Як ісці за Хрыстом

Аўтар: Ellen Moore
Дата Стварэння: 16 Студзень 2021
Дата Абнаўлення: 2 Ліпень 2024
Anonim
Ісці за Хрыстом - самастойнае рашэнне кожнага
Відэа: Ісці за Хрыстом - самастойнае рашэнне кожнага

Задаволены

Пазнанне Хрыста і развіццё асабістых адносін з Богам можа быць не так проста для любога чалавека, незалежна, наведвалі Ці вы царква з дзяцінства ці не. Калі вы хочаце больш глыбока разумець, што гэта значыць і імкнецеся наблізіцца да Хрыста, вы можаце даведацца, што чытаць, як фармаваць новы лад жыцця і як стаць часткай новага супольнасці. Падрабязную інфармацыю чытайце ніжэй.

крокі

Частка 1 з 4: зменьваецца сваё жыццё ў вобраз Хрыста

  1. 1 Практыкуюць прастату і пакорлівасць. Хрыстос і яго вучні былі простымі людзьмі, асацыявацца з простымі працавікамі, пракажонымі і іншымі грэбаваць пластамі грамадства. У іх не было пастаяннага месца пражывання, яны ўвесь час былі ў дарозе і шмат часу прысвячалі развагаў у цішыні. Нягледзячы на ​​тое, што ад вас не патрабуецца дзеля прытрымлівання за Хрыстом выходзіць на трасу і станавіцца аскетам, тым не менш важна ведаць, што зусім не трэба дамагацца багацця, статусу і выдатных дасягненняў. Чым менш вакол вас будзе выдасканаленых пастак матэрыяльнага свету, тым менш вы будзеце адцягвацца ад сутнасці паслання Хрыста.
    • Прадпрымайце маленькія крокі на шляху да прастаты. Вам не трэба радыкальна мяняць лад жыцця і пераязджаць жыць у манастыр, гэта зусім не абавязкова - проста вазьміце Біблію і пачніце рэгулярна яе вывучаць. Замест таго каб глядзець вечарам тэлевізар, паразважайце над канкрэтным урыўкам, адгукаецца ў вашым сэрцы. Памаліцеся над ім. Больш думайце, менш рабіце.
    • Распаўсюджаная праблема сярод хрысціян, сапраўды наступных духоўным практыкам, гэта самоправедность. Паслядоўнікам Хрыста не прыстала ганарыцца сваім пакорай або выхваляцца "прастатой" ладу жыцця. Не варта ісці за Хрыстом і мяняць лад жыцця дзеля таго, каб адчуваць сябе лепш за іншых людзей. Гэта варта рабіць толькі дзеля таго, каб наблізіцца да Бога.
  2. 2 Кажаце больш і кажаце адкрыта. Ісус, наколькі пра гэта сведчыць Біблія, нягледзячы на ​​тое, што часта размаўляў вобразамі, разам з тым быў абсалютна прамалінейным і сумленным аратарам. Ён казаў так, нібы Яму няма чаго хаваць, і быў цалкам упэўнены ў Сваіх словах. Будзьце адкрыты і сумленныя са сваімі сябрамі, калегамі, блізкімі і сваякамі. У выніку ваша жыццё стане больш зразумела і прасцей.
    • На працоўным месцы, у сям'і, ды і ва ўсіх міжасобасных адносінах распаўсюджаныя няпэўна і маніпуляцыі. Нават калі вы маеце адрознае ад іншых меркаванне, кажаце тое, што думаеце. Людзі паважаюць сумленнасць.
  3. 3 Палюбіце бліжняга свайго. Шукайце ў людзях дабро, канцэнтруйцеся на ім і развівайце ў сабе станоўчы погляд на людзей. Наладжвайцеся заўсёды на тое, што зможаце выпрабаваць радасць ад зносін з людзьмі, нават малазнаёмымі, і навучыцца ў іх чаму-то новаму. Праводзіце больш часу з людзьмі, непадобнымі на вас, якія вядуць іншы лад жыцця, якія маюць іншы вопыт, магчыма, што прытрымліваюцца іншых поглядаў. Слухайце іх з адкрытым сэрцам.
