Як прысвяціць сябе Богу

Аўтар: Clyde Lopez
Дата Стварэння: 20 Ліпень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Александра Мироненко "Тримай" – выбор вслепую – Голос. Дети 3 сезон
Відэа: Александра Мироненко "Тримай" – выбор вслепую – Голос. Дети 3 сезон

Задаволены

Прысвячэнне - гэта важны духоўны акт, але нават калі вы ўжо чулі гэты тэрмін, але вам ніхто гэтага не тлумачыў, магчыма, вы не зусім уяўляеце сабе, што гэта значыць. Надасце некалькі хвілін, каб разабрацца ў значэнні гэтага слова, і паразважайце над тым, як бы вы маглі практычна выкарыстоўваць гэта ў сваім жыцці.

крокі

Метад 1 з 2: Частка першая: Разбярыцеся ў значэнні тэрміна "Прысвячэнне"

  1. 1 Знайдзіце вызначэнне тэрміна «прысвячэнне». У агульным сэнсе, «прысвячэнне» азначае акт прысвячэння сябе дасягненню вызначанай мэты або ажыццяўленню пэўнага намеры. «Прысвяціць» сябе па сутнасці значыць цалкам аддацца чаму-небудзь, хто мае, вялікае прызначэнне.
    • Кажучы простымі словамі, тэрмін «прысвячэнне» ставіцца да акта адмовы ад сваіх уласных інтарэсаў на карысць прытрымлівання за нейкім бажаством, і практычна заўсёды гэты тэрмін ставіцца да прытрымліваньню за хрысціянскім Богам.
    • Дадзены тэрмін можа таксама выкарыстоўвацца ў значэнні святарскага сьвятарскі сан. Аднак для большасці вернікаў ён, перш за ўсё, апісвае акт асабістага прысвячэння.
    • Акт «прысвячэння» робіць аб'ект прысвячэння святым або святым. У такім значэнні, акт асабістага прысвячэння можна таксама вызначыць як акт свайго асвячэння.
  2. 2 Паразважайце над духоўнымі каранямі гэтага тэрміна. У якасці рэлігійнай практыкі прысвячэнне сыходзіць каранямі ў часы Старога Запавету. Згадка пра прысвячэнні, на самай справе, можна знайсці ў кнігах як Старога, так і новага Запавету Бібліі, а да падобнай практыцы часта звяртаюцца і сучасныя хрысціянскія абшчыны.
    • Адно з самых ранніх згадак аб акце прысвячэння можна знайсці ў кнізе Ісуса Нававага 3: 5. Правёўшы 40 гадоў у пустыні, народ ізраільскі атрымаў наказ асвяціў, перш чым ўваходзіць у зямлю запаветную. Прыняўшы і выканаўшы гэтую запаведзь, яны таксама атрымалі і абяцанне таго, што Бог будзе тварыць праз іх цуды і выканае ўсе дадзеныя ім абяцаньні.
    • Акт прысвячэння згадваецца таксама ў Новым Запавеце ў 2-ы да Карынфянаў 06:17, дзе Бог карае сваім паслядоўнікам «не дакранацца нічога нячыстага» і абяцае ў адказ прыняць іх. Аналагічна, у Рымлянаў 12: 1-2 Павел апісвае неабходнасць разглядаць цела як жывую ахвяру Богу, прызначаную для пакланення Богу, а не прытрымліваньню грахоўным шляхах гэтага свету.
  3. 3 Усвядомце ролю Бога ў прысвячэнні. Бог заклікае чалавецтва прысвяціць сябе Яму. Здольнасць да такога пасвячэньні даецца самім Богам, і заклік да гэтага зыходзіць ад самога Бога.
    • Ўсякая святасць зыходзіць ад Бога, і ўсякая святасць, праяўляная чалавекам, даецца гэтаму чалавеку Богам. Толькі Бог мае сілу зменьваць чалавечае жыццё ў нешта святое, гэта значыць, іншымі словамі, Бог асвячае вас - робіць вас сьвятымі - у момант, калі вы прымаеце рашэнне прысвяціць сябе Яму.
    • Будучы Стваральнікам, Бог хоча, каб кожны чалавек жыў у Яго вобразе і падабенстве. Менавіта таму Бог хоча прысвяціць чалавека на святую жыццё.

