Як весці духоўную вайну

Аўтар: Ellen Moore
Дата Стварэння: 17 Студзень 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Агата Кристи - Как на войне (live)
Відэа: Агата Кристи - Как на войне (live)

Задаволены

Духоўная вайна - гэта няспынная барацьба дабра са злом, Бога з Сатаной. Бо яна вядзецца ў духоўным, а не ў фізічным свеце, яе цяжка заўважыць, аднак вынік любой бітвы можа мець непапраўныя наступствы. Каб прыняць удзел у духоўнай вайне вы павінны зразумець сутнасць бітвы, даступныя інструменты нападу і абароны, а так жа віды нападаў, якія можна чакаць.

крокі

Частка 1 з 3: Разуменне бітвы

  1. 1 Сфакусуйце сваю ўвагу на духоўным свеце. Як вынікае з назвы, духоўная вайна вядзецца ў асноўным менавіта там. Наступствы гэтай вайны могуць быць бачныя і ў фізічным свеце, але, не ўбачыўшы духоўны корань праблемы, вы не зможаце знайсці яе рашэнне.
    • У пасланні да Эфесянаў 6:12, апостал Павел тлумачыць: "Бо нашае змаганьне ня супроць плоці і крыві, але супраць начальстваў, супраць уладаў, супраць сьветаўпраўцаў цемры сьвету гэтага, супроць духаў злосьці на нябёсах». Гэтыя радкі даюць вызначэнне духоўнай вайне як вайне супраць сіл, якія не ўтрымліваюць «плоці», гэта значыць не фізічных і ня матэрыяльных па сваёй сутнасці.
    • Так як духоўны і фізічны светы аб'яднаны, усё, што здараецца ў фізічным свеце, можа паўплываць на духоўны, і наадварот. Напрыклад, прытрымліванне законах Божым ў вашай зямнога жыцця ўмацуе ваш дух, а іх парушэнне наадварот аслабіць. Як абвяшчае пасланне Якава 4: 7: «упакорцеся Богу і ні ў чым не саступайце д'яблу - тады ён адступіць ад вас». Спачатку падпарадкуйцеся Богу, каб затым супрацьстаяць д'яблу.
  2. 2 Пакладзецеся на ўладу божую. Толькі з дапамогай божай вы можаце спадзявацца на перамогу над ворагам. Для гэтага патрабуецца прыняць выратаванне, прапанаванае Хрыстом. Вы так жа павінны разумець, што любая перамога ёсць божая перамога.
    • Калі вы папракаеце д'ябла, вы павінны рабіць гэта ў імя Хрыста, абапіраючыся на аўтарытэт Бога перад злом. Нават архангел Міхаіл казаў: «Так асудзіць цябе Гасподзь», змагаючыся з д'яблам над целам Майсея (Пасланне Юды, 9). Так калі нават анёлы павінны спадзявацца на Бога, асуджаючы зло, не дзіўна, што хрысціянін абавязаны спадзявацца на імя і сілу Хрыста.
    • Пры гэтым важна разумець, што само па сабе імя Хрыста не мае эфекту. Яго дае стаўленне да Хрыста як хрысціяніна, на якое вы і павінны абапірацца.