  4. 4 Вывучыце якое-небудзь рамяство. Перш чым пачаць абвяшчаць Евангелле, Ісус правёў шмат гадоў за рамяством, якім займаўся Іосіф, працуючы ў якасці цесляра. Прысвяціўшы сябе рукадзелля, рамяству або набыцці новага навыку, вы паспрыяеце здабыццю пакоры і спрашчэнні свайго ладу жыцця. Тое, што робіце, рабіце добра і прысвяціце частку свайго жыцця служэнню навакольным вас людзям, хрысціянам і няма. Прыносьце карысць і заслужыце давер.
  5. 5 Вызначыце ізгояў і акажыце ім падтрымку. У каго ў вашым свеце няма права голасу? Каму адмоўлена ў добрага жыцця? Што вы можаце зрабіць, каб палегчыць чыесьці пакуты? Ісус сустракаўся з маргінальнымі прадстаўнікамі грамадства і асацыяваўся з ізгоямі - усё дзеля таго, каб дапамагчы ім і данесці да іх Сваё пасланьне.
    • Пашырайце сваю свядомасць і здольнасць да эмпатыя, праводзячы час з тым, каму менш пашанцавала ў жыцці, чым вам. Вы можаце разгледзець варыянты валанцёрства ў сталовых для бяздомных, прытулкам для жанчын, якія перажылі гвалт, або ў любых іншых арганізацыях, якія аказваюць дапамогу тым, хто апынуўся ў бядзе. Праводзіце час з людзьмі, вучыцеся ў іх. Ня будзьце проста назіральнікамі іх пакут.
    • Дабрачыннасць ня варта выстаўляць напаказ. Вам не трэба станавіцца Опрой Уінфры. Проста наведайце сваю бабулю, ня анансуючы гэтую падзею. Прыгатуйце вячэру для сябра, які мае фінансавыя цяжкасці, і арганізуйце яму ананімную дастаўку. Напішыце падбадзёрвальнае ліст салдатам, якія служаць у іншай краіне, проста дайце ім ведаць, што вам не ўсё роўна.
    • У некаторых цэрквах вялікая ўвага надаецца ахвяраванням, місіянерскай дзейнасці і іншых праектах абшчыны. Знайдзіце царква, якая адпавядае вашаму веравызнанні і імкненню займацца дабрачыннай дзейнасцю.
  6. 6 Вазьміце свой крыж. Дзеля прытрымлівання за Хрыстом не трэба быць пакутнікам, але не і не варта заставацца са сваімі цяжкасцямі адзін на адзін. Прысвяціце сябе нечага большага, чым вы самі. Вядзіце барацьбу за дабро там, дзе гэта патрабуецца.
    • Хрысціянскія мысляры і пісьменнікі св. Тамаш Аквінскі, Томас Мертон, Барбара Браўн Тэйлар і многія іншыя адукаваныя вернікі глыбока вывучалі пытанне сумневаў. Іх не пазбягае ні адзін веруючы чалавек. Нават Хрыстос перажыў 40 дзён спакусаў ў пустыні, ахінуты сумненнямі. Нават Хрыстос крычаў на крыжы. У вас будуць моманты слабасці, праз выпрабаванні і сумневаў. Менавіта тое, як вы перажывеце і справіцеся з імі, будзе вызначаць вас як асоба і як паслядоўніка Хрыста.
    • Бог - маўклівы аўтарытэт у жыцці многіх глыбока вернікаў хрысціян. Сляпое прысвячэнне ня робіць вас больш вернікам. Глыбока разважайце над уласнымі перакананнямі. Пастаянна узважвайце іх. Свядома вывучайце вучэнне Хрыста і зрабіце яго натуральнай часткай свайго жыцця.

