлевізар, вы можаце паставіць сабе мэту больш ніколі не прапускаць яго канцэрты (за выключэннем надзвычайных абставін) і скараціць час свайго знаходжання перад тэлевізарам да чатырох гадзін у тыдзень. Гэтай мэты вы рэальна зможаце дасягнуць.
    • Для некалькіх самых сур'ёзных грахоў неабходна устанавіць дакладны забарона - напрыклад, вы ніколі не павінны здзяйсняць забойства або шлюбную здраду. Гэтыя грахі могуць нанесці непапраўную шкоду жыцця іншых людзей.
  4. 4 Адказвайце за свае ўчынкі. Вам не проста так даравалі свабоду волі. Не выпускайце сваю магчымасць рашуча змагацца са спакусамі і не паддавайцеся спакусе бяздзейнасці! пачніце дзейнічаць прама зараз. Хай вашай мэтай стане рух наперад, да барацьбы са спакусамі. Самае цяжкае ў гэтай - пачаць. Ня сыходзіце з шляху, яшчэ нават не ступіўшы на яго: не кажаце сабе, што не справіцеся.
    • Паводле Бібліі, калі Хрыстос памёр, ён даў нам уладу над сіламі зла (Марк 16:17). Ніколі не бойцеся сіл зла ў сваёй жыцця і не ўцякайце ад іх. Стараннасць і шчырая вера дапамогуць вам справіцца з усім.
  5. 5 Павярніцеся спіной да сваім мінулым грахоў. Мінулае - гэта тое, што вы не ў сілах змяніць.Не дазваляйце, каб вас асільвалі шкадавання пра грахі, якія вы здзейснілі ў мінулым. Адзіны правільны шлях - наперад, насустрач праведнай жыцця. Калі ваша мінулае адзначана грахом, прызнавайце свае памылкі без залішняга пачуцця віны. Вучыцеся на сваіх мінулых памылках і імкнецеся ніколі не паўтараць іх. Нават калі ў вас зноў нешта пойдзе не так, вы зможаце аповесці сябе не так, як у мінулы раз.
    • Калі вы яшчэ гэтага не зрабілі, шчыра папытаеце ў Бога прабачэння. Бог бясконцы ў сваёй магчымасці дараваць. У яго вачах, калі вы дараваныя, то гэта тое ж самае, як быццам вы ніколі не рабілі гэтага граху.
      • У ісламе: «Калі хто-небудзь зробіць злачынства або будзе несправядлівы ў адносінах да сябе, а затым папросіць у Алаха прабачэння, то ён знойдзе Алаха дараваць і Міласэрнага» (Каран 4: 110).
      • У ісламе: «Абу Катадах казаў:« Прарок, хай будзе зь ім мір і дабраславеньне, сказаў: "Праўду ты ніколі не пазбавішся нічога ў імя Алаха Усемагутнага, але Алах пашле наўзамен нешта лепшае" »(Муснад імама Ахмада, 22565).
      • У хрысціянстве: «І грахоў іхніх і беззаконьняў іхніх не згадаю болей» (Гбр. 10:17).