    • У Дзеях 19: 13-16 апісваецца гісторыя семярых сыноў Скевы, якія выкарыстоўвалі імя Ісуса для выгнання злых духаў, не маючы трывалых адносіны з Хрыстом. Аднойчы, злы дух, адбіваючыся, адолеў іх, таму што яны размясцілі сваю веру ў няправільным аспекце працэсу. Яны проста выкарыстоўвалі імя Ісуса, па сутнасці не ведаючы яго.
  3. 3 Адкіньце любую ганарыстасць. У вас ёсць сіла для барацьбы ў вялікай духоўнай вайне, але гэтая сіла напаўняе вас праз Хрыста. Калі вы заганарыліся і вырашыце, што гэтая сіла ваша ўласная, вы павінны адкінуць гонар, перш чым працягваць. Сатана можеть выкарыстоўваць грэх гардыні супраць вас у духоўнай вайне.
    • Каб па-сапраўднаму падпарадкавацца Богу, вы павінны быць сціплыя. Немагчыма падпарадкавацца моцы і волі іншага, калі нейкая частка вас лічыць, што вашы сілы могуць быць роўныя. Калі дзве сілы параўнальныя, немагчыма паставіць адну з іх у абсалют перад другой.
    • У духоўнай вайне вы павінны цалкам спадзявацца на сілу божую. Пазбаўцеся ад думкі аб вашай ўласнай сіле. Як гаворыцца ў Бібліі: "Не кладзі надзеі на розум свой. Які б шлях пазнання Яго ты не абраў, і ён зробіць яго самым прамым ».
  4. 4 Дэманструйце паслухмянасць і самакантроль. Вядзенне духоўнай вайны патрабуе паслушэнства Богу ва ўсім. Як правіла, вы павінны праяўляць вялікую вытрымку, каб дасягнуць патрэбнага ўзроўню паслушэнства.
    • Апостал Павел навучае вернікаў: «умацоўвае Госпадам» (Пасланьне Да Эфэсянаў 6:10). Важна адзначыць, што гэта не значыць цалкам спадзявацца на Бога і перамагаць у духоўных бітвах для сябе. Замест гэтага вы павінны быць у гармоніі з Хрыстом, і змагацца ў бітвах бок аб бок з Богам. Для гэтага неабходныя паслухмянасць і самакантроль.
    • Вы павінны быць паслухмяныя Богу, павінны прытрымлівацца запаведзяў Яго, і пазбаўляцца ад любога ўплыву, які прымушае вас дзейнічаць інакш.
    • Самакантроль патрабуе ад вас збавення ад празмернасцяў. Вы павінны знайсці душэўную гармонію, змагаючыся з жаданнем займацца бязбожнымі або празмернымі рэчамі, якія могуць выклікаць духоўнае разлажэнне.
  5. 5 Захоўвайце пільнасць. Першае Пятра 5: 8 абвяшчае: «Цьверазейце, чувайце, бо супраціўнік ваш д'ябал ходзіць, як рыклівы леў, шукаючы, каго паглынуць».Памятаеце, што напад можа пачацца, калі вы менш за ўсё чакаеце яе. Вы павінны заўсёды памятаць пра духоўны поле бітвы і ўвесь час быць гатовымі адлюстроўваць патэнцыйныя атакі.
    • Ставіцеся да бітвы сур'ёзна. Вораг заўсёды гатовы напасці, і вам трэба заўсёды быць гатовымі абараніць сябе.
    • Калі вы прачынаецеся кожнае раніцы, надасце час малітве і медытацыі. Просіце божай дапамогі кожны дзень. Добрая малітва гучыць так: "Божа, я не магу зрабіць гэта, але ты можаш».