Частка 2 з 4: Далучыцеся да царквы

  1. 1 Знайдзіце царква, якая дапаможа вам расці ў прытрымліванні за Хрыстом. Чалавеку з боку можа стаць абсалютна няўтульна ад усяго гэтага набору розных цэркваў, напрамкаў, веравучэнняў і дэнамінацыяў. Існуюць сотні асобных дактрынальныя вучэнняў і рэгіянальных кірункаў, вар'іруюцца па ўзроўні фармалізму і складанасці. Але разабраўшыся ў асноўных пытаннях, па якіх, як правіла, існуюць адрозненні, вы зможаце вызначыцца з выбарам і знайсці памесную царкву, часткай якой вы хацелі б стаць.
    • пратэстанцкія царквы. Калі вы зацікаўлены, перш за ўсё, у вучэнні Хрыста і развіцці асабістых адносін з Ім, і значна ў меншай ступені цікавіцеся традыцыямі і захаваннем фармальнасцей, магчыма, вас зацікавіць пратэстанцкая галіна Царквы. Самыя распаўсюджаныя пратэстанцкія дэнамінацыі, кожная з якіх мае свае асаблівасці ў богаслужбовай практыцы і ў навучаньні, ўключаюць у сябе баптысцкаае, прэсвітэрыянскай, лютэранскія, пяцідзесятніцкай і харызматычнае напрамкі. Таксама распаўсюджаны внеденоминационные пратэстанцкія царквы.
    • Рыма-каталіцкі Касцёл. Калі вас цікавяць традыцыі, рытуалы і фармальнае набажэнства, наведайце мясцовую Рымска-Каталіцкую царкву. Пратэстанцкія царквы з'явіліся ў 16 стагоддзі з прычыны расколу з Рымска-Каталіцкай царквой. Прычынай таму паслужылі розныя разыходжанні ў тэалагічных поглядах.
    • Усходняя Праваслаўная царква. Калі вы, галоўным чынам, цікавіцеся традыцыямі і гістарычнай сувяззю з Хрыстом, то на гэтай ніве самай сур'ёзнай і кансерватыўнай з'яўляецца Праваслаўная царква. На Захадзе яе часам называюць Праваслаўнымі (артадаксальнымі) каталікамі. У Расеі гэта найбольш распаўсюджанае кірунак хрысціянства, дэкларуе прамую сувязь з первоапостольской царквой.
  2. 2 Майце зносіны з іншымі паслядоўнікамі Хрыста. Наведайце некалькі розных цэркваў і пагутарыце з іх прыхаджанамі. Адзін з найбольш важных аспектаў прытрымлівання за Хрыстом і развіцця асабістых стасункаў з Богам - магчымасць дзяліцца сваёй верай і гэтымі адносінамі з іншымі. Калі вы хочаце ісці за Хрыстом, вялікай падтрымкай і набыццём для вас стане суполка вернікаў, якія падзяляюць вашыя погляды. Дзякуючы ёй вы здабудзеце адчуванне супольнасці, сям'і, традыцыі.
    • Не бойцеся наведваць шмат розных цэркваў. Ставіцеся да гэтага спакойна. Знайдзіце служыцеляў або прапаведнікаў, да каго можна запісацца на прыём і параіцца з нагоды свайго жадання знайсці суполку. Папытаеце падтрымкі. Царквы, як правіла, больш чым адкрытыя для новых вернікаў.
    • Як толькі вы вызначыцеся з суполкай, пагаворыце з прыхаджанамі і кіраўніцтвам царквы аб тым, як прайсці працэс далучэння да царквы. Як правіла, неабходна прайсці невялікі курс навучання і прыняць хрышчэнне.
  3. 3 Прыміце хрышчэнне. У залежнасці ад таго, да якой царквы вы ў выніку далучыцеся, магчыма, сімвалічным пацвярджэннем гэтага рашэння стане хрышчэнне. Сам працэс адносна просты - пастар намочыць вашу галаву, дабраславіць перад царквой, магчыма, задасць пару пытанняў - але сімвалізм гэтага дзеяння мае для хрысціян вялікае значэнне. Гэты сакрамэнт можа стаць магутным і дзейсным актам прысвячэння свайго жыцця Хрыста. Калі вы хочаце ісці за Хрыстом, хрышчэнне з'яўляецца важным крокам на гэтым шляху.
  4. 4 Станьце больш, чым проста вернікам царквы. Зараз, калі вы заявілі пра сваё жаданне далучыцца і прынялі хрышчэнне, вы сталі паўнавартасным членам гэтай абшчыны. Гэта дасягненне, але жыццё з Хрыстом толькі пачалася. Нядрэнна развіць некаторыя звычкі: наведваць адзін-два разы на тыдзень царкву, маліцца перад сном, чытаць Біблію. Але прытрымліванне за Хрыстом - гэта перш за ўсё лад жыцця, які нельга замяніць ніякімі прыёмамі і метадамі.
    • Асабістыя адносіны з Хрыстом і асабістае прытрымліванне за Ім залежаць толькі ад вас. Надавайце час глыбокі роздум над Яго вучэннем. Чытайце шмат Пісання і разнастайнай літаратуры. Дзяліцеся Словам. Жывіце адпаведна прызыву да новага жыцця ў Хрысце і адкрыйце свой розум для ператварэння.

