Як праслаўляць Бога (хрысціянства)

Аўтар: Helen Garcia
Дата Стварэння: 19 Красавік 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
За что Славяне уважали Лешего? Славянская мифология
Відэа: За что Славяне уважали Лешего? Славянская мифология

Задаволены

Калі яны хрысціяне, вы, хутчэй за ўсё, выпрабоўваеце трапятанне, калі думаеце пра сілу і веліч Бога. Выраз гэтых пачуццяў называецца праслаўленнем. Можна праслаўляць Бога наўпрост, молячыся Яму, ці ж выказваць гэта іншымі спосабамі, у тым ліку з дапамогай музыкі і мастацтва, наведвання царкоўных службаў або апавяданняў пра веліч Бога навакольным. Праслаўляць Яго можна ў любым месцы і ў любы час - галоўнае, каб гэта ішло ад душы!

крокі

Метад 1 з 2: Праслаўляйце Бога з дапамогай малітвы

  1. 1 Пачніце ухвальную малітву з навяртання да Бога. У Бібліі Езус прывёў хрысціянам узорную малітву ( «Ойча наш»), якую можна выкарыстоўваць у любой сітуацыі. Яго малітва пачынаецца з прамога звароту да Бога. Вядома, Гасподзь і так зразумее, што вы кажаце з Ім, аднак, пачаўшы з звароту, вы зможаце наладзіцца на патрэбны лад.
    • Напрыклад, можна выкарыстоўваць наступныя звароту: «Айцец Нябесны», «Дарагі Бог», - ці проста: «Госпадзе».
  2. 2 Праслаўляйце Бога за Яго дабрыню і сілу. Адна з самых простых рэчаў, за якія можна хваліць Бога, - гэта проста за тое, што Ён добры і з'яўляецца кіраўніком свету. У псальме 95: 4 гаворыцца: "Бо вялікі Гасподзь і праслаўлены, страшны больш за ўсіх багоў». Гэты верш не азначае, што трэба баяцца Бога. Гэта значыць, што Ён магутнейшы ўсіх іншых багоў або іншых сіл, якім людзі могуць пакланяцца ў якасці бажаства.
    • У сваёй малітве можна сказаць: «Госпадзе, гэта так дзіўна, што Ты, настолькі магутны, што стварыў нябёсы і зямлю, усё ж клапоцішся аб такім маленькім стварэнні, як я!»
  3. 3 Раскажыце Богу пра канкрэтныя Яго дзеяннях, за якія вы ўдзячныя. Калі вы ўдзячныя за міласьці Божыя ў сваім жыцці, выкарыстоўвайце ухвальную малітву, каб паведаміць Яму пра гэта! Падумайце аб значных рэчах / падзеях у сваім жыцці або падзякуеце Яго за тое, што Ён накіраваў на вас сваю ласку (напрыклад, за тое, што вы нядаўна атрымалі павышэнне або здабылі новага сябра).
    • Напрыклад, можна сказаць: «Я ўвесь час дзіўлюся, як моцна Ты дапамагаеш мне ў жыцці, і таму, што я адчуваю Тваё прысутнасць, калі служу іншым людзям. Дзякую Табе за тое, што Ты прадастаўляць мне магчымасць зарабляць на жыццё, займаючыся любімай справай! »
  4. 4 Праслаўляйце Пана нават у цяжкія часы. Неабавязкова купацца ў ласцы, каб праслаўляць Бога. Нават у самыя цяжкія часы па-ранейшаму можна хваліць Яго за тое, што Ён, напрыклад, даў вам жыццё або за тое, што Ён паслаў Ісуса памерці за вашыя грахі, а потым ўваскрэсіў яго зь мёртвых. Падобнае ўслаўленне нагадае вам пра веліч Бога і надасць вам сіл у перыяды заняпаду духам.
    • Напрыклад, можна сказаць: «Госпадзе, нават нягледзячы на ​​тое, што я перажываю дрэнныя часы, Ты працягваеш накіроўваць мяне. Дзякуй, што даруеш мне жыццё кожны дзень і дапамагаеш мне не губляць веры ў светлую будучыню ».
    • У псальме 117: 1 апісваецца момант, калі ізраільцяне стаялі перад тварам дакладнай смерці ў бітве супраць арміі, якая значна пераўзыходзіла іх па колькасці.Аднак, калі яны ішлі строем, яны працягвалі хваліць Бога са словамі: «Слаўце Госпада, бо Ён добры, бо вечная ласка Яго». У выніку Бог блаславіў іх перамогай за іх веру, і няма ніякіх прычын меркаваць, што Ён не зробіць таго ж самага, калі вы сутыкнецеся з цяжкасцямі ў жыцці.
  5. 5 Просіце Бога і далей дабраслаўляць вашу жыццё. У канцы малітвы можна дадаць просьбу да Бога, каб Ён працягваў дэманстраваць вам сваю прысутнасць і любоў. Гэта пакажа Яму, што вы ўдзячныя за тое, што маеце, і што вы лічыце гэта Яго заслугай.
    • Можна проста сказаць: «Госпадзе, працягвай дабраслаўляць мяне кожны дзень у адпаведнасці мудрасьцю Тваёй».
    • Завершыце малітву, сказаўшы што-небудзь накшталт: «У імя Айца, і Сына, і Сьвятога Духа. Амэн ».

