Як інтэрпрэтаваць Псальма 22

Аўтар: Sara Rhodes
Дата Стварэння: 18 Люты 2021
Дата Абнаўлення: 1 Ліпень 2024
Anonim
Три великих Псалма (26, 50, 90 с текстом) Живый в помощи
Відэа: Три великих Псалма (26, 50, 90 с текстом) Живый в помощи

Задаволены

22 Псальма - адзін з вашых любімых? Што ж, у гэтым артыкуле прапануецца каментар, па адной фразе за раз. Вы можаце натхніцца самі або натхніць кагосьці яшчэ Словам і праверыць праўдзівасць дадзеных каментароў, выказваючы пашану да Бога і Яго плану для кожнага з нас ...

крокі

  1. 1 Прачытайце і вывучыце 22 Псальма і будзьце ўважлівыя да ціхага голасу Бога:
    1. Гасподзь - пастыр мой, я ні ў чым не буду мець патрэбу.
    2. Ён пасьвіць мяне на урадлівых палетках і водзіць мяне да водаў ціхім.
    3. Мацуе душу маю. Накіроўвае мяне на сьцежкі праўды дзеля імя Свайго.
    4. Калі я пайду далінай сьмяротнага ценю, не ўбаюся ліха, бо Ты са мною; Твой жазло і твой посах - яны супакойваюць мяне.
    5. Ты перада мною паставіў трапезу на вачах у маіх ворагаў. Умасьціў алеем галаву маю; чаша мая перапоўнена.
    6. Так ласка і мілажаль хай будуць са мною ва ўсе дні жыцьця майго, і я буду ў доме Гасподнім многія дні. "
  2. 2 Прачытайце фразу за фразай. Паразважайце над кожнай радком.
  3. 3 Падумайце над тым, наколькі гэта дастасавальна да вашай жыцця, у розных сферах уплыву, ад горных вяршыняў да цёмных далін. Прывядзём прыклад значэнняў:
    • "Гасподзь - пастыр мой" - Гэта разумееце адносіны адзін на адзін, як асоба з асобай, а не проста з шматлікім статкам!
    • "Я ні ў чым не буду мець патрэбу" - Гэта крыніца папаўнення вашых патрэбаў: ваш пастыр дае вам шлях, праўду і жыццё!
    • "Ён пасьвіць мяне на урадлівых палетках" - Гэта пышнае стан задавальнення - сапраўдны адпачынак!
    • "Водзіць мяне да водаў ціхім" - Прыемнае і мірнае аднаўленне сіл!
    • "Ён душу маю мацуе" - Гэта забеспячэнне ўнутранага абнаўлення і вылячэння!
    • "Накіроўвае мяне на сьцежкі праўды" - Гэта кіраўніцтва і настаўніцтва ў прытрымліванні Божай волі!
    • "Дзеля імя Свайго" - Гэта дае найвышэйшую мэту жыцця!
    • "Калі я пайду далінай сьмяротнага ценю" - Гэта пра выпрабаваннях у цяжкія часы, аж да смерці!
    • "Ці не ўбаюся зла" - Гэта ўпэўненасць у абароне звыш нават у самых складаных абставінах!
    • "Таму што Ты са мной" - Гэта сталасць і вернасць Пастыра!
    • "Твой жазло і твой посах, яны супакойваюць мяне" - Гэта Божая абарона ад ворагаў!
    • "Ты перада мною паставіў трапезу на вачах у маіх ворагаў" - Гэта ўпэўненасць у падтрымцы і надзея ў небяспечныя часы!
    • "Умасьціў алеем галаву маю" - Гэта клопат, прысвячэнне і асвячэнне!
    • "Чара мая перапоўнена" - Гэта Яго шчодрасць, якая будзе праліта на нас!
    • "Так ласка і мілажаль хай будуць са мною ва ўсе дні жыцьця майго" - Гэта дабраславеньне і сіла ласкі, "Божая любоў" праз веру, а не проста словы!
    • "І я буду ў доме Гасподнім" - Гэта дом і абарона ад Госпада!
    • "Многія дні" - Цяпер і заўсёды - вечна!
  4. 4 Вызначце, што для вас больш значна:
    • Проста: "Што ў вас ёсць" у жыцці?
    • Або: "Хто ў вас ёсць" у жыцці?
  5. 5 Будзьце адкрытыя да Божай волі праз прытрымліванне Біблейскім прынцыпам.
  6. 6 Шукайце Бога, пакуль Яго можна знайсці. Гэта значыць, што не варта чакаць, пакуль на вас зваляцца праблемы - шукайце Яго загадзя.
  7. 7 Шукайце мудрасці, апісанай у Бібліі, і веды, ня кпіць з верай. А таксама прыслухоўвайцеся ў сур'ёзных пытаннях да свайго здароваму сэнсу (а не бестурботнай, злосная або дурной часткі сябе); верце таму, што Хрыстос ніколі вас не пакіне, але пашле суцяшэнне і кіраваньне праз Духа Святога.