Частка 3 з 4: Вывучайце вучэнне Хрыста

  1. 1 Даведайцеся больш пра біблійным Ісуса. У Бібліі гісторыя Хрыста апісана ў кананічных Евангеллях ад Матфея, Марка, Лукі і Яна, кожны з якіх апісвае гісторыю Хрыста з нязначнымі зменамі ў храналогіі і змесце. Згодна з гэтым Евангеллем, Ісус - Сын Божы, беззаганна зачатае дзевай Марыяй і народжаны ў хляве. Ён быў ахрышчаны ў рацэ Ярдан Св.Иоанном Хрысціцелем, пасля чаго стаў прарокам Божым і Настаўнікам людзей. Ён быў укрыжаваны на Галгофе, пахаваны ў каменнай пячоры, уваскрос на трэці дзень і ўзнёсся на Нябёсы. Хрысціяне вераць, што Хрыстос пацярпеў за грахі чалавецтва, каб праз гэтую ахвяру мы ўсе маглі атрымаць выратаванне. Большасць хрысціянскіх багасловаў і веравучэнняў вылучаюць пяць этапаў жыцця Хрыста:
    • хрышчэнне Хрыста апісана ў Евангеллі ад Матфея 3, Марка 1, Лукі 3, і Яна 1. Вадохрышча гуляе важную ролю, паколькі азначае пачатак служэння Хрыста ў якасці прарока і настаўнікі.
    • ператварэньне - адно з асноўных цудаў Хрыста, падчас якога яго паслядоўнікі назіраюць, як пасля з'явы на гары Праабражэньня Майсея, Ільлі і Самога Бога, Хрыстос пачынае ззяць, выпраменьваючы святло святасці. Гэты эпізод апісаны ў Евангеллі ад Матфея 17, Марка 9 і Лукі 9, але не апісаны ў Евангеллі паводле Яна.
    • Укрыжаванне - гэта перыяд, у які адбыўся арышт, катаванні і паданне Хрыста смерці. Ён быў схоплены ў Гефсіманскім садзе, абвінавачаны ў блюзьнерства, каранаваны цярновым вянком, збіты і прыбіты рукамі і нагамі да драўлянага крыжа, дзе і памёр. Укрыжаванне апісана ў Евангеллі ад Матфея 27, Марка 15, Лукі 23, і Яна 19.
    • Уваскрасенне - ўваскрасенне Хрыста з мёртвых на трэці дзень пасля смерці. На працягу 40 дзён, калі Яго цела ўжо не падпарадкоўвалася законам прыроды, Ён працягваў з'яўляцца сваім паслядоўнікам. Гэта падзея святкуецца хрысціянамі ў Велікодную нядзелю і апісана ў Евангеллі ад Матфея 28, Марка 16, Лукі 24, і Яна 20.
    • Ушэсце - адносіцца да падзеі, падчас якога Ісус склікаў усіх сваіх вучняў на алейныя гары ў Ерусаліме, казаў да іх і ўзнёсся на нябёсы, паабяцаўшы вярнуцца і аднавіць Царства Нябеснае. Падзея апісана ў Евангеллі ад Марка 16 і Лукі 24, а таксама ў Дзеях Святых Апосталаў 1 і 1 Пасланні Цімафея 3.
  2. 2 Вывучыце, чаму вучыў Ісус. За Сваё жыццё Хрыстос шмат падарожнічаў і служыў людзям, а Яго вучэнне можна знайсці ў Евангеллях і некалькіх яшчэ кнігах Новага Запавету. Яго вучэнне па большай частцы выкладзена ў форме прыпавесцяў і гісторый, якія часцяком маюць схаваны сэнс, паэтычныя па свайму стылю, складаныя для разумення і вельмі прыгожыя. Больш за ўсё вучэнне Хрыста апісана ў Евангеллі ад Матфея.
