Як давяраць Хрысту і спадзявацца на Яго

Аўтар: Gregory Harris
Дата Стварэння: 11 Красавік 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Дом в котором ты родился твоя судьба 39 серия на русском языке 2 | Doğduğun Ev Kaderindir 39 Bölüm
Відэа: Дом в котором ты родился твоя судьба 39 серия на русском языке 2 | Doğduğun Ev Kaderindir 39 Bölüm

Задаволены

Ці мае гэта значэнне? Давайце разбярэмся, ці лічыце вы, што ваша выратаванне ў Хрысце абапіраецца на розніцу паміж проста верай і даверам.

крокі

  1. 1 "Хто верыць і вызнае сваімі вуснамі уратуецца."Але словы вера ў дадзеным выпадку азначае больш, чым проста вера. Гэтае слова - самае блізкае з знойдзеных перакладчыкамі для грэцкага слова pisteuo. Розніца ў тым, што грэцкае слова ўключае ў сябе такія паняцці, як давяраць і спадзявацца. (Рымлянаў 10)
  2. 2 Паразважайце над наступнай гісторыяй. Адзін чалавек нацягнуў тугую вяроўку праз Ніягарскі Вадаспад і апублікаваў заяву, што пяройдзе праз вадаспад па вяроўцы з напоўненай камянямі тачкай. Наступіў гэты дзень і сабралася вялікая ўзбударажанную падзеяй натоўп. Чалавек выйшаў са сваёй новай тачкай і задаў натоўпе пытанне: "Хто з вас верыць у тое, што я змагу прайсці па вяроўцы туды і назад? "Натоўп ўхвальна загула:" Мы ўсе верым, што ты зможаш гэта зрабіць ". Чалавек з жалезным стрыманасцю прайшоў па вяроўцы туды і вярнуўся назад. Натоўп выбухнуў апладысментамі. Тады чалавек сказаў: "А хто з вас верыць, што я магу перавезці туды і назад у тачцы чалавека? "Натоўп напоўнілася радасцю яшчэ больш і задаволенымі воклічамі падтрымала яго прапанову. Сам чалавек быў гатовы да гэтага і сказаў: "Калі верыце, падніміце рукі". Полымя ўзнялося мноства рук і натоўп зноў вітала яго прапанову гучнымі воклічамі. Тады ён запрасіў выйсці добраахвотнікаў з тых, хто верыць у тое, што ён можа бяспечна перавезці яго праз вадаспад і даставіць назад на зямлю. Нядзіўна, што жадаючых не знайшлося. Нягледзячы на ​​тое, што многія верылі ў тое, што ён можа гэта зрабіць, ніхто не захацеў сесці ў яго тачку. Усе, хто падняў рукі ў знак веры ў яго, сказалі: "Ты вар'ят, я ні за што не сяду ў гэтую тачку". Шмат хто кажа, што вераць у Ісуса Хрыста, але нешматлікія гатовыя вырашыцца сесці ў Яго тачку. Што адбываецца, калі Хрыстос звяртаецца да вас са словамі: "Даверся Мне. Павер Мяне. Ці гатовы ты падпарадкавацца Мне, аддаць сваё жыццё пад Мой кантроль? "" Шмат пакліканых, ды мала выбраных ".
  3. 3 Праверце сябе адносна гэтага: "Вы верыце ў тое, што ёсць адзіны Бог; і добра робіце: і дэманы вераць і трапечуць". (Якава 2:19)
    • Гэты ўрывак з Пісання наглядна паказвае, што адной веры для выратавання недастаткова.
      • Калі сатана і яго дэманы вераць і разумеюць, што Бог існуе, прывяло Ці іх гэта на нябёсы да Бога?
        • Не, дэманы ня падпарадкоўваюць сваё жыццё або сваё існаванне Яго панавання і кантролю і не будуюць з Ім ўзаемаадносін як слуг.
  4. 4 Праверце выкарыстанне гэтага слова ў Сынадальным і іншых перакладах Бібліі. Ці ўсюды перадаецца значэнне "давяраць і спадзявацца"
  5. 5Праверце пераклад грэцкага слова "pisteuo" па Сімфоніі.
  6. 6 Звярніце ўвагу, што сінонімы словы давер - упэўненасць, залежнасць, вера і перакананасць. Гэта не проста вера ў існаванне чаго-небудзь. Верыць і давяраць Яму сваё выратаванне - цалкам адрозніваецца ад веры толькі ў Яго існаванне.
  7. 7 Даследуйце, наколькі выхаласціць паняцце выратавання; бо ратуе не проста вера. Ратуе давер, падпарадкаванне, прытрымліванне і зацятасць. Менавіта здольнасць давяраць і спадзявацца на кагосьці іншага і меў на ўвазе Хрыстос, калі казаў, што мы павінны быць як дзеці, каб увайсці ў Валадарства Нябеснае.
  8. 8 Рабіце як дзеці ў адносінах да сваіх бацькоў. Дзеці праяўляюць ўпэўненасць у сваіх бацькоў, разуменне сваёй залежнасці ад іх, веру і надзею кладуць на іх, нібы кажучы: "Накармі мяне, апрані мяне і дай мне ўсё, што мне неабходна".
    • Прыміце Духа Святога, як казаў пра гэта Ісус, звяртаючыся да сваіх вучняў і паслядоўнікам; гэта ставіцца да ўсіх, каго заклікаў Гасподзь. У гэты апошні час Бог вылівае свой Дух на кожнае цела, і дзеці Яго атрымаюць дабраславеньне.
  9. 9 Выконвайце за Хрыстом, нашым добрым пастырам. Як паводзяць сябе авечкі ў адносінах да пастуха? Ідуць за ім, залежаць ад яго, давяраюць яму і надзею кладуць на яго. Карціна павінна быць ужо ясная. У адной толькі веры мала каштоўнасці, паколькі нават дэманы ў пекле вераць у тое, што Хрыстос можа выратаваць і ў тое, што Ён Гасподзь. Прачытайце Якава 2: 19.br>
  10. 10 Паразважайце над наступным: Божыя браму вузкія, і нешматлікія ўвойдуць у яе. Веруючы чалавек можа і не ўвайсці, але той, хто давярае і належыць на Яго, увойдзе ў Царства Нябеснае скрозь гэтыя вузкія вароты.
    • Менавіта таму вялікая частка царквы мае патрэбу ў выратаванні. "Гэта яшчэ што значыць?" - спытаюць шматлікія, чытаючы гэты артыкул. Магчыма, і вы пра гэта думаеце, але: "Так, царква, у большасці сваёй, гэта людзі, якія сядзяць на царкоўных лавах, ды не ўмелыя давяраць Богу і спадзявацца на Яго"- а толькі гэта і ёсць сапраўдны крыніца выратавання і вучнёўства ў Езусе Хрысце. Давяраць, спадзявацца і быць паслухмяным значна больш, чым проста верыць.
    • Вы можаце верыць у тое, што чалавек можа перайсці па вяроўцы над вадаспадам, але ці захочаце вы сесці ў яго тачку і перасекчы вадаспад разам з ім (гэта значыць цалкам даверыць яму сваё жыццё)? Ды ні за што на свеце. Чаму? Гэта страх выпусціць з-пад кантролю сваё жыццё і аддаць яе ў рукі іншага.
  11. 11 Падумайце, чаго вам будзе каштаваць адмову, бо праўда ў тым, што ён пяройдзе "З кімсьці іншым", Але не з вамі. Вы бачыце розніцу? Вось так мы і ў Хрыста верым.
    • Так што даверцеся Яму, пакладзецеся на Яго, не бойцеся залежаць ад Яго і аддаць у Яго рукі сваё жыццё! Дзе вы зараз знаходзіцеся? Калі вы яшчэ не даверылі Хрысту ўсё сваё жыццё, зрабіце гэта прама цяпер: "Навучы мяне давяраць Табе!", А таксама Псалмы 73:28, 115: 10-11, 91: 1-16. Хай давер да Бога стане пастаянным працэсам у вашым жыцці.