Метад 2 з 2: Знайдзіце іншыя спосабы праслаўляць Бога

  1. 1 Падымайце рукі да Бога, усхваляючы Яго падчас ўшанавання. Незалежна ад таго, наведваеце Ці вы царкоўныя службы або пакланяецеся Богу ў адзіноце свайго дома, адзін са спосабаў праславіць Бога - гэта падымаць да яго рукі. Гэта дзеянне сімвалізуе, што вы цягнецеся да Айца Нябеснага і накіроўваеце свой дух да яго.
    • Гэта дзеянне апісана ў Бібліі ў псальме 133: 1-2: «Блаславіце насеньне Госпада, усе рабы Гасподнія, што стаяць у доме Гасподнім у пару начную. Узьнясеце рукі вашыя да сьвяцілішча, і дасбраславеце Госпада ».
    • Плясканне ў ладкі таксама можа быць формай ўсхвалення, асабліва ў час малітоўнага спевы.
  2. 2 Хваліць Бога праз песні, якія ўслаўляюць яго. Біблія поўная прыкладаў таго, як людзі выкарыстоўваюць музыку для праслаўлення Бога. Напрыклад, у псальме 39: 4 гаворыцца: «І ўклаў у вусны мае новую песьню - хвалу Богу нашаму». Гэты верш паказвае не толькі на тое, што музыка - гэта выдатны спосаб праслаўляць Бога, але і што Ён на самай справе дараваў нам яе менавіта па гэтай прычыне.
    • Для праслаўлення Бога можна выкарыстоўваць і музычныя інструменты, як апісана ў другой кнізе Летапісаў 5: 13-14: «І былі, як адзін трубачы і сьпевакі, якія ў адзін голас хвалілі і славасловілі Госпада, і калі загрымеў гук трубаў і кімвалаў і музычных інструментаў, і хвалілі Госпада, бо Ён добры, бо вечная ласка Яго ».
  3. 3 Выкарыстоўвайце мастацтва як форму ўсхвалення, каб выкарыстоўваць дадзеныя вам Богам таленты. Калі вы лічыце, што ў вас няма здольнасцяў да музыкі, падумайце пра іншае дар, якім надзяліў вас Бог. Напрыклад, магчыма, вы - таленавіты пісьменнік, мастак або акцёр. Якімі б талентамі вы ні валодалі, можна выкарыстоўваць іх для праслаўлення Бога.
    • Напрыклад, калі вы любіце маляваць, напішыце карціну са сваім каханым пейзажам. Падчас малявання разважайце пра тое, што Бог стварыў свет, поўны узрушаючай натуральнай прыгажосці.
    • Калі вы - пісьменнік, можна напісаць верш, хваліць Бога.
    • Калі Бог блаславіў вас дарам акцёрскага майстэрства, згуляйце ў мініяцюры, усхваляць Яго (або нават прыдумайце яе самі).
  4. 4 Чытайце урыўкі з Бібліі, якія будуць натхняць вас на ўслаўленне Бога. Калі вам патрэбна невялікая дапамогу, каб наладзіцца на патрэбны лад, праглядзіце Біблію ў пошуках прыкладаў, дзе паслядоўнікі Бога усхваляюць яго. Калі вы вывучыце ўсе варыянты, магчыма, у вас паўстане жаданне прайграць некаторыя з іх!
    • Псалтыр - выдатны варыянт для вывучэння усхваленняў. Напрыклад, у псальме 33: 2 гаворыцца: "Дабраслаўляю Госпада ва ўсялякі час».
  5. 5 Праслаўляйце Бога, дзелячыся Яго міласэрнасцю з іншымі. Калі вы адчуваеце прысутнасць Бога ў сваім жыцці, магчыма, вы адчуваеце ўнутрана пакліканне расказаць іншым людзям пра Яго любові і пра тое, як Ён блаславіў вас. Абмен верай з іншымі, з'яўляецца магутнай формай ўсхвалення, таму што ён паказвае Богу, што вы настолькі шануеце Яго, што не можаце не падзяліцца гэтым з навакольнымі.
    • Не ўсе будуць успрымальныя да Божай пасланню, і ў гэтым няма нічога дрэннага. Галоўнае, не дазваляйце гэтага абыякавасці астудзіць ваш энтузіязм ў веры!