Метад 2 з 2: Частка другая: Прысвяціце сябе Богу

  1. 1 Прысвяціце сваё сэрца Богу. Прысвяціць сябе Богу - значыць адказаць на Божы заклік да духоўнага пасвячэньні. Гэта значыць зрабіць усвядомлены добраахвотны выбар прысвяціць сваю душу, розум і цела Богу.
    • Гэта рашэнне павінна быць рашэннем волі, розуму і эмоцый. Толькі вы самі можаце прыняць рашэнне прысвяціць сябе Богу. Ніхто не можа прымусіць вас зрабіць гэта.
  2. 2 Паразважайце над сваімі матывамі. Паколькі прысвячэнне - гэта нешта добраахвотнае, вам неабходна задацца пытаннем, ці сапраўды вы гатовыя прысвяціць Богу ўсё сваё жыццё або вы проста паддаецеся на якое-небудзь знешні ціск.
    • Толькі Бог і вы самі ведаеце ваша сэрца, так што не турбуйцеся аб тым, наколькі правільнымі вашыя матывы будуць «выглядаць» для іншых.
    • Вам варта разглядаць сваё прысвячэнне Хрысту як вышэйшы жыццёвы прыярытэт, а не як альтэрнатыву ці пасіўны вопыт.
    • Трэба, каб вы адчувалі ў сваім сэрцы падзяку і любоў да Бога.Калі ваша сэрца гатова прысвяціць сябе Богу, яно будзе адчуваць каханне ў адказ на Божую любоў да вас.
  3. 3 Пакайцеся. Пакаянне - адзін з першых крокаў, якія неабходна зрабіць, калі вы вырашылі прысвяціць сябе Богу. Акт пакаяння ўключае ў сябе прызнанне сваіх грахоў і патрэбнасці ў выратаванні, прапанаваным Хрыстом.
    • Пакаянне - гэта асабісты вопыт, і даволі адкрыты. Калі вы выпрабоўваеце патрэба ў пакаянні, усё, што трэба зрабіць, гэта памаліцца аб прабачэнні і папрасіць Бога дапамагчы вам у барацьбе са спакусамі ў будучыні.
  4. 4 Прыміце хрышчэнне. Воднае хрышчэнне - гэта знешні сімвал ўнутранага прысвячэння. Прыняўшы хрышчэнне, вы здабываеце новую духоўнае жыццё і прысвячаеце сябе на служэнне Хрысту.
    • Вам варта таксама надаваць час рэгулярна абнаўляць сваіх дадзеных пры хрышчэнні абяцанняў, асабліва, калі вы былі ахрышчаны ў маленстве, перш чым змаглі самастойна прыняць падобнае рашэнне.
    • Абнавіць свае абяцанні пры хрышчэнні можна некалькімі спосабамі. У некаторых канфесіях, напрыклад, у Рымска-Каталіцкай царквы, гэта сакрамэнт канфірмацыі, падчас якога вы пацвярджаеце свой намер заставацца прысвечанымі Богу.
    • Але і без асобнага сакрамэнту можна абнавіць свае абяцанні, дадзеныя пры хрышчэнні, чытаючы сімвал веры або рэгулярна выказваючы Богу ў малітве сваё жаданне і намер заставацца прысвечаным Яму.
  5. 5 Выдалялі зла гэтага свету. Фізічнае цела заўсёды будзе вабленыя да мірскім шляхах, але прысвячэнне сябе Богу азначае прыярытэт духоўнага жыцця над фізічнай.
    • У фізічным свеце шмат добрага. Да прыкладу, на базавым узроўні, ежа - гэта добра, паколькі яна забяспечвае цела неабходнымі для жыцця пажыўнымі рэчывамі. Няма нічога дрэннага і ў тым, каб атрымліваць асалоду ад ежай.
    • Аднак ў паўшым свеце нават добрае можа быць скажонае і выкарыстана ў дэструктыўных мэтах. Вяртаючыся да прыкладу з ежай, можна разбурыць свой арганізм, ужываючы занадта шмат ежы, асабліва нездаровай.