Частка 2 з 3: Змагайцеся са спакусай пры дапамозе станоўчага паводзін

  1. 1 Пазбягайце сітуацый і людзей, якія ўводзяць вас ва грэх. Пэўныя людзі, месцы або сітуацыі робяць прасцей магчымасць зграшыць. пэўныя грахі немагчымыя без тых ці іншых рэчаў, абставінаў ці людзей. Трымайцеся далей ад рэчаў, якія падахвочваюць вас грашыць. Калі вы ўжываеце наркотыкі, пазбягайце тых месцаў у горадзе, дзе яны прадаюцца. Калі хто-небудзь з сяброў часта угаворвае вас здзяйсняць акты вандалізму, ня майце зносіны з імі. Дыстанцуецца ад людзей і рэчаў, якія асацыююцца з грахом, і так вы ухіліце магчымасць здзейсніць грэх і павялічыце свае шанцы на поспех у барацьбе ў спакусай.
    • У прынцыпе, дапамагаць людзям у барацьбе з іх грахамі - гэта добрая ідэя. Аднак калі вы змагаецеся са сваімі ўласнымі спакусамі, то грэшныя людзі могуць вам перашкодзіць. Чакайце, пакуль возьмеце свае спакусы пад кантроль, а ўжо потым дапамагайце іншым людзям перамагаць іх уласныя грахі.
    • Пазбаўцеся ад крыніц спакушэньня ў сваім доме. Напрыклад, выкіньце сваю калекцыю парнаграфіі.
    • У некаторых выпадках крыніцай спакушэньня ў доме можа быць чалавек. Напрыклад, вам прыйдзецца расстацца з суседам па кватэры, калі ён часта пераконвае вас занядбаць сваімі абавязкамі або напіцца разам.
  2. 2 Звярніцеся па дапамогу. Вы не абавязаны змагацца са сваімі спакусамі ў адзіночку. Няма нічога ганебнага ў тым, каб звярнуцца па дапамогу да Бога або да іншага чалавека. Калі вы выпрабоўваеце цяжкасці ў пераадоленні спакусы, звярніцеся да святара (пастару, імаму, рабіну, іншаму слузе рэлігійнага культу), псіхолага або блізкаму сябру. Прыняцце дапамогі - гэта моцны і разумны ўчынак, а прызначэнне гэтых людзей складаецца ў тым ліку і ў аказанні вам дапамогі ў цяжкую хвіліну.
    • Некаторыя спакусы (напрыклад, жаданне глядзець парнаграфію) неабавязкова лічыцца грахоўнымі ў сучасным свецкім грамадстве, хоць і з'яўляюцца такімі. Калі вам патрэбна дапамога ў пераадоленні падобнага спакусы, магчыма, мае больш сэнсу звярнуцца па кансультацыю да сьвятара, рабіну або імаму, чым да свецкай суразмоўцу.
  3. 3 Будзьце занятыя. Правы старая прымаўка: «святкуецца рукі - майстэрня д'ябла». Калі вы будзеце пастаянна займацца добрай, годнай працай або разнастайнымі хобі, то ў вас будзе менш часу на сябе, і, адпаведна, вы радзей будзеце адчуваць спакусу грашыць ад нуды. Прысвяціце сябе працы ці вучобе, працуючы звышурочна або наведваючы дадатковыя заняткі. Вучыцеся гуляць на якім-небудзь музычным інструменце або вывучайце новую мову. Калі ў вас шмат вольнага часу, рабіце ўсё магчымае, Каб запоўніць яго дзейнасцю, якая наблізіць вас да Бога ці дапаможа ўмацаваць ваша здароўе, дабрабыт ці маральнае аблічча.
    • Калі вы не можаце прыдумаць, чым заняць свой вольны час, паспрабуйце стаць валанцёрам. Звярніцеся ў прытулак для бяздомных, крызісны цэнтр, дом састарэлых - магчыма, вашы таленты і ўменні як раз спатрэбяцца, каб дапамагчы тым, каму менш пашанцавала ў жыцці.
  4. 4 Будзьце настойлівыя. На жаль, спакуса не знікае проста так, як толькі вы прынялі рашэнне супраціўляцца яму. Яно застаецца. Часам свядомае рашэнне змагацца са спакусай, будзе часова рабіць яго яшчэ мацней. Калі, да прыкладу, вы вырашылі супраціўляцца спакусе аб'ядацца шакаладам, то праз дзень-два без шакаладу ваша цяга да яго ўзмоцніцца. Каб спакуса знікла, спатрэбіцца час - а некаторыя спакусы так ніколі і не праходзяць. Гэта не значыць, што вам лепш здацца! Змагайцеся са сваімі спакусамі з усіх сіл. Не здавайцеся, нават калі вы пацярпелі няўдачу і паддаліся спакусе зноў. Чым больш настойліва вы змагаецеся, тым больш у вас шанцаў атрымаць перамогу над спакусай.
    • Ніколі не ўзнагароджвайце сябе грахоўнымі «патураннямі» або «перапынкамі». Сцеражыцеся ступаць на слізкі шлях імгненнага задавальнення. Гэта задавальненне зманліва: вы можаце выклікаць сабе, што не здзяйсняеце нічога благога, але перад Богам вы грашыце.
    • Ставіцеся да спакусам як да шкодных звычак, якія вы павінны перамагчы. Працуйце над фарміраваннем новых добрых звычак наўзамен старых, зноў і зноў прытрымліваючыся добрага, дабрачынца паводзін.

