Евангелізацыя

Аўтар: Robert Simon
Дата Стварэння: 24 Чэрвень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Evangelizar NIVEL NIÑO
Відэа: Evangelizar NIVEL NIÑO

Задаволены

Падзяліцца верай з няверуючымі людзьмі можа быць палохаюча і складана, але таксама неверагодна карысна. Евангелізацыя з'яўляецца краевугольным каменем хрысціянскай веры і можа стаць выдатным спосабам звязацца з людзьмі і падзяліцца сваім запалам тактоўна, добра. Вы можаце палегчыць увесь працэс, прачытаўшы некалькі простых евангельскіх парад, пачынаючы з першага кроку.

Крок

Частка 1 з 3: Падрыхтоўка

  1. Выберыце падыходнае месца і час. Калі вы хочаце перадаць сваё паведамленне і падзяліцца ім з як мага большай колькасцю людзей, якія прымаюць людзей, дазвольце ім прыходзіць да вас, а не наадварот. Месцы з вялікім рухам, якія могуць быць карыснымі для евангелізацыі, - гэта дзелавыя цэнтры горада, вулічныя і фермерскія рынкі і кампусы каледжаў.
    • Пазбягайце евангелізацыі вакол іншых малітоўных пакояў і іншых месцаў, якія могуць быць спрэчнымі альбо складанымі. Платформа метро каля васьмі раніцы - не вельмі зручны час для размовы. Выкарыстоўвайце свой здаровы сэнс. Гэта можа быць выдатнай ідэяй евангелізаваць за межамі панк-рок-клуба ў пятніцу ўвечары, калі атрымаецца гэта зрабіць, але гэта можа быць занадта правакацыйным.
    • Пераканайцеся, што вы выконваеце ўсе законы аб найме ў рэгіёне і адказваеце на просьбы прадпрыемстваў і ўладальнікаў нерухомасці, якія хочуць, каб вы з'ехалі. Будзь ветлівы і сыходзь.
  2. Падрыхтуйце асабістае паведамленне. Вы можаце абагульніць і інтэрпрэтаваць некаторыя вершы ці гісторыі з Бібліі, якія вы хочаце падкрэсліць у сваёй евангелізацыі. Таксама падрыхтуйце анекдоты з уласнага жыцця як веруючага чалавека, якія могуць зацікавіць кагосьці ў вашай царкве. Усё, што вы разлічваеце дапамагчы асабістаму кантакту з людзьмі, падыходзіць. Вы можаце падзяліцца наступным:
    • Любімыя вершы і апавяданні.
    • Важныя вершы.
    • Гісторыя вашай веры.
    • Ваш досвед працы з царквой.
  3. Падрыхтуйце некалькі пранікнёных пытанняў. Карысна перайсці ад простай размовы да абмеркавання веры, пазнаёміўшы яе з запытальнымі пытаннямі, і гэта дапамагае мець спіс добрых пытанняў, на якіх трэба абапірацца, каб вам не прыходзілася пра іх думаць, каб прыдумаць некаторыя. Добрыя пытанні могуць ўключаць:
    • Ці верыце вы ў замагільны свет?
    • Як вы думаеце, што адбудзецца, калі вы памрэце?
    • Калі б ты зараз памёр, ты думаеш, што пайшоў бы на неба? Чаму?
    • Вы адчуваеце, што жывяце паўнавартасным жыццём?
    • Ці адчуваеце вы калі-небудзь, што чагосьці не хапае ў вашым жыцці?
    • Вы калі-небудзь моліцеся?
  4. Падрыхтуйся. Вы маглі б падумаць аб малітве і падрыхтоўцы да дня размовы пра сваю веру. Некаторым людзям вельмі цяжка дзяліцца сваёй верай і вопытам з Касцёлам, і патрабуецца смеласць, каб паразмаўляць пра тое, у што вы верыце, з людзьмі, якія не заўсёды могуць быць зацікаўлены.
    • Стварыце групу, якая будзе евангелізаваць разам, як адзінка. Не падыходзьце да людзей у групе, але рэгулярна рабіце перапынкі і размаўляйце адзін з адным пра тое, як справы. Група падтрымкі значна палегчыць працу, і парады і парады можна будзе свабодна дзяліцца з групай.