Частка 2 з 3: апраніся ў поўную зброю Божую

  1. 1 Уведайце што ёсць «зброю Божую». «Зброю Божую» ставіцца да метафарычнай духоўнай брані, якую хрысціяне павінны насіць пастаянна, каб абараніць сябе ад сатаны.
    • Падрабязна пра поўным узбраенні Божым напісана ў пасланні да Эфесянаў 6: 10-18.
    • У пасланні напісана: «апранецеся ў поўную зброю Божую, каб вам можна было стаць супроць хітрыкаў д'ябальскіх» (да Эфесянаў 6:11). У сутнасці, узброіўшыся бранёй і зброяй, дадзенай вам верай у Хрыста, вы зможаце выстаяць супраць духоўных нападаў сіл зла.
  2. 2 Носіце пояс ісціны. У пасланні да Эфесянаў 6:14 напісана: "Так што станьце, апаясаўшы паясьніца вашая ісцінай"
    • Супрацьлегласць праўды - гэта хлусня, і сатану часта называюць «Айцом хлусні». Ўзбраенне «поясам ісціны» азначае абарону ад зла падману і імкненне да ісціны. У Бібліі Езус не паддаўся спакусам сатаны ў пустыні, абапіраючыся на ісціны з Пісання. Вы гэтак жа можаце зрабіць гэта: цытаваць Пісанне для абвяржэння хлусні сатаны.
    • Для дасягнення ісціны, вы павінны шукаць яе ва ўсім, і казаць праўду ўсім людзям, уключаючы сябе. Не дазваляйце сабе быць падманутым ні ў чым.
  3. 3 Апранецеся ў браню праведнасьці. Другая частка паслання да Эфесянаў 6:14 кажа пра "брані праведнасьці"
    • Пад «праведнасьцю» маецца на ўвазе абсалютная праведнасьць Хрыста, а не палавіністая і памылковая праведнасьць чалавецтва.
    • Выкарыстоўваючы сваю веру, вы павінны пакласціся на праведнасьць Хрыста, каб абараніць сваё сэрца ад духоўных нападаў, нібы нагруднік абараняе сэрца ў фізічным бітве. Калі сатана кажа вам, што вы не праведнік, пералічваючы пасланне да рымлян 3:22: «Божая празь веру ў Ісуса Хрыста ва ўсіх і на ўсіх вернікаў».
  4. 4 Обуйтесь ў сандалі дабравесця свету. Да Эфесянаў 6:15 вучыць вернікаў: "і абуўшы ногі ў гатовасьць абвяшчаць мір."
    • «Абвяшчаю Евангелля свету» ставіцца да Евангелля або добрай весткі аб выратаванні.
    • Падрыхтоўка да зьвястуй свету мяркуе, што вы возьмеце гэта евангелле з сабой на варожую тэрыторыю. Пакуль вы ідзяце з гэтым евангеллем, ваша душа абаронена з кожным крокам. Як сказана ў Пісанні: «Шукайце ж найперш Царства Божага, і ўсё гэта будзе дададзена да вас». Гэта ўключае ў сябе духоўную абарону ад сатаны.
  5. 5 Вазьміце шчыт веры. У пасланні да Эфесянаў 6:16 гаворыцца гэтак жа, што вы павінны ўзяць «шчыт веры, якім зможаце пагасіць усе распаленыя стрэлы ліхадзея."
    • Вера абсалютна неабходная для ўдзелу ў духоўнай вайне. Нібы шчыт, вера здольная абараніць ад пранікальных нападаў ворага. Калі сатана спрабуе зманіць вам пра Бога, захоўвайце сваю веру ў Яго і ў Яго добрыя планы ў адносінах да вас.
  6. 6 Надзеньце шлем збаўлення. У пасланні да Эфесянаў 6:17 гаворыцца: "і шлем ратунку вазьмеце."
    • У гэтым урыўку гаворыцца пра духоўны выратаванні Хрыста праз яго смерць і ўваскрасенне.
    • Шлем выратавання можна прадставіць як веданне духоўнага выратавання. Гэтак жа як звычайны шлем абараняе галаву, шлем выратавання абараняе розум ад духоўных нападаў і ілжывых сцвярджэнняў, якія могуць прымусіць яго адвярнуцца ад Бога.
  7. 7 Вазьміце меч духоўны. У другой частцы паслання да Эфесянаў 6:17 гаворыцца: "і меч духоўны, які ёсьць Слова Божае"
    • Меч духу апісаны ў пасланні як Слова Божае, або Біблія.
    • Каб атрымаць меч духу, патрабуецца разуменне Бібліі. Вашыя веды пісанняў могуць быць выкарыстаны як абвяржэння духоўным нападам. У пасланні да габрэяў 04:12 гаворыцца: "Бо Слова Божае жывое і дзейснае і вастрэйшае за любы меч двусечны: яно пранікае да разьдзяленьня душы і духу, складаў і мозгу, і судзіць думкі і намеры сэрца».
  8. 8 Маліцеся духам. Страфы пра поўным узбраенні Божым заканчваюцца на пасланні да Эфесянаў 6:18, у якім гаворыцца, што вы павінны: «усякаю малітваю і просьбаю малецеся ў любы час духам, і дбайце пра гэта самае з усёй сталасцю і благаньнем за ўсіх святых"
    • І напрыканцы пасланняў аб апісанні поўную зброю Божага, Апостал Павел падкрэслівае, што важна, належачы на ​​Бога для здабыцця духоўнай сілы, маліцца пастаянна. Біблія вучыць нас «Бесьперастанку маліцца». Пастаянна моліцеся, у кожнай жыццёвай сітуацыі просіце абароны і дапамогі Божай.
    • Поўную зброю Божае - гэта набор ахоўных прылад, што Бог даў вернікам, але гэта так жа і сіла Божая, на якую вернік павінен цалкам спадзявацца.