парады

  • Давер - гэта не разавае падзея. Гэта лад жыцця, дзень за днём, хвіліна за хвілінай.
  • Падпарадкуйцеся Яму як спадару сваёй лёсу, Кожны дзень споведзь гэта і Здабудзьце сілу Бога.
    • Ісус сказаў: "Вазьмі свой крыж і ідзі за мной."
  • Прыміце Духа Святога. Хрыстос сказаў сваім вучням і паслядоўнікам, што трэба чакаць прышэсця Госпада і прыняць Духа Святога. Гэта дабраславеньне для ўсіх, каго заклікаў Гасподзь.

    "І я пашлю абяцанае Айцом Маім на вас; вы ж заставайцеся ў горадзе Ерусаліме, пакуль не прасякнецеся сілаю згары ..."

папярэджання

  • Часам узнікаюць сумневы ў тым, што можна так даверыцца, адчуваць такі голад і такую ​​смагу па святасці Госпада. Тады маліцеся: "Гасподзь, веру, дапамажы маёй няверы." Некаторым людзям патрабуецца час, каб пераканацца ў гэтым. Вера - дар ад Бога, але варта разумець, што "Божай ласкі даволі для ўсіх." Не, не здавайцеся і працягвайце давяраць Госпаду, і Ён дасць вам адказ і свет і пакажа верны шлях служэння Госпаду, нават у слабасці, бо можна стаць мацней, прайшоўшы праз сумневы і праблемы.
  • Калі вам здаецца, што мусіў нельга давяраць, магчыма, вы проста ніколі па-сапраўднаму зь Ім не сустракаліся. Даверцеся Яму, пакладзецеся на Яго і ідзіце паслухмяна узкою сцежкай.