Частка 2 з 3: Размова

  1. Не пераходзіце непасрэдна да тэмы сведчання. Пачніце з невялікага чата і спытаеце пра тое, што здарылася ў яго жыцці апошнім часам. Не чакайце, што хто-небудзь вам адразу паверыць. Спатрэбіцца час, пакуль вам нехта адкрыецца.
    • Спытаеце іншага чалавека пра любы боль ці хваробу і прапануйце маліцца за іх. Вылячэнне ад Бога дапаможа ім паказаць, што Бог сапраўдны і клапоціцца пра іх.
    • Асацыяцыя Білі Грэма заявіла, што 90% нованавернутых застаюцца ў царкве, калі знаходзяць там сябра. Такім чынам, калі вы вучыцеся ў каледжы ці школе, вось што вы можаце зрабіць: сядзець побач з кімсьці ў сталоўцы тры дні і спачатку пазнаёміцца, а потым на трэці дзень расказаць пра сваю веру. Вынікі могуць здзівіць, студэнт можа выліць вам сваё сэрца, можа нават гадзінамі, і задаць пытанні.
  2. У якасці ўводзін задайце пранікнёнае пытанне. Задайце пытанне, які знізіць пільнасць чалавека і прымусіць яго задумацца пра больш буйныя праблемы існавання, зрабіўшы яго схільным да абмену думкамі. Пытанне накшталт: "Як вы думаеце, што адбудзецца, калі вы памрэце" ці "Ці верыце вы ў замагільнае жыццё?" Можа быць эфектыўным для пераводу размовы на вашу тэрыторыю.
    • Вельмі эфектыўны евангелізацыйны рэсурс, якім вы можаце скарыстацца, - апытанне. Вы можаце задаць чатыры пытанні пра жыццё каго-небудзь, і, даведаўшыся патрэбы і перакананні чалавека, растлумачце кожны з іх з пункту гледжання.
  3. Слухайце і звярніце ўвагу. Евангелізацыя - гэта не проста чаканне магчымасці выказацца, гэта павінна быць сапраўдная размова і абмен думкамі. Калі вы задаеце пытанне накшталт "Ці шчаслівы вы ў сваім жыцці" ці "Ці адчуваеце вы калі-небудзь, што вам чагосьці не хапае", сапраўды прыслухайцеся да чыйго-небудзь адказу. Акрамя таго, каб яны адчувалі сябе ахвотным слухачом, вам трэба звярнуць увагу на тое, што яны кажуць, каб навучыцца рэагаваць дакладна і пераканаўча.
    • Пазбягайце ціску на тых, хто цалкам закрываецца ад вас, але настойліва трымайцеся тых, хто адкрыты. Калі вы ўважліва слухаеце, вы можаце лепш ацаніць гэты інтарэс і адкрыць іх яшчэ больш.
  4. Практыкуйце сваю веру, каб заахвоціць чалавека. Раскажыце ім пра ваш погляд на хрысціянства, што гэта значыць для вас і як ваша вера пазітыўна змяніла ваша жыццё.
    • Важна ставіцца да гэтай размовы як да размовы двух людзей, арыентаваных на царкву. Увогуле, вы хочаце пазбягаць занадта складаных дыскусій аб догмах і тэалогіі, але замест гэтага сканцэнтруйцеся на важнасці веры і збаўлення.
  5. Абмяркуйце дзесяць запаведзяў. Запаведзі, як правіла, некалькі знаёмыя непрафесіяналам, і размова пра "законы" можа стаць эфектыўным пераходам да больш тэарэтычных канцэпцый і ідэй. Усе згодныя з тым, што хлусіць, забіваць і красці - гэта нядобра, і, слухаючы гэтыя ўмовы, можна зрабіць слухачоў, якія зачыняюцца, больш успрымальнымі.
  6. Растлумачце асновы як азбуку. Некаторыя евангелісты любяць выкарыстоўваць асноўны ўступны метад стаць хрысціянінам як спосаб мець на ўвазе патэнцыйнае навяртанне і канкрэтны пералік крокаў, разглядаючы развіццё сваёй веры. Метад ABC выглядае так:
    • A: Прызнайся, што ты грэшнік
    • Запытальнік: Верце, што Ісус Хрыстос - Сын Пана і памёр за вашыя грахі.
    • З: Практыкуйце сваю веру ў Хрыста