парады

  • Калі Гасподзь - ваш Пастыр, Ён абавязкова "ўмяшаецца" ў вашу жыццё ... Як жа выглядае гэта ўмяшанне? Калі вы просіце аб дапамозе, будзьце гатовыя, што Ён можа змяніць вашыя планы, калі яны не адпавядаюць Яго волі. Вы адкрытыя да такога жыцця (прытрымліваньню за Пастырам?)
  • "Пакланецеся Госпаду (паважайце і пачытайце Яго) ва ўсіх шляхах сваіх ў аздобах сьвятыні". (Псальм 95: 8,9) Гэты ўрывак дапаможа вам яшчэ больш усвядоміць рэальнасць апісанага ў 22 Псальмы.
    • Што значыць досыць ?: "Але Гасподзь сказаў мне: 'досыць табе мілаты Маёй, бо сіла Мая зьдзяйсьняецца ў немачы.' І таму я найболш ахвоча буду хваліцца сваімі немачамі, каб жыла ўва мне сіла Хрыстовага." [Сэнс пахвальбы: "Я слабы, але Ён ува мне моцны!"] (2-ы да Карынфянаў 12: 9) Таму я магу выстаяць Ім і Яго сілай.
    • Усе гонару, і ўся хвала павінна вярнуцца да Яго: "Так, сілай Божай, Яго ласкай, я магу зрабіць усё, што неабходна".

папярэджання

  • Не прасіце Госпада Хрыста накіроўваць ваш шлях, калі толькі вы не гатовыя сапраўды ісці за Ім.
    • Ісус заклікаў сваіх вучняў ісці за Ім. "Ці ня кажаце вы, што яшчэ чатыры месяцы і настане жніво? А я кажу вам: узьвядзеце вочы вашыя і паглядзеце на нівы, як яны пабялелі і паспелі да жніва" ... (Іаана 04:35) Усвядомце, што ў целе Хрыста ёсць розныя члены - адны моцныя, а іншыя змагаюцца са слабасцю; вы можаце камусьці дапамагчы, не забывайце, што ёсць людзі, перакладаюць свой цяжар на плечы іншых, тыраны, хлусы і маральна няўстойлівыя асобы. Вашыя шляхі могуць перасекчыся, і ў вас будзе магчымасць прапанаваць ім іншую жыццё.А Пастыр ніколі не пакіне тых, хто абраў Яго шлях, асабліва ў перыяды нягод і страт, застаючыся з Ім да самага канца - ведаючы, што душа уваскрэсне ў новым жыцці, у падрыхтаваным Ім месцы.
  • Памятаеце: Боскай ласкі дастаткова - на працягу ўсяго жыцця прытрымлівання за Ім.
    • Можна спагнаць Хрыста і перажыць "адраджэнне", стаць Яго паслядоўнікам - праз давер, паслухмянасць Яму, выкананне Яго волі і распаўсюджванне дару надзея для якіх у роспачы.