    • Адкідваць зло гэтага свету не значыць адкідваць разам з ім і дабро. Гэта ўсяго толькі значыць імкнуцца выдаляцца ад благіх праяў мірскага. Акрамя таго, гэта значыць, што мірское мае значна меншае значэнне ў параўнанні з духоўным.
    • На практычным узроўні гэта значыць, што варта адмаўляцца ад усяго, што прапаноўвае гэты свет, калі ваша вера папярэджвае вас аб дрэнным характары прапанаванага. Гэта таксама значыць, што неабходна прытрымлівацца Божай волі нават у тым выпадку, калі яна ўступае ў канфлікт з меркаваннем і нейтральнымі прыярытэтамі большасці - фінансавай абароненасцю, рамантычным каханнем і гэтак далей. Добра, калі гэтыя «нейтральныя» каштоўнасьці выкарыстоўваюцца для служэння Богу, але нельга іх ставіць вышэй служэння.
  6. 6 Набліжайцеся да Бога. Для сапраўднага ператварэння недастаткова адмовіцца ад зла гэтага свету. Дух чалавечы заўсёды павінен «піць» з нейкага крыніцы. Калі вы не п'яце з мірскага крыніцы, вам варта піць з чароўнага.
    • Падобна таму, як цела адчувае голад і імкнецца наталіць яго тым, што прапануе свет, дух прагне таго, што прапануе Бог. Чым больш вы будзеце практыкавацца ў прытрымліванні жаданням свайго духу, тым лягчэй вам стане пастаянна звяртацца да Бога.
    • Для таго, каб наблізіцца да Бога, можна выкарыстоўваць пэўныя практыкі. Адна з найважнейшых - рэгулярная малітва. Штотыднёвае царкоўнае служэнне і вывучэнне Святога Пісання - яшчэ дзве распаўсюджаных і высокаэфектыўных практыкі. Любая дзейнасць, якая спрыяе таму, каб сканцэнтравацца на Бога, можа стаць інструментам для дасягнення гэтай мэты.
  7. 7 Абнаўляць прысвячэнне. Прысвячэнне - гэта не разавае рашэнне. Гэта лад жыцця. Прымаючы рашэнне прысвяціць сябе Богу, вы павінны быць гатовыя пастаянна шукаць Бога ў сваім жыцці.
    • Нягледзячы на ​​тое, што вы можаце наблізіцца да Бога толькі пасля свайго пасвячэння, ваша прысвячэнне ніколі не будзе «выканана». Вы ніколі не зможаце дасягнуць дасканалай праведнасьці.
    • У той жа час, Бог і не патрабуе дасканаласці ў прысвячэнні.Ад вас патрабуецца толькі рашучасць і актыўнае імкненне. На шляху вы можаце і спатыкацца, галоўнае, каб ваш выбар заўсёды быў - працягваць свой шлях.

парады

  • Усвядомце, што значыць прысвяціць сябе Марыі. Каталікі часам аперуюць паняццем прысвячэння сябе Марыі, але тут важна правесці рысу паміж такім прысвячэннем і прысвячэннем сябе Богу.
    • Марыя лічыцца прататыпам здзейсненага прысвячэння. Няхай яна і не была бажаством, сэрца Марыі і сэрца Ісуса б'юцца ў адзінстве адзін з адным.
    • Прысвяціць сябе Марыі значыць прысвяціць сябе веры і правільнай дарогі прысвячэння. Канчатковай мэтай ўсё роўна з'яўляецца Бог, а не Марыя, а прысвячэнне Марыі практыкуецца з жадання, каб яна паказала шлях да Хрыста.