Частка 3 з 3: Зрабіце наступны крок

  1. Забяспечце людзей, якія прымаюць, Біблію і іншую адпаведную літаратуру. Майце пад рукой некалькі Біблій, якія можна падарыць самым успрымальным з людзей, з якімі вы маеце зносіны.
    • Калі ваша царква перадала вам трактаты альбо канкрэтныя дакументы, якія яны спадзяюцца распаўсюдзіць, перадайце іх як мага большай колькасці людзей, зацікаўленых ці не.
  2. Прадстаўце ім план. Пасля размовы з вамі на працягу пяці хвілін чалавек не стане духоўна сталым і "выратаваным". Які наступны крок? Што павінен зрабіць гэты чалавек заўтра і паслязаўтра, каб пабудаваць і захаваць сваю новую зацікаўленасць у вашай веры? Куды можна весці іншага?
    • Падумайце аб абмене інфармацыяй або прадастаўленні літаратуры пра вашу царкву, калі вам няёмка перадаваць іншаму асабістую кантактную інфармацыю.
  3. Маліцеся разам з імі. Калі чалавек ніколі раней не маліўся, ён можа быць цікаўным і нервовым з нагоды працэсу, якому вы можаце дапамагчы, правёўшы яго падчас першай малітоўнай сесіі. Скажыце простую і кароткую малітву і ўвядзіце яе як практыкаванне. Скажыце чалавеку, як трэба маліцца і калі маліцца.
  4. Рэкамендуйце царкву ў гэтым раёне. Калі вы знаходзіцеся ў іншым горадзе, чым ваш родны горад, знайдзіце час, каб азнаёміцца ​​з цэрквамі ў гэтым раёне, якія вы можаце парэкамендаваць. Веданне часу наступнай службы можа стаць выдатным спосабам даць сваім патэнцыяльным пераўтваральнікам добры наступны крок.

Парады

  • Памятайце, што новы навернуты не адразу стане духоўна спелым. Дайце чалавеку час вырасці.
  • Дайце другую няма ілжывая надзея як Евангелле. Прапануйце сапраўднае Евангелле, Евангелле "Добрай Навіны". Той, хто кажа, што, стаўшы хрысціянінам, ваша жыццё заўсёды будзе прыгожым і дасканалым, відаць, ніколі не чытаў Новага Запавету.
  • Калі чалавек, якога вы хочаце пераўтварыць, не хоча размаўляць і слухаць, паразмаўляйце з чалавекам, які больш успрымальны.
  • Не прапаведуйце пекла і праклёны і не спрашчайце Евангелле росквіту, але спачатку прапаведуйце асновы Евангелля. Асноўная гісторыя Ісуса - гэта добрае пачатак.
  • Евангелізаваць па правільных прычынах. Калі яны сацыяльныя альбо матэрыяльныя, то вы не што іншае, як прадавец. Гасподзь заўсёды звяртаецца да няверуючых, але вы ўсё роўна можаце перашкодзіць яму, калі вы крывадушнік.
  • Абвяшчайце Евангельскую праўду, не чапляючыся ні за каго. Не карыстайцеся меркаваннямі і небіблейскімі дактрынамі і традыцыямі, тлумачачы Евангелле Хрыста няверуючым альбо прадстаўнікам іншай рэлігіі / канфесіі.
  • Евангелізацыя не для ўсіх. І памятайце, чалавеку не трэба размаўляць з сотнямі людзей на вуліцы. Але маліцеся, вывучайце Біблію, набірайцеся мудрасці і ведаў і выходзьце сведчыць аднаму чалавеку ў дзень, калі Яхве заклікае вас гэта зрабіць.

Папярэджанні

  • Калі хтосьці спрачаецца, калі вы спрабуеце практыкаваць сваю веру, захавайце размову на іншы час. Ёсць таксама людзі, якія проста хочуць паспрачацца з вамі і не цікавяцца Евангеллем. Яны проста хочуць вас раззлаваць і раззлаваць. Не дазваляйце гэтага. Заўсёды захоўвайце спакой.
  • Не пачынайце непатрэбных дыскусій, евангелізуючы з прадстаўнікамі іншых веравызнанняў, якія задаволены сваёй верай. Судзіць людзей ля ўваходу ў іншыя пакоі для малітваў - значыць прасіць канфлікту. Не рабі гэтага.
  • У мэтах бяспекі разумна выходзіць з вамі ўдваіх, калі вы плануеце абвяшчаць веру на вуліцы, як Ісус адпраўляў вучняў парамі.