  3. 3 Вывучыце асобу гістарычнага Хрыста. Ісус Хрыстос, прарок і настаўнік з незнатного роду, з'яўляецца не толькі на старонках хрысціянскай Бібліі, але і ў іншых гістарычных запісах і рэлігійных традыцыях. Рымскія гісторыкі Іосіф Флавій і Тацыт пісалі пра яго існаванне са слоў першых хрысціян, вучняў, што сфармавалі царква і якія перадавалі Яго вучэнне неўзабаве пасля Яго смерці. Іосіф Флавій пісаў пра яго, як пра "мудрым чалавеку" і "адукаваным настаўніку", і абодва апісалі Яго смерць як адно з буйных гістарычных падзей.
    • Большасць гісторыкаў згодныя адносна таго, што народжаны дзесьці паміж 2 і 7 годам да н.э. у маленькім гарадку Назарэце, што ў Галілеі, Ісус з Назарэта быў цесляром, якія мелі бачання і успрыманым у сваім супольнасці як настаўнік і лекар. Яго хрышчэнне і распяцце ў цэлым ўспрымаюцца як гістарычна дакладныя падзеі.
    • Хрыстос з'яўляецца і ў іншых рэлігійных традыцыях. Іслам сцвярджае, што Хрыстос - адзін з прарокаў Мухамеда, у той час як паслядоўнікі індуізму, у залежнасці ад канкрэтнай традыцыі і практыкі, лічаць Хрыста адным з увасабленняў бога Вішну.
  4. 4 Перанясіце Хрыста ў свой свет. Адна з самых вялікіх складанасцяў у спробе зразумець вучэнне Хрыста - зразумець апісаны ў Бібліі старажытны свет. Сярод усіх гэтых "бо" і "каб" чыстую думку Евангелля бывае злёгку замутнен.Именно таму так важна змясціць Хрыста ў сучасны свет, прадставіць, што б Ён сказаў аб вашым жыцці і свеце ў цэлым. Ісусу было што сказаць пра тое, якім свет мог бы і павінен стаць. Ён нямала казаў пра прагнасці, дабрачыннасці і - больш за ўсё - любові.
    • Мабыць, вучэнне Хрыста з Назарэта як ніякае іншае зведала ў гісторыі няправільнае цытаванне, няправільнае тлумачэнне і няправільнае ўспрыманне. Калі вы хочаце рушыць услед за Хрыстом і дазволіць гэтаму пасвячэньні змяніць вашу жыццё ў вобраз Хрыста, вам варта бліжэй пазнаёміцца ​​з Ім на старонках Пісаньні, ня праз апавяданні, трактаты і нават пропаведзі. Звярніцеся да першакрыніцы. Дасьледуйце Яго слова. Спрачайцеся з імі. Напоўніце імі сваё жыццё.
    • Хрысціянская Біблія, якая ўспрымаецца большасцю хрысціян як "Слова Божае" - гэта дакумент, які апісвае узрушаючую гісторыю, якая стаіць вывучэння. Яна не з'явілася з ніадкуль і была напісана не сучаснымі пісьменнікамі. Да яе дакранулася мноства рук. Чым больш вы будзеце пазнаваць гісторыю яе стварэння, тым бліжэй вы станеце да рэальнага пасланню Хрыста.
  5. 5 Развівайце асабістыя адносіны з Хрыстом праз малітву. Калі вы толькі пачалі знаёміцца ​​з Хрыстом і хочаце паглыбіць сваё разуменне гэтых адносін, пачніце маліцца.
    • Не існуе правільнага спосабу малітвы. Неабавязкова маліцца ўслых, але можна і так. Можна скарыстацца малітоўнікам, вучачыся разважаць над словамі запісаных малітваў і звяртаючыся з гэтымі словамі і думкамі да Хрыста. Разважайце, кантактуйце, задавайце пытанні.

Частка 4 з 4: Распаўсюджвайце Слова

  1. 1 Калі будзеце гатовыя, вучыце іншых таму, хто такі Хрыстос. Калі вы здабудзеце упэўненасць і веды ў сферы сваіх перакананняў, пачніце дзяліцца імі з іншымі людзьмі. Не хавайце сваю веру, але і не размахвайце ёю, як сцягам.
    • Калі хтосьці не хоча слухаць ці вучыцца гэтаму, ня настойвайце. Занадта шмат канфліктаў адбываецца ў выніку навязвання падобнай інфармацыі. Вам не трэба пераконваць каго-небудзь у сваёй праваце або ў іх няправасці. Раскажыце пра свае стасункі з Хрыстом і пра тое, чаму вы праз гэта навучыліся. Гэта лепшае, што вы можаце зрабіць, гэта самы сумленны падыход.
  2. 2 Ўкладайце свой час і рэсурсы ў царкву. Царква можа існаваць выключна на ахвяраванні сваіх парафіянаў. Паспрабуйце трохі дзяліцца са сваёй царквой і прысвячаць ёй крыху свайго часу, каб спрыяць яе поспеху.
    • Запрашай новых людзей у сваю царкву. Вам не трэба заганяць туды людзей пачуццём віны, лепш пазіцыянаваць гэта месца, дзе цікава бавіць час: "Ты не хацеў бы пайсці са мной на выхадныя ў царкву? Я б з радасцю цябе запрасіў".
    • Калі вы бізнэсмэн, прысвяціце крыху свайго часу і сродкаў на падтрыманне царквы ў эксплуатацыйным стане. Калі нешта здарылася з праводкай, а вы разбіраецеся ў электрычнасці, царквы адной клопатам менш. Калі вы можаце весці малітоўную групу, пастару адной клопатам менш. Бярыце на сябе адказнасць, і вы станеце больш моцным вернікам сваёй царквы.
  3. 3 Падарожнічаючы, прысвяціце сябе місіянерскай працы. Адужэўшы ў сваіх перакананнях і развіўшы блізкія адносіны з Хрыстом, важна пазбегнуць духоўнай стагнацыі. Лёгка думаць, што мы ўсе для сябе раз і назаўсёды вызначылі, што ўсе праблемы вырашаны. У нас ёсьць Ісус! Вельмі лёгка трапіць у пастку вузкага мыслення.
    • Каб пазбегнуць гэтага, час ад часу выходзіце з зоны свайго камфорту. Наведайце новыя месцы, прачытайце іншага роду кнігі, паразважайце над аргументамі апанентаў і практыкаў іншыя віды разумовай дзейнасці. Будзьце удумлівым і праведны чалавекам.
    • Многія царквы арганізуюць місіянерскія падарожжа, часам сумесна з іншымі гуманітарнымі арганізацыямі, дапамагаючы будаваць дома або здзяйсняць іншае служэнне ў розных частках свету. Падумайце над магчымасцю арганізаваць падобную місію ад сваёй царквы або прыняць удзел у якой-небудзь з іх. Гэта можа быць вельмі карысны і сур'ёзны вопыт.

парады

  • Развівайце звычку да штодзённай малітве. Старайцеся маліцца заўсёды і ўсюды, калі і дзе вы толькі можаце.
  • Вы можаце ганарыцца сваёй верай, але ніколі не ганарыўся перад іншымі людзьмі.
  • Дзяліцеся сваімі перакананнямі са сваёй сям'ёй і сябрамі.
  • Добры спосаб праявіць дабрачыннасць - даваць грошы на патрэбы царквы.
  • Будзьце цьвёрдыя ў сваіх перакананнях. Калі спатыкаецца, прасіце ў Бога прабачэння. Памятаеце, што ў вас ёсць пасярэднік, штодня хадайнічае пра вас перад Айцом.

папярэджання

  • Прытрымліванне за Хрыстом - гэта заклік да жыцця, поўнай прыгод і небяспекі. Гэта могуць быць вялікія дасягненні на місіянерскай ніве ў далёкай краіне, а можа быць рызыка фізічнай расправы з боку праціўнікаў веры з суседняга двара. Як бы там ні было - прыміце кінуты вам выклік.