Пражываючы добрае хрысціянскае жыццё

Аўтар: John Pratt
Дата Стварэння: 16 Люты 2021
Дата Абнаўлення: 2 Ліпень 2024
Anonim
Учите английский через рассказ — УРОВЕНЬ 3 — Практика ...
Відэа: Учите английский через рассказ — УРОВЕНЬ 3 — Практика ...

Задаволены

Хрысціянскае добрае жыццё часам можа выглядаць крыху інакш, чым калі вы няверуючыя. Напрыклад, замест таго, каб ацэньваць свае свецкія набыткі і дасягненні, вы атрымаеце большае задавальненне, падтрымліваючы адносіны з Госпадам і выконваючы Яго запаведзі. Калі вы зробіце гэтыя рэчы прыярытэтнымі, вы, верагодна, адчуеце сябе спакойней, больш задаволенымі, і вы нават можаце адчуваць сябе больш здольнымі, каб сутыкнуцца з любымі цяжкасцямі, якія ўзнікнуць у вас.

Крок

Спосаб 1 з 2: Майце цесныя адносіны з Богам

  1. Папытаеце Ісуса ў вашым жыцці, калі вы гэтага яшчэ не зрабілі. Калі вы толькі вывучаеце хрысціянства, вы павінны стаць паслядоўнікам Хрыста, перш чым вы зможаце жыць добрым хрысціянскім жыццём. Для гэтага трэба памаліцца Ісусу і папрасіць Яго дараваць вам усе грахі, якія вы здзейснілі ў сваім жыцці. Папытаеце Яго ўвайсці ў ваша сэрца, каб дапамагчы вам адвярнуцца ад гэтых грахоў і ўзяць на сябе абавязак ісці за Ім.
    • У Іаана 14: 6 Ісус сказаў: "Я - шлях і праўда і жыццё. Ніхто не прыходзіць да Айца, акрамя як праз мяне". Гэта азначае, што адзіны спосаб мець адносіны з Богам - гэта быць паслядоўнікам Ісуса.
    • Хоць малітва кожнага чалавека асабістая, яна можа быць прыблізна такой: "Дарагі Пане, я ведаю, што не заўсёды была ідэальнай. Калі ласка, прабачце мяне за любы час, калі я зграшыў, напрыклад, калі быў нецярплівы альбо сказаў няпраўду. Я хачу стаць вашым паслядоўнікам, каб быць больш падобным на вас. Калі ласка, накіроўвай мяне і дапамажы мне стаць лепшым чалавекам. Амін.

    Парада: Хрышчэнне ў царкве - гэта сімвалічны спосаб паказаць свету, што ты прысвячаеш сваё жыццё Госпаду.