Частка 3 з 3: Барацьба супраць варожага зброі

  1. 1 Прыгатуйцеся і абараняцца і нападаць.Напад на ўвазе актыўны разбурэнне варожых крэпасцяў, пабудаваных загадзя ў вашым свядомасці. Абарона ўвазе абарону ад будучых нападаў.
    • Крэпасць ворага - гэта хлусня, ужо пабудаваная ў вашым свядомасці. Яна падсілкоўваецца падманам і абвінавачваннямі, і можа абцяжарыць супрацьстаянне сіле спакусы, або абцяжарыць бачнасць праз хлусня сатаны.
    • Гэтыя крэпасці становяцца больш магутны і гучней, калі вы адны, так што вам неабходна актыўна штурмаваць іх пры дапамозе духоўнага зброі, падараванага вам Богам. Паменшыўшы сілу крэпасцяў стане значна прасцей абараняцца ад будучых нападаў.
  2. 2 Барацьба супраць падману. Вораг выкарыстоўвае падман, каб прымусіць вас паверыць у хлусьню і кінуць вас у зман і грэх.
    • Яскравым прыкладам служыць гісторыя, калі сатана падмануў Еву, прымусіўшы яе паверыць у тое, што ніякага шкоды не будзе, калі яна з'есць забаронены плён з садоў Эдэма.
    • У дачыненні да поўную зброю Божага, вы павінны спадзявацца на пояс ісціны і меч духу падчас бітвы з падманам. Пояс ісціны абароніць вас ад падману, а меч духу дапаможа справіцца з ім.
    • Прасцей кажучы, барацьба з падманам патрэбна для разумення ісціны. А для разумення ісціны трэба глыбокае разуменне Пісання.
  3. 3 Бітва са спакусаю. Калі вораг выкарыстоўвае спакуса, ён прымушае нешта дрэннае і злое выглядаць выдатна, каб прывабіць вас у пастку.
    • Спакуса звычайна варта за падманам. Напрыклад, Ева паддалася спакусе з'есці забаронены плён, купіўшыся на падман і думаючы, што здзяйсняе нешта прымальнае. Штосьці злое можа здацца прывабным, варта толькі раз трапіцца на падман, і падумаць што гэта добра.
    • Барацьба са спакусай патрабуе ад вас супрацьстаянне д'яблу і набліжэнне да Бога. Абодва элемента неабходныя, і яны ідуць рука аб руку ў вашай жыццёвай практыцы.
    • Набліжайцеся да Бога шляхам малітваў, вывучэння Бібліі, паслухмянства і шанавання. Чым бліжэй вы да Бога, тым далей вы ад зла, і тым меншы ўплыў на вас аказвае спакусу.
  4. 4 Барацьба з абвінавачваннямі. Вораг будзе вінаваціць верніка, выкарыстоўваючы мінулыя памылкі і грахі з тым, каб увесьці таго ў бездань сораму і роспачы. Біблія называе сатану «паклёпнік братоў», за спробы абвінаваціць вас у вашых жа вачах. Заўсёды нагадвайце сабе радкі: "Няма там сёньня ніякай асуды тым, хто ў Езусе Хрысце"
    • Што тычыцца поўную зброю Божага, адно з лепшых сродкаў абароны ад абвінавачванняў - гэта шчыт веры. Калі вораг страляе па вас, выкарыстоўваючы як боепрыпасы вашыя ж мінулыя няўдачы, вы павінны абараніцца ад нападаў, паклаўшыся на вашу веру ў Хрыста.
    • Вы гэтак жа можаце выкарыстоўваць браню праведнасьці Хрыста, каб абараніць сэрца, і шлем выратавання, каб абараніць розум ад падобных нападаў.