Частка 3 з 3: Заставайцеся вернікам перад тварам спакусы

  1. 1 Прызнайце, што спакуса непазбежна. Ведайце, што незалежна ад таго, як моцна вы змагаецеся, немагчыма пражыць жыццё без спакус. У пэўныя моманты мы заўсёды будзем адчуваць спакусу зграшыць - у дробязях Ці, напрыклад зманіць пра прычыну спазнення на сустрэчу, ці ў больш сур'ёзных рэчах, напрыклад ударыць таго, хто абразіў вас. Часам мы непазбежна будзем паддавацца гэтым спакусам. аднак, Прыклаўшы намаганні, вы можаце аслабіць ўлада спакусы над вамі. Барацьба са спакусай падобная вайне даўжынёй у жыццё - будзьце гатовыя святкаваць перамогі і здабываць урокі з сваіх паражэнняў.
  2. 2 Не здавайцеся з-за ўласных недахопаў. Ніколі не становіцеся ахвярай нянавісці да самога сябе. Вы не заслугоўваеце нянавісці ці агіды з-за таго, што адчуваеце спакуса. Бог заўсёды даруе. Не зацыкляйцеся на тым, каб дакараць і караць сябе, нават калі вы зноў і зноў паддаецеся спакусе. Выкарыстоўвайце свой час больш разумна: шчыра просіце ў Бога прабачэньня і працуйце над тым, каб перамагчы свае грахі.
    • «Скажы Маім рабам, якія излишествовали на шкоду самім сабе:" Не адчайвайцеся ў міласьці Алаха. Сапраўды, Алах даруе грахі цалкам, бо Ён - Бывай, Міласэрны "» (Каран 39:53).
  3. 3 Вывучайце слова Божае. У Пісанні мноства гісторый, прыпавесцяў і прыказак, якія могуць дапамагчы нам, калі мы спрабуем пазбегнуць нашых грахоўных спакус. Прырода граху і спакусы - тэма, пра якую шмат гаворыцца ў Бібліі. Напрыклад, адкрыйце Да Рымлянаў 07:18 і прачытайце пра тое, як цяжка змагацца са спакусай: «Бо ведаю, што ня жыве ўва мне, гэта значыць у плоці маёй, добрае; таму што жаданне дабра ёсць ўва мне, але каб зрабіць добрае, таго не знаходжу ».
    • Шматлікія важныя постаці ў Бібліі змагаліся са спакусай (і часта цярпелі паразу). Адам і Ева здзейснілі першы грэх, паддаўшыся спакусе з'есці забаронены плён. Цар Давід, адна з найважнейшых постацяў у біблейскай гісторыі, адправіў на смерць аднаго з сваіх воінаў, каб, паддаўшыся спакусе, займець яго жонку. Чытанне Бібліі дапаможа нам зразумець, як такія вялікія мужчыны і жанчыны змагаліся са спакусамі - і пераадолелі іх.
    САВЕТ СПЕЦЫЯЛІСТА

    Zachary Rainey


    Пасвячаны святар Вялебны Закарыя Б. Рэйн - пасвячаны святар з больш чым 40 гадамі пастарскай дзейнасці, уключаючы больш за 10 гадоў службы ў якасці капелана ў хоспісе. Скончыў Біблейскі каледж Нортпойнт і з'яўляецца членам Генеральнага савета асамблей Бога.

    Zachary Rainey
    пасвячаны святар

    Вывучаючы слова Божае, вы можаце праверыць, чаму на самай справе вучыць Біблія. Закарыя Рэйн, пасвячаны святар, кажа: «Некаторых людзей адхіляе ад веры няпраўда. Хтосьці выклікае ім ілжывыя прадстаўлення пра Ісуса, Царквы або Бібліі. Заўсёды варта правяраць падазроныя сцвярджэння, перш чым прымаць іх на веру ».

  4. 4 Не забывайце спадзявацца на Бога, нават калі падвяргаецца спакусе. Змагацца з асабліва настойлівым спакусай - цяжкая праца. Лёгка страціць надзею і нават пачаць думаць, што Бог пакінуў вас. Але гэта бясконца далёка ад ісціны. Такія думкі як «маё жыццё цяжкая, так што Бог, павінна быць, ненавідзіць мяне» не проста няправільна, але шкодныя. Калі вы змагаецеся, Бог асабліва хвалюецца за вас. Бог хоча, каб вы дамагліся поспеху. Ён больш за ўсё хоча, каб вы пераадолелі сваё спакусу. Таму калі Бог адчувае вас, не губляйце веры ў яго. Замест гэтага сустрэньце выпрабаванне з гонарам.
  5. 5 Сьледам прыкладу, які падаў Хрыстос і прарокі. Яны жылі ў чысціні і справядлівасці. Хрыстос прысвяціў сваё жыццё людзям. Ён прапаведаваў негвалтоўнасьць і гатовы быў пакутаваць ад жорсткасці іншых. Ён падвяргаўся спакусам, але ні разу не паддаўся ім. Імкнецеся да таго ж - простаму чалавеку не параўнацца з Хрыстом, але можна стаць лепш, імкнучыся рабіць, як ён.
    • Каран ўсхваляе Мухамеда: «Сапраўды, твой нораў цудоўны» (Каран 68: 4).
    • Хрысціяне вераць, што праз сваю ахвяру Хрыстос ачысьціў нас ад грахоў: «мяркуюць, што прынёсшы сябе ў ахвяру, ён пазбавіў нас ад грахоў:« Калі ж ходзім у сьвятле, як Ён у сьвятле, дык маем лучнасьць адно з адным, і Кроў Ісуса Хрыста, Сына Яго, ачышчае нас ад усякага граху »(1-е Ян. 1: 7). Калі вы цікавіцеся выратаваннем праз Хрыста, пагаворыце са святаром, пастарам або іншым прадстаўніком царквы.

парады

  • Прачытайце малітву. Выконвайце за Богам і пазбягайце людзей у сваім жыцці, якія дастаўляюць вам праблемы і адмоўна ўплываюць на вас.
  • Вы можаце рабіць усё праз Хрыста, які дае вам сілу. Яго называюць надзвычай моцным. Калі вы хочаце пазбавіцца ад любой эмоцыі, любога сумневу, любога захворвання або хваробы, прамаўляеце словы веры з сэрцам, напоўненым верай. Святое пісанне, гэта тое, што павінна ў вас быць, таксама карыстайцеся «У імя Ісуса» або «Крывёю Езуса Хрыста». Прамаўляеце гэтыя словы з перакананьнем!
  • Дазвольце сваім думкам быць з Богам.
  • Бывайце і цвёрда верце ў Бога, Айца нашага. Бо той, хто грэшыць, не застанецца беспакараным, але той, хто просіць прабачэння, будзе дараваны.
  • Памятаеце, «Таму, няма цяпер ніякага асуджэння за тых, хто знаходзіцца ў Езусе Хрысце, хто ідзе не па закліку плоці, а па закліку Душы. ! »(Рымляне 8: 1)
  • Заўсёды майце веру, стала знаходзіцеся ў каханні і бывайце людзей.
  • Калі вы церпіце няўдачу і паддаецеся спакусе, памаліцеся. Маліцеся аб прабачэнні, зноў устаньце на ногі і працягвайце сваё жыццё з Езусам. Калі Бог даруе вам, ён цалкам забывае, што вы калі-небудзь грашылі.
  • Маліцеся перад прыняццем рашэння.
  • Размаўляйце з Богам, Езусам і іншымі святымі на нябёсах ва ўласных думках. Гэта неабавязкова павінна быць поўная малітва, роўна як і неабавязкова складаць рукі пэўным чынам. Кажаце проста, нібы з адным. Напрыклад: "Дзякуй, Госпадзе, за эту чудесную надвор'е».
  • Просіце ў Бога прабачэньня, нават калі вам здаецца, што вы не грашыце. Заўсёды ёсць верагоднасць зграшыць ненаўмысна.

папярэджання

  • Мы павінны верыць слова Госпада. У 1 Пасланні да Карынцянаў 10: 13 гаворыцца, што Бог не спакушае вас больш, чым вы можаце пераадолець. Хоць вы і можаце пацярпець няўдачу, памятаеце, што перамога заўсёды магчымая.
  • Не спыняйцеся на мінулых памылках. Зацыкленне на старых грахах, якія дараваў Бог, толькі зробіць ўплыў сатаны на вас больш моцным. Будзьце дараваныя і ідзіце далей. І памятайце, у другім раздзеле Выслоўі сказана, што той, хто прызнае свае грахі перад Богам, атрымае дараваньне, а той, хто гэтага не зробіць, убачыць смерць.

Што вам спатрэбіцца

  • Святое пісанне
  • вера
  • надзея
  • каханне
  • дысцыпліна
  • Цытаты святых айцоў