  2. Прызнай свае грахі Богу. Хоць Біблія кажа, што вы павінны прызнацца ў сваіх грахах, каб стаць паслядоўнікам Ісуса, гэта не адзінае, што вам трэба зрабіць. Як чалавек вы збіраецеся рабіць памылкі. Калі вы робіце тое, што, як вы ведаеце, было няправільным, маліцеся Богу, каб ён прабачыў вас і папрасіце Яго дапамагчы вам перамагчы гэты грэх у будучыні.
    • У 1 Ян 1: 9 Біблія кажа, што Бог будзе міласэрным: "Калі мы вызнаем свае грахі, Ён верны і справядлівы, каб дараваць нам грахі і ачысціць нас ад усялякай несправядлівасці".
  3. Умацоўвайце свае адносіны з Богам, пастаянна молячыся. Пасля таго, як вы папрасілі Бога ў сваім жыцці, паспрабуйце ўвайсці ў звычку мець зносіны з Богам пра ўсё. У 1 Фесаланікійцам 5:17 Біблія кажа: "Маліцеся няспынна". Дзякуй Богу за ўсе дабраславеньні ў тваім жыцці, славі Яго за дабрыню, шукай Яго кіраўніцтва пры прыняцці рашэнняў і звяртайся да Яго ў часы неабходнасці суцяшэння.
    • У Матфея 6: 9-13 Ісус прамовіў узорную малітву, якую можна выкарыстоўваць як прыклад таго, як размаўляць з Богам. Таксама вядомы як малітва Гасподняя: "Ойча наш, Які на небе, імя Тваё свяці, Царства Тваё прыйдзе, Будзе воля Твая на зямлі, як і на небе. Дай нам сёння хлеб наш штодзённы і даруй нам віну, як ну, мы даруем іншым іх віну. І не ўвядзі нас у спакусу, але пазбаві нас ад зла. Бо Тваё ёсць Царства, і моц, і слава навекі. Амін ".
    • Яшчэ адзін прыклад таго, як маліцца, чытайце біблейскую кнігу "Псалтыр", поўную розных малітваў да Бога.
  4. Чытайце Біблію кожны дзень. Малітва - адзін са спосабаў зносін з Богам, але калі вы хочаце пачуць, што Ён скажа, вы павінны знайсці час для вывучэння Пісанняў. Вы маглі чытаць Біблію ад перакрыцця да перакрыцця, вы маглі выбраць кнігу, якую трэба вывучыць, альбо прачытаць разважанні, каб зразумець, што могуць азначаць розныя вершы.
    • Каб быць побач з Ісусам, вы павінны вывучыць яго словы. У Іаана 6:63 Ісус кажа: "Словы, якія я сказаў вам, - гэта мой дух і жыццё".
  5. Далучайцеся да групы аднадумцаў для супольнасці і набажэнстваў. Калі вы хочаце ўмацаваць свае адносіны з Хрыстом, нядрэнна далучыцца да царквы, якая вучыць Божаму слову. Вы не толькі атрымаеце адпаведныя вучэнні ад лідэраў Царквы, але і знойдзеце іншых вернікаў, з якімі можна пагаварыць, і прастору, дзе вы зможаце свабодна пакланяцца.
    • Вы таксама можаце знайсці місіі, групы па вывучэнні Бібліі альбо іншыя цікавыя мерапрыемствы, якія ўзбагацяць ваша жыццё.
    • У Габрэям 10: 24-25 Біблія кажа, што калі веруючыя аб'ядноўваюцца, вы можаце падымаць адзін аднаго: "І не пакінем нашага збору, як некаторыя маюць звычку, але павучаем адзін аднаго; і многае іншае , як бачыце, дзень набліжаецца ".

Спосаб 2 з 2: Выконвайце Божыя запаведзі

  1. Старайцеся пазбягаць спакусы зграшыць. Гэта можа быць вельмі складана, але калі вы хочаце мець добрае жыццё хрысціяніна, вы павінны зрабіць усё, каб не зграшыць. Паколькі грэх - гэта ўсё, што не ўваходзіць у Божую волю да вашага жыцця, пазбегнуць усіх можа быць амаль немагчыма. Але нават калі вы здзейсніце грэх, маліцеся аб Божым прабачэнні і паспрабуйце зрабіць лепш наступным разам.
    • У Каласанаў 3: 5-10 Біблія пералічвае шэраг зямных грахоў, якіх трэба пазбягаць, у тым ліку сэксуальную амаральнасць, нячыстасць, запал, злое жаданне, ідалапаклонства, гнеў, гнеў, злосць, паклёп, нецэнзурныя размовы і хлусня.
    • У Іаана 14:21 гаворыцца, што прытрымліванне законаў Божых - гэта спосаб паказаць Ісусу, што вы любіце яго: "Хто мае запаведзі Мае і выконвае іх, той любіць Мяне; а хто любіць Мяне, той палюбіць Яго. любіце мяне, і я буду любіць яго і праяўляць сябе перад ім ".
  2. Ставіцеся да іншых з любоўю, шчодрасцю і прабачэннем. Паспрабуйце накіраваць Божую любоў да вас у тое, як вы ставіцеся да іншых людзей. Калі хто-небудзь робіць вам што-небудзь крыўднае, паспрабуйце дараваць ім так, як Бог дараваў вам вашыя грахі. Заахвочвайце і падтрымлівайце людзей, з якімі вы сустракаецеся, наколькі вы можаце, і дапамагайце, калі бачыце кагосьці ў патрэбе.
    • У Якава 1: 19-20 Біблія рэкамендуе быць "павольным на слых, павольным размовай, павольным гневам". У Евангеллі ад Матфея 5: 3-10 Ісус выступае з прамовай, якая называецца "Блажэнствы", заклікаючы сваіх паслядоўнікаў быць мірнымі, лагоднымі і праведнымі.
    • Блажэнствы кажуць: "Шчаслівыя ўбогія духам, бо іх - Царства Нябеснае. Шчаслівыя тыя, хто смуткуе, бо суцешацца. голад. прага праведнасці, бо яны будуць напоўнены. благаслаўлёныя міласэрныя, бо атрымаюць міласэрнасць. дабрашчасныя чыстыя сэрцам, бо яны ўбачаць Бога. тых, хто пераследуецца з-за праведнасці, бо іх - гэта Царства Нябеснае ".
  3. Не трапляйце ў пастку матэрыялізму. Хоць і хочацца вельмі цаніць свае зямныя набыткі альбо свае асабістыя дасягненні, Біблія кажа, што гэтыя рэчы "ад свету". Паспрабуйце адпусціць думку, што вам патрэбныя пэўныя рэчы, каб быць шчаслівымі, або што вам трэба дасягнуць таго ўзроўню поспеху, які грамадства прызнала важным. Замест гэтага зрабіце адносіны з Богам прыярытэтам вашага жыцця.
    • У 1 Ян 2:15 Біблія сказала: "Не любіце свету і таго, што ёсць у свеце; калі хто любіць свет, у ім няма любові Айца". Гэта азначае, што важна засяродзіцца на Божых каштоўнасцях, а не на важных рэчах свету, такіх як пажада, прыгажосць і матэрыяльныя прадметы.
    • Наступны верш працягвае гэтую думку: "Бо ўсё, што ёсць на свеце, нават пажада плоці, пажада вачэй і веліч жыцця не ад Айца, а ад свету". (1 Ян 2:16)
  4. Слухайце Божы заклік служыць іншым. Служба - важная частка хрысціянскага жыцця, таму шукайце ў сваім жыцці магчымасці аддаць за іншых. Вашым пакліканнем служыць можа быць служэнне, каб вучыць Божаму слову, вы можаце адчуваць сябе пакліканым збіраць школьныя прыналежнасці для малазабяспечанай моладзі ў вашай суполцы, альбо вашым пакліканнем можа быць проста заставацца верным і сумленным супрацоўнікам на сваёй працы.
    • Дапамога іншым людзям не толькі спадабаецца Богу, але і прымусіць вас адчуваць сябе добра ў свеце, што можа быць вельмі задавальняючым.
    • У Філіпійцаў 2: 3-4 гаворыцца, што ваш абавязак клапаціцца пра тых, хто ў гэтым мае патрэбу: "Не сваркай і не марным гонарам, а пакорай хай кожны шануе іншага больш за сябе. Але хай кожны таксама глядзіць да рэчаў іншых ".
    • 1 Пётр 4:10 заклікае вас знайсці спосабы выкарыстоўваць свае канкрэтныя таленты і дары, каб дапамагчы іншым: "Кожны, хто атрымаў дар, служы яго іншым, як добрым распаўсюджвальнікам разнастайнай Божай ласкі".
    ЭКСПЕРТНЫ ПАКАЗКА

    Вы павінны быць паслядоўнікам Ісуса Хрыста, каб жыць хрысціянскім жыццём. Ведайце, што зрабіў і сказаў Ісус. Слухайцеся яго. Усё так проста.


    Падзяліцеся сваёй верай з іншымі. Адной з загадаў Ісуса сваім паслядоўнікам было распаўсюджванне яго слова. У Марка 16:15 ён сказаў: "Ідзіце па ўсім свеце, прапаведуйце Евангелле ўсім істотам". Каб падзяліцца сваёй верай з іншымі, шукайце магчымасці засведчыць, што для вас азначаюць вашы адносіны з Хрыстом. Гэта можа азначаць размову з незнаёмымі людзьмі пра вашу веру, а часам можа азначаць праяву Божай любові праз вашы ўчынкі ў адносінах да іншых.

    • Раней у кнізе Марка Ісус сказаў, што вы павінны ганарыцца тым, што падзяляеце сваю веру: "Вы - святло свету; горад, пастаўлены на гары, нельга схаваць. Таксама людзі не запальваюць свечку і не ставяць яе знізу. Бушэль, але на падсвечніку, і ён свеціць усім, хто ў доме; так няхай свеціць святло Тваё перад людзьмі, каб яны бачылі добрыя справы Твае і праслаўлялі Айца Твайго, які на нябёсах ". (Матфея 